Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2016

Het is weer zover! Er kan gestemd worden op de genomineerde spellen en speelgoed op Speelgoedvanhetjaar.nl. Ruim 40 jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar georganiseerd, want speelgoed verdient het om op een positieve manier onder de aandacht te komen. Gaaf voor Kinderen doet daar actief aan mee. Online bespreken wij natuurlijk heel veel speelgoed en spellen, maar ook achter de schermen van Speelgoed van het Jaar speelt Gaaf voor Kinderen een kleine rol. Ik mocht namelijk ook dit jaar weer in de vakjury zitten. Dat betekent: in juni een hele dag spelen met al het aangeleverde speelgoed. Een intense dag waarbij er heel veel speelgoed door mijn handen gaat. Genieten!

Stemmen
En dan nu is het de taak van de consument om op het genomineerde speelgoed te stemmen. Per leeftijdscategorie is er speelgoed genomineerd en kan er online worden gestemd. Deze stemmen tellen voor 50% mee voor de einduitslag. Waar de andere stemmen vandaan komen? Op 18 september is er weer een Speeldag in Hoorn. Die dag mag iedereen met het genomineerde speelgoed spelen en een stem uitbrengen (deze tellen voor 15% mee voor de einduitslag).

Dan is er nog een hulpjury… Speelgoed van het Jaar vraagt aan basisscholen, peuterspeelzalen/kinderdagverblijven en (spellen)verenigingen/spelersgroepen 12+ om met het genomineerde speelgoed te spelen en er op te stemmen. Deze stemmen bepalen voor 35%  de uitslag.