Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Ervaring: een dagje LEGO World 2016

Gastblogger Marike schrijft: "Eindelijk was het zover, herfstvakantie en het langverwachte LEGO World in de Jaarbeurs. We konden er al weken niet meer om heen want er was genoeg aandacht op tv, internet en via het LEGO Club blad, dat voorafgaand aan het event op de mat viel. En toen het mooie nieuws dat we via ‘Gaaf voor Kinderen’ kaartjes hadden gewonnen en we onze ervaring middels een blogtekst mochten delen.

Enthousiaste koppies
Afgelopen woensdag was het dan zover, Pepijn (9) en ik gingen met de trein naar Utrecht, daar werden we al door LEGO poppen verwelkomd op het station. Met nog een heleboel andere ouders en kinderen liepen we naar de Jaarbeurs. Wat een hoop enthousiaste koppies én niet alleen van de kinderen. Ik denk dat menig ouder een ‘Peter Pan’ momentje had. Het vooruitzicht om lekker met je kroost tussen de legoblokjes te zitten en weer even helemaal kind te zijn.

Coole Mindstorms robot
Bij binnenkomst kregen we een plattegrond, wat een feest, 4 hallen LEGO! Wij komen onze dag wel door. Genoeg aanbod voor de allerkleinsten, zoals de DUPLO boerderij en voor de oudsten LEGO Technic en de ontzettend coole Mindstorms robot. Deze robot die zelfs door TU Delft wordt gebruikt, stond in allerlei vormen opgesteld waaronder een cobra slang. De Mindstorms robot kan worden geprogrammeerd en bediend met je mobiel, iPad en computer. Niet voor niets dat een boel papa’s zich stonden te vergapen.
Wij begonnen met het bouwen van een Pull Back raceauto die je daarna kon uittesten op de racebaan. Wat een gaaf gezicht; tientallen kinderen aan tafels vol met steentjes en pull back systemen en die daarna in opperste concentratie keken hoe ver hun auto op de racebaan kwam. Wat een mooie creaties kwamen er scheurend voorbij.

Koffie!
Na 45 minuten meekijken én meezoeken naar specifieke steentjes toch maar even de coffeecorner opgezocht. Ik werd niet gemist… De horeca was heel goed verzorgd. In de diverse hallen waren uitgebreide zitjes waar je o.a. koffie, muffins en broodjes kon bestellen. Daarnaast gezellige gepimpte caravans met pannenkoeken en ijsjes.
Zelf was ik geregeld afgeleid door LEGO friends, wat ziet het er toch allemaal schattig uit. Echt zo leuk voor meisjes. Zoveel soorten poppetjes met verschillende kledingcollecties, auto’s en huizen in pasteltinten en mini huisdieren met strikjes in het haar (wat was ik blij geweest als dit er 30 jaar geleden ook al was geweest). Ook waren er levensgrote LEGO friends characters nagebouwd waarmee je op de foto kon zoals Andrea, Mia en Stephanie. Je kon je laten schminken, een cupcake doosje knutselen of lekker in een grote bak grabbelen en zelf bouwen.

Bouwwedstrijd
De diverse LEGO thema’s waren grootst aanwezig zoals Creator met immense letters van LEGO gemaakt, Architecture met een reusachtige gebouw, een tempel van Ninjago, Star Wars met levende characters en LEGO City met een chill zone met fatboys én film. Bij veel van de thema’s waren eilanden vol met steentjes waar je tussen kon zitten of tafels met LEGO van het desbetreffende thema. Zodra jouw creatie klaar was, zette je het op een tafel of in een kast met jouw gegevens erbij. Er was zelfs een enorm deel gereserveerd voor de LEGO bouwwedstrijd, daar moesten we natuurlijk aan mee doen. Wilde je even relaxen of wat anders, dan kon je terecht in de LEGO bioscoop, springen op een springkussen of ronddraaien in een kermisattractie.
Zoveel om te zien en zoveel om op te noemen. Maar wat mij bij is gebleven waren de levensechte nagebouwde dieren, mensen en auto’s die her en der verspreid stonden in de hallen. Hoe indrukwekkend dat je dit alles met een ‘simpel’ steentje kunt maken. Met als kers op de taart het koninklijk echtpaar met de koets.
De dag werd afgesloten in de Intertoys winkel (heerlijk af en toe spontaan verwennen), waar Pepijn voor een pull back auto van LEGO technic koos. Net voor vijf verlieten we LEGO world, wat een lange dag vanaf tien uur ‘s ochtends, maar hij is voorbij gevlogen. Bij de uitgang werden we nog verwend met een goodybag. Een dag met een heleboel indrukken, wat een feest voor jong en oud, zeker een aanrader. Bedankt Gaaf voor Kinderen!"