Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Spetter Pieter Pater

alt

Goh wat geniet ik nog altijd van de filmpjes van Alfred Jodocus Kwak op televisie. Mama wordt er ook altijd blij van. Zij had vroeger een lp (tjee, dat is ouderwets!) met het verhaal over deze bijzondere eend, vertelt door Herman van Veen. Kortom, wij zijn hier thuis dus wel fan. En heel blij met het boek Rode Wangen, van Herman van Veen met zijn leukste verhalen over o.a. Alfred Jododus Kwak, Colombine en Het bange Spookje. Heerlijk om te horen:

Spetter pieter pater,

lekker in het water.

Ga maar vast naar huis,

ik kom een druppel later.

Daar word ik vrolijk van. En dan komt het goed uit dat er bij dit voorleesboek een cd met beroemde kinderliedjes zit, zoals Zo vrolijk. Heerlijk als mama voorleest, van de leukste oude tot nieuwe verhalen. De pagina’s zien er prachtig uit met op de achtergrond een personage uit het verhaal. En na het voorlezen gaat standaard de cd aan en zingen we Opzij opzij opzij… of dus Vandaag ben ik zo vrolijk, zoooo vrolijk, zo vrolijk.

Maar ook de songs Spetter pieter pater, Pom Pom Pom en Onze hond zijn op de cd te vinden. In Rode Wangen staan onder andere verhalen over Alfred Jodocus Kwak, Lisa het Konijn, De Grote Beer, Colombine, Lotte Roos, Paltz de Kabouter, Hermanus de Clown en Jan de Man. Rode Wangen, van uitgeverij Kok