Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Toffe tekeningen

altNatuurlijk vind ik het heerlijk als mama me voorleest, maar het ik ook gaaf om zelf door een bijzonder boek te bladeren. Zeker als er toffe tekeningen in staan. Vandaar dat ik De Ode Boom van uitgeverij Christofoor zo fijn vind.

‘Een geweldig prentenboek met een groots pop-up-einde’, zoals de achterflap al meldt. Die pop-up is inderdaad schitterend. Het is de boom waar het verhaal over gaat, in volle glorie en voorzien van luikjes waarachter de dierenfamilies wonen. Want dat valt in het boek te lezen. Duif de postbode komt klop-klop-klop-klop aan bij Das om een pakketje af te geven, maar hij maakt ook van de gelegenheid gebruik om te vragen waarom er een wit kruis op de boom staat.

Samenwerken

Das weet van niets, dus gaat de duif ding-dong ding-dong naar Eekhoorn die mopperend vertelt dat hij het ook niet weet. Dus ting-e-ling ting-e-ling naar Professor Uil. Duif gaat  van het spreekwoordelijke kastje naar de muur, maar weet uiteindelijk alle dieren zo ver te krijgen om naar het witte kruis te kijken. Met z’n allen moeten ze gaan samenwerken om hun huis te redden voor het wordt omgehakt. De pop-up achterin heeft dan eigenlijk wel al verklapt hoe dit verhaal afloopt…