Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Een Spiekpietje in huis

altalt

Gisteren heeft Sinterklaas bij ons thuis een Spiekpietje laten bezorgen. Echt waar! Ken jij de Spiekpietjes al? Het zijn kleine Pietjes, niet groter dan een haas of een laars, en ze verstoppen zich overal. Zo kunnen ze goed kijken of je lief bent geweest. Dat weet ik omdat het op de doos beschreven staat en mama uit het boek De Spiekpietjes heeft voorgelezen. Vannacht heeft ons Spiekpietje boven op de openhaard gestaan en zo zag hij dus dat ik vanmorgen goed heb gegeten. Tenminste, ik hoop dat hij dat zag. Voor de zekerheid heb ik ons Spiekpietje mee naar de badkamer genomen om te laten zien dat ik goed mijn tandenpoets. Als ik straks op school ben, gaat het Spiekpietje zich waarschijnlijk weer op een andere plek verstoppen. Dan kan hij ons rustig bespieden en via zijn mobiele telefoon Sinterklaas op de hoogte houden of wij wel lief zijn. Best spannend dus!

Hoe weet Sinterklaas of kinderen wel echt braaf zijn?

Sint bereid zich goed voor. Hij wil weten welke kinderen er braaf zijn en welke ondeugend… Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor, die zich bij de kinderen thuis of op school verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. Hun taak voor het jaar zit erop! En dan kan Sinterklaas met de grote zwarte pieten langs alle huizen!

Nieuwe Sinterklaastraditie

Thaïs Vanderheyden blijft met haar creatieve pen en penseel  verrassen. Dit maal waagt ze zich aan de Sinterklaastraditie. Zij durft een nieuw karakter te introduceren in een eeuwenoud verhaal!  Volg De Spiekpietjes op Facebook