Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Schitterend verhaal van Stilton

Thea Stilton is niet alleen een superknaagster, ze is een energieke verslaggeefster en onderneemt graag avontuurlijke reizen. Regelmatige roept zij de hulp is van de Thea Sisters. Dát weet ik allemaal al, want Thea heeft meer boeken geschreven. Ik lees ze graag, dus toen ik de schitterend glimmende omslag van het nieuwe boek ‘De Zeven Rozen – Het Bevroren Paradijs’ van Thea Stilton zag, moest ik het hebben. De vijf bijzondere Sisters staan op de cover afgebeeld en zij gaan in het boek natuurlijk weer een spannend avontuur beleven. Ik kan niet wachten om te starten met lezen…

Lotusbloemen gestolen

In dit tweede deel van De Zeven Rozen, wordt de hulp van Thea Stilton en de Thea Sisters nogmaals ingeroepen wanneer een van de fantastische werelden, Mukashi Banashi, in gevaar is omdat er bijzondere lotusbloemen worden gestolen. Om de harmonie in Mukashi Banashi te herstellen, zullen de moedige muizinnetjes – Thea, Paulina, Colette, Violet, Nickey en Pamela - het mysterie van de diefstal moeten oplossen … in de kou! Zij reizen af naar deze legendarische plek en ontmoeten mysterieuze wezens, bloedmooie nimfen en verliefde magiërs. 

 

 

Over De Wakkere Muis

Uitgeverij De Wakkere Muis bestaat sinds medio 2005 en heeft sinds die tijd hard gewerkt om de boeken van Geronimo Stilton (en familie) een plekje op de kinderboekenplank te geven. De boeken beogen een brug te slaan tussen het hoogste AVI niveau en de kinder/jeugdroman, en vooral het plezier in lezen te bevorderen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van tekstuele, visuele en andere zintuiglijke middelen, zoals het toevoegen van geurpagina’s.

De boeken gaan over de avonturen van Geronimo en zijn vrienden en familie, maar bevatten daarnaast meestal ook allerlei feitelijke informatie over het onderwerp dat in het betreffende boek ter sprake komt. De Wakkere Muis hecht eraan dat deze feiten goed zijn gecontroleerd.

Over de jaren is gebleken dat de boeken inderdaad voorzien in een behoefte, namelijk de opstap naar het serieuze leeswerk. Ook werd gaandeweg duidelijk dat kinderen, die met "lezen" niet zoveel hebben, wel voor boeken van Geronimo te porren waren. Inmiddels weten we dat zelfs kinderen met leesproblemen, zoals dyslexie, de boeken met plezier kunnen lezen. Het exacte waarom is echter nog onbekend. Komt het door de visuele grapjes in de tekst, de grootte van het lettertype of door iets heel anders? Daar wordt momenteel op verschillende niveaus onderzoek naar gedaan.

Het fonds van uitgeverij De Wakkere Muis omvat een aantal series, waar kinderen alle kanten mee op kunnen. Naast de basisserie en de Fantasia-reeks, komt geschiedenis speels aan bod in de Reis door de Tijd-boeken. Klassiekers van vroeger, bijvoorbeeld de boeken van Jules Verne, kregen ook hun eigen serie. Naast Geronimo heeft Thea Stilton eigen reeksen, die vanzelfsprekend meer gericht zijn op ‘meiden’.