Gaaf voor Kinderen

GaafvoorKinderen Nieuwsbrief

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Volg je ons al?

twittericoon

 

faceboekicoon

 

instagram logo-blog-thumb

 

GooglePlus-Logo

 

family Travel Bloggers.nl

 

BlogSociety

Wat zoek je?

Lekker slapen? Ga voor zachte, warme verlichting op de slaapkamer

Of jij zelf, je vrouw óf je kids nu moeite hebben met in slaap komen: verlichting speelt hier sowieso een erg belangrijke rol in. Zeker mensen die voor het slapen gaan nog even lezen of met hun smartphone spelen, hebben baat bij zachte verlichting. Immers, daar blijf je minder wakker van.

Melatonine-aanmaak en slaap
Witte of blauwe verlichting, fel, is slecht voor je slaaprust. Het remt de aanmaak van melatonine. Melatonineaanmaak is nodig om in slaap te komen. Zo geldt ook: als je ’s nachts wakker wordt en naar het toilet moet, kun je beter niet het licht aan doen. Dan ben je sneller weer wakker en kom je daarna moeilijk in slaap. Doe je wel het licht aan? Zorg dan voor zacht, gelig licht.
Welk licht is het beste in de slaapkamer?
Ben jij een type dat in de slaapkamer vaak nog even een boek leest? Doe dit dan met warm en zacht licht, in plaats van fel koud licht. De kans dat je bij zacht licht op een bepaald moment moe wordt en wil gaan slapen is namelijk veel groter dan bij heel koud licht.
Gebruik je voor het slapen gaan je telefoon, tablet of laptop nog om bijvoorbeeld uitzendinggemist.nl of facebook even door te nemen? Zet je apparaat dan op de nachtmodus. Je apparaat dimt nu het blauwe, koude licht in het scherm, wat ervoor zorgt dat je na het gebruik van je device sneller en lekkerder in slaap komt. Geloof je het niet? Probeer het dan snel uit, want het werkt echt!

Elektriciteit in de tuin

Okay, zo begin december – je weet wel als de kerstverlichting buiten in de boom moet – kwam ik er achter dat het snoer gewoon net te kort was. Balen. Op naar de bouwmarkt, waar ik mij rot schrok van de prijs voor buitenkabels. Pfff, 3 aders en 25 meter kost zo vijftig euries.
Buitenkabel
Maar ja, niet kopen is eigenlijk ook geen optie, want dan doet de verlichting het in de tuin niet. Een gewoon verlengsnoer geeft volgens mij al snel kortsluiten en dat willen we ook niet. Op zoek dus naar buitenkabels voor een schappelijke prijs. Wat ik wil? Elektriciteit voor zowel buiten als bovengronds. Want na die kerstverlichting ga ik buiten een mooie buitenlamp plaatsen.
Googlen en ik kom bij Bol.com. Daar had ik zelf nooit aan gedacht. Ik vind er de buitenkabel die gekoppeld kan worden aan een grondkabel. Dus oom aan te sluiten op gevelverlichting en wandlampen. Prima!

ps. de afbeelding komt ook bij Bol.com vandaan ;-).

Veilig hardlopen en muziek luisteren

Ik doe al enkele jaren aan hardlopen. Heerlijk! Lekker buiten, op een tijdstip dat het mij uitkomt… hardloopschoenen aan en go. Het fijnst ren ik als ik een muziekje op de oren heb. Tijden heb ik van die losse dopjes gehad, maar daar zijn mijn oren niet echt voor gemaakt. Telkens verloor ik zo’n dopje uit mijn oor. Tot ik de nekband-koptelefoon ontdekte. Ideaal.
Oordopjes
De Scorpion In-ear nekband van Cellularline werkt perfect voor mij als ik hardloop. Het is in het begin even wennen om via een nekbandje oordopjes te dragen, maar eenmaal gewend, werkt het perfect. Het voelt licht aan en is ultra-stabiel. En ook nog eens transpiratie-bestendige. Lekker veel bewegingsvrijheid én toch een stoere gadget. De volumeknop bevindt zich op de oordopjes zodat je zonder problemen naar je favoriete muziek kunt luisteren of een binnenkomend telefoontje kunt beantwoorden.


FlipBelt
En om het comfort tijdens het hardlopen nog beter te maken heb ik een FlipBelt aangeschaft. Ik koos de reflecterende gear zodat ik goed zichtbaar ben tijdens schemer. Maar wat ideaal is aan deze tailleband: er zijn vier openingen waar ik mijn spulletjes zoals sleutel, mobiel en duinkaart veilig in op kan bergen. Door het materiaal dat meestretched met het lichaam, blijft de belt ook perfect op zijn plek: jij beweegt, de Flipbelt niet.

Coole koeler… of waanzinnige warmhouder

Wat is dat om die fles witte wijn? Of zelfs om een blikje bier? Het heeft zo op het eerste oog wel iets weg van Uggs. Maar dat komt natuurlijk door het naturel kleurtje en wolletje aan de binnenkant. Dit is een KYWIE!
Gebruiken is geloven
Bedenkster van dit hippe product is Saskia Nooij en zij legt uit: “Ik begrijp dat deze toepassing even wennen is...maar gebruiken is geloven.”  Eigenlijk klinkt haar verhaal verder heel erg logisch, want schapenvacht kan warmte isoleren.  Twee kanten op… Dus zowel koud houden, als lekker warm (denk maar aan die schoenen). Ideaal. Bovendien vind ik het er super cool en stoer uitzien zo om een wijn of champagne fles. En de mogelijkheden zijn eindeloos omdat de collectie ruim is. Er zijn KYWIE’s (spreek je uit als ‘Kiee-wie’, zoals het groene vruchtje) in het formaat voor een flessenkoeler, maar ook voor een bier flesje of wat te denken van een babyflesje om je melk juist warm te houden. Werkelijk geniaal! Slim bedacht, functioneel en gaaf voor papa's… maar ook voor vrouwen en absoluut gaaf als cadeau. Of als relatiegeschenk. Ik wil het gaan proberen en bestel eerdaags zo’n duurzame KYWIE wooler. Alleen nog kiezen of ik een modelletje met een veter wil en welke kleur.
Met het idee van schapenvacht wijnkoelers liep Saskia Nooij al jaren rond. De juiste temperatuur van dranken is bepalend voor de smaak. Je wil wijn niet ‘overkoelen’ en ook niet te snel warm laten worden. Wol houdt temperatuur vast. Perfect geschikt voor alle soorten drank, dus ook voor rode wijn. Saskia: “In 2013 werkte ik mijn ideeën uit en ben ik op zoek gegaan naar een producent die ambachtelijkheid en vaardigheid kon bieden. Sindsdien produceert een Nederlandse leerlooier voor KYWIE.
4 modellen
KYWIE woolers zijn er in 4 modellen: Champagne, Wijn, Demi en Koozie. De grootte laat zich raden. Champagne is geschikt voor bolle buik flessen en Wijn voor alle traditionele wijnflessen. Demi heeft een inhoud van 500cl en is daarmee geschikt voor water- of bierflesjes, grote blikjes en zelfs babyflessen. Koozie van 33cl is te gebruiken voor thee/koffieglazen, ‘gewone’ blikjes, flesjes enz. Zie: www.kywie.com

Dit vinden kinderen de leukste auto’s

Kinderen vinden alles wat klein, mooi en kleurrijk is leuk. Datzelfde geldt voor de auto’s waar ze graag in vervoerd worden. Het hangt natuurlijk af van de leeftijd van een kind. Een ouder kind ziet veel liever een stoere auto of mooie grote auto. Met welke auto’s doe jij jouw kleine kinderen een plezier? Autoscout24.nl helpt je verder.
De Mini Cooper
De Mini Cooper is misschien wel de meest populaire auto onder kinderen. Voornamelijk omdat je deze auto vaak in mooie felle kleuren over de weg ziet rijden. Daarbij biedt deze auto genoeg ruimte voor kinderzitjes en rijdt hij lekker. Geen wonder dat kinderen graag in deze auto gezien worden! De mini Cooper is inmiddels een veel grotere variant dan de afbeelding hierboven en biedt iets meer ruimte en comfort. Bovendien zijn de technische snufjes wat verder ontwikkeld sinds Mini onderdeel is van de BMW familie.
Fort Ka
Deze auto is klein, ziet er lief uit en is praktisch. Mannen noemen deze auto nog wel eens een boodschappenwagentje, maar kinderen vinden deze Ford Ka er gewoon leuk uit zien. Zeker wanneer hij in een leuke kleur gespoten is. De oude versie had een opvallende schuin aflopende achterkant en daar kan je van houden of niet. De een vond het vooral leuk, de ander helemaal niets. Deze auto is ook populair onder vrouwen en zij versieren de auto nog wel eens met stikkers. Dat is natuurlijk precies wat kinderen leuk vinden!
Renault Zoë
Klein, maar fijn en bovendien zuinig! Deze elektrische auto is helemaal ingesteld op het rijgedrag van de 21e eeuw. Niet dat het kinderen iets uitmaakt. Die vinden het vooral fijn dat hij niet zoveel herrie maakt. Op die manier kunnen ze genieten van de radio of misschien een portable dvd-speler met de favoriete film tijdens een lange autoreis. Wat zijn de favoriete auto’s van jullie kinderen?

Vader en zoon op stap

 

alt

 

Okay, het woord ‘papadag’ is verschrikkelijk. Maar die bewuste dag dat ik met de kids ben ís natuurlijk ge-wel-dig! Van gewoon samen boodschappen doen tot een (mid)dag op stap. Met mijn jonge dochter ga ik dan naar het zwembad of zitten we aan tafel te knutselen. Maar wat doe je met een stoere zoon van zes jaar? Tadaaa… dan komt dat nieuwe boek Met de Mannen! De stoerste uitjes voor vaders en zoons (sorry meiden!) van Wim de Jong goed van pas. Ik sla een willekeurige pagina open: doolhof dwalen. Gaaf, maar helaas niet echt bij ons in de buurt. Op de pagina ernaast staat zelfs een rioolwandeling in Antwerpen. Dan valt mijn oog op Beeld en Geluid in Hilversum. Dat gaan we doen. Tenminste, dat was mijn plan want zoonlief ziet op de pagina ernaast een uitleg over een blaaspijpspel. Wij gaan aan de slag met pvc-buis en de dag is om voor we het weten. Dat is juist ook zo keigaaf aan dit boek: er staan veel uitstapjes in, maar ook veel tips om zelf te doen/maken. Eenvoudig te bestellen via Momedia.

Zoeken naar het juiste evenwicht

Als vaders met hun jonge kinderen spelen houden ze over het algemeen van doen- en actiespelletjes: klimmen, tikkertje doen, verkleden, voetballen,  vliegeren, of met de acebaan of speelgoedtrein spelen. Er is relatief weinig klein speelmateriaal verkrijgbaar waar vaders warm voor lopen zodra zoon of dochter met smekende ogen opkijkt  en vraagt: “Pap, wil je met mij een spelletje doen?” Maar er is een uitzondering die - opnieuw -  snel terrein wint, zo weet Jeroen Huigen, die samen met zijn broer Joost eigenaar is van www.speelgoedindeton.nl  in het Brabantse Wijk en Aalburg. En dat is  Kapla!

 

Nederlandse uitvinding

Jeroen: “Ja  opnieuw, want Kapla is feitelijk al sinds de jaren ’70 op de markt, maar de laatste jaren zien wij een forse groei in de verkoop ervan.  Een Nederlandse uitvinding bovendien. Geestelijk vader, Tom van der Bruggen , bedacht zijn Ka(bouter) Pla(nkjes) om exacte schaalmodellen te kunnen maken van zijn renovatieplannen voor de kasteelruïne die hij toen kocht in Frankrijk. Kapla zijn gladde, grenen plankjes van exact dezelfde afmetingen: 8x24x120 millimeter. Ze kunnen zonder bevestigingsmiddelen gestapeld worden, zowel op de smalle als de brede kanten. Vanwege de precieze en duurzame afwerking blijven de plankjes stabiel liggen en zijn enorme hoge constructies mogelijk.”
Tsja, daar willen, volgens Huigen, onze moderne vaders nog wel eens aan beginnen, een technische en constructieve uitdaging van formaat.  “Bruggen, torens, flats en spitsbogen bouwen, maar ook fantasieconstructies en complete huizen. En ik heb wel eens begrepen dat ze er ook poppenhuizen van gemaakt hebben door de plankjes aan elkaar vast te lijmen. Het unieke van Kapla is dat je alle kanten uit kunt, simpel én ingewikkeld. De mogelijkheden zijn onbegrensd en je kunt je fantasie volkomen de vrije loop laten gaan. Een eyeopener voor zowel creatieve als technische vaders. En vergeet de kinderen niet. Kapla is uitstekend om hun concentratie- en doorzettingsvermogen te testen.  Eén plankje niet goed gelegd in je eigen Eiffeltoren en de zwaartekracht doet de rest. Bouwen met Kapla is steeds  zoeken naar het juiste evenwicht. Erg leerzaam dus.”  

Voor een fijne kampeervakantie

Van 12 tot en met 16 oktober 2016 vindt in de Jaarbeurs weer een nieuwe editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) plaats. Dit jaar is de beursvloer omgetoverd in Duitse sferen. Verwacht hoffelijke Duitse gastvrijheid, met een knipoog naar het hippe Berlijn in combinatie met de laatste ontwikkelingen op kampeergebied en informatie over leuke en verrassende kampeerbestemmingen, campings en vakanties.
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs: hét begin van je kampeervakantie
Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of gewoon benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is op kampeergebied; bij de Kampeer & Caravan Jaarbeurs ben je aan het juiste adres. Na een bezoek ben je niet alleen op de hoogte van de laatste kampeertrends, je geeft jezelf ook een dagje vakantie! Ontdek de nieuwste snufjes op kampeergebied: neem plaats in de meest uiteenlopende modellen campers en caravans, test de handigste accessoires en laat je inspireren door de leukste kampeerbestemmingen. Verder is het genieten van echte Duitse Gemütlichkeit, kun je een biertje drinken in een Duitse bierstube of Duitse wijntjes proeven. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs; het beginpunt van je kampeervakantie.

Lees meer: Voor een fijne kampeervakantie

Koop een koe

We ontvingen een interessant bericht, waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan. Er staat: “Rookpluimen boven de schuttingen en de geur van gegrild vlees in de lucht: het is barbecue weer. Dan kun je natuurlijk naar de supermarkt rennen en de laatste worstjes uit de koeling vissen. Of je bestelt op tijd het Koopeenkoe.nl BBQ pakket en hebt op zonnige dagen altijd mooi vlees in huis om op het barbecue rooster te leggen. Verantwoord vlees bovendien, van een traceerbaar dier dat een goed leven heeft geleid. Het BBQ pakket van Koopeenkoe.nl bevat alleen maar vleesproducten die het goed doen op de barbecue.” Zeg BBQ en je hebt mijn interesse…
Koe verkocht
Omdat ik er ook niet zo van houd om naar het vleesschap in de supermarkt te gaan, vonden we dit een gaaf initiatief en dus bestelden we een stuk koe op www.koopeenkoe.nl. Even dachten we dat we zelf konden aangeven welk deel van het dier we wilden hebben, maar je bestelt per pakket (vanaf €54,95) en kunt dit laten klaarmaken als bbq-pakket of als gewoon pakket. Wij kiezen voor de barbecue! En nu begint het wachten op onze Blaarkop 5508. Bij bestelling lachen we er om dat het nu redelijk zichtbaar is welke koe wij gaan krijgen. Dat is precies waar het ook om draait. Wij weten nu dat onze koe geen gemanipuleerd voer en geen onnodige antibiotica heeft gehad, wél ruimte, zonlicht en groene weides. Als de koe volledig verkocht is, wordt ze pas geslacht. Zo weten wij er zeker van dat er niets zal worden weggegooid (wel zo fair). 

Lees meer: Koop een koe

Hemd voor jou?

alt

Okay, net als zoveel mannen houd ik er gewoon niet zo erg van om winkel in winkel uit te gaan op zoek naar hét overhemd of stropdas. Vandaar dat ik mijn vaste herenmode winkel bezoek. Sinds kort is er bij mijn favorieten een webwinkel gekomen, namelijk www.hemdvoorhem.nl. Wat een keus en makkelijk zoeken: op maat, op merk, model, dubbel manchet en zelfs op kleur. Even een perfecte stropdas erbij shoppen, is ook geen punt. Extra gaaf vind ik de strijkvrije overhemden. Ik moet namelijk bekennen dat bij ons thuis niet mijn vrouw de overhemden strijkt, maar ikzelf. Gekscherend zegt ‘madam’ altijd tegen andere ‘huisvrouwen’: “Je hoeft het maar één keer goed fout te strijken en je man doet het zelf.” Klopt bij ons dus. En daar heb ik nu dus iets op gevonden! Dé ideale oplossing voor iedereen die niet van strijken houdt, maar toch graag goed voor dag wil komen. Deze hemden hoeven niet gestreken te worden, maar kun je na het wassen uitkloppen, ophangen en voor je hem aantrekt alleen nog even met je handen gladstrijken. Eventuele kreukels die er daarna nog zijn, verdwijnen door de lichaamswarmte vanzelf.

Via de shop zijn de strijkvrije hemden, met korte of lange mouw, in alle herenmaten te verkrijgen. De overhemden zijn er in effe kleuren, met streep of ruitjes motief en altijd van één van de kwaliteitsmerken Seidensticker, Olymp of Eterna. Doordat alle overhemden van 100% katoen zijn, dragen ze luchtig, ademen goed en leiden daarom niet tot zweterigheid.