Kinderboeken

De snoepfabriek moet sluiten

Mjammm…. Wat zal dat lekker zijn om in een snoepfabriek te werken! Zo denken Wieber en zijn opa er ook over. Des te erger vinden zij het dat de snoepfabriek moet sluiten. De mannen besluiten op onderzoek uit te gaan. Waarom moet de fabriek dicht?

Al snel stuiten zij op verdachte dingen rond de sluiting. Wieber en zijn opa maken een lijst met verdachte personen. Intussen begint de tijd te dringen: het snoep raakt op en de winkels worden steeds leger. Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek: diëtiste Ellie Kanelli blijkt de sleutel van de controlekamer van de snoepfabriek te hebben. Wieber probeert om met delen van gestolen plattegronden van de fabriek uit te vogelen waar die zich precies bevindt. En dan komen Wieber en opa achter de zoete waarheid…

Het boek leest (voor) als een trein, mede dankzij het fijne en grotere lettertype en de grappige afbeeldingen. Een gaaf boek voor kinderen tussen 7 en 9 jaar. Jij kunt alvast een stukje lezen uit het inkijkexemplaar van De Snoepfabriek van Brigitte Bosman, uitgeverij Van Holkema & Warendorf.