Kindermode

Witte sneakers

“Mam, ik wil witte schoenen! Gympen, je weet wel!”, vertelt ons 8-jarige en modebewuste meisje. En wij begrijpen dat ergens wel. In het modebeeld zie je die witte sneakers overal opduiken. Een ware must have voor de lente en zomer van 2017.
Past bij iedere kleur
Witte sneakers, dát moet het worden. Behalve dat het hip en trendy is, is zo’n witte schoen ook gewoon hartstikke handig. Okay, niet als we denken aan het sneller vies worden, maar wél dat een wit gympie bij iedere kleur past. Op zoek naar dé witte schoen voor dochterlief. Gelukkig is in de schoenencollectie van Twins & Trackstyle genoeg wits te vinden. De eisen? “Met een veter én een rits. En natuurlijk moeten ze lekker lopen”, concludeert meisje eigenwijsje. Wij zijn fan van het genoemde Nederlandse merk omdat de schoenen van goede kwaliteit (lees: leer) zijn én er niet alleen naar de lengte maar ook naar de breedte van de schoen wordt gekeken. Al eerder schreven wij op Gaaf voor Kinderen een tekst over ‘omdat voeten niet alleen in de lengte groeien’. Bovendien is de slogan niet voor niets ‘no size fits all’


Met gouden randje
Heel handig hoe wij, voor we naar de schoenenwinkel gaan, al online de collecties kunnen bekijken. In de Twins & Trackstyle collectie vinden wij diverse witte kinderschoenen. De ene met een gedrukte printje, de ander met een zilvertintje en dan opeens roept de dochter “Yes, die met dat gouden randje”. Het zijn blitse sneakers, verkrijgbaar in drie verschillende breedtematen (2,5 - 3,5 – 5) en via de online storelocator vinden wij niet alleen de stardealers maar ook heel veel andere kinderschoenenwinkels. Zelfs in onze woonplaats Castricum is een stardealer te vinden, dus op voor een pas-sessie. Dochter loopt direct op de gewenste schoenen af en ondanks dat wij dachten dat ze een redelijk smalle voet heeft, komen we in een redelijke standaard breedtemaat van 3,5 uit. Perfect! Eigenwijs als ze is, gaan die witte sneakers meteen aan, zonder sok. De gouden rand op de hiel is volgens haar lekker zacht. Ze loopt er blij op weg en komt enthousiast uit school. De andere meiden vinden haar nieuwe stappers ook gaaf. Met moeite worden deze nieuwe en fijne kinderschoenen de dagen erna soms afgewisseld met een paar laarsjes (want het is niet iedere dag zo stralend zonnig weer). Kortom, een succes.