Lifestyle

GaafvoorKinderen Nieuwsbrief

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Volg je ons al?

twittericoon

 

faceboekicoon

 

instagram logo-blog-thumb

 

GooglePlus-Logo

 

family Travel Bloggers.nl

 

BlogSociety

Gehoorbescherming voor jonge kinderen

Tijdens de Koningsmarkt bij ons in het dorp speelde er een heel leuk bandje op het plein. Met diverse gezinnen stonden we nog wat te kletsen, wat te drinken en zelfs te dansen. De kinderen vermaakten zich prima voor het podium. Een top middag. Toen we naar huis fietsten vertelde ons dochtertje dat ze zo’n piep in haar oor hoorde. Eenmaal thuis was die weer weg, gelukkig. Maar het zette ons toch aan het denken.
Bescherming van het gehoor
Met het festivalseizoen in het vooruitzicht – check www.festivalinfo.nl voor alle festivals op een rij – waar wij vast wel weer voor een muziekpodium belanden, gingen we zoeken naar bescherming voor het gehoor. Voor volwassenen is er ruime keus, maar voor kinderen? Reken maar dat er ook aan kids is gedacht als het om gehoorbescherming gaat. Er is zelfs een Nederlands merk - Alpine Hearing Protection – met speciale oorkappen voor baby’s en peuters. De Alpine Muffy Baby.
Een oorkap, speciaal ontwikkeld voor baby’s en peuters
De Alpine Muffy Baby (voor 3 t/m 36 maanden) voorkomt niet alleen gehoorschade, maar geeft ook rust. Zo kunnen ouders hun baby meenemen naar een druk evenement en kan de baby lekker en ongestoord slapen. Dit maakt de oorkap ook ideaal voor baby’s en peuters die snel overprikkeld zijn.


Wat doen die oorkappen?
Ze dempen harde en schelle geluiden.
Trekt een jong kind kappen voor over het oor niet af?
Daar is bij de Alpine Muffy Baby natuurlijk aan gedacht. Deze gehoorbeschermers worden geleverd met een elastische band die om het hoofdje van de baby of peuter wordt geschoven. De hoofdband is dusdanig ontworpen dat hij nooit te strak zit, maar de oorbeschermers wel op zijn plek houdt. Dankzij de klittenbandsluiting is de hoofdband makkelijk op de gewenste maat af te stellen. Ook de twee afzonderlijke oorkappen kunnen dankzij een kliksysteem op de gewenste plek aan de hoofdband bevestigd worden. Deze zijn gemaakt van stevig kunststof en kunnen dus tegen een stootje. De toplaag van het geluidsreducerende foam is hygiënisch en makkelijk te reinigen. Net als de losse hoofdband die zelfs in de wasmachine gewassen kan worden.
Kortom, geen enkele reden meer om kinderen aan het gevaar van hard geluid bloot te stellen. Deze oorkappen zien er ook nog eens gaaf uit en zijn dus dé ideale must have tijdens feesten, optochten, festivals, de kermis, oud en nieuw en bij bijvoorbeeld auto- en motorraces.
Het merk heeft overigens ook de Muffy voor kinderen vanaf 2 jaar en prima oordopjes voor oudere kinderen. Voor bijvoorbeeld op school (concentratie tijdens een toets), muziek, vliegen, zwemmen en oordopjes voor kinderen met autisme.

Meer weten? Lees verder op www.alpine.nl.