Speelgoed

GaafvoorKinderen Nieuwsbrief

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 Volg je ons al?

twittericoon

 

faceboekicoon

 

instagram logo-blog-thumb

 

GooglePlus-Logo

 

family Travel Bloggers.nl

 

BlogSociety

Mega bellen blazen

In de mailbox van Gaaf voor Kinderen: een persbericht van SES Creative over Mega Bubbles. Het ziet er gaaf uit, dus Pien van 6 jaar gaat testen. Het kan niet moeilijk zijn volgens de tekst: “Eigenlijk is het vrij simpel. De zeepoplossing doe je in het bijgeleverde bakje. Houd je stokjes bij elkaar en doop het touw in het sop (een handig ijzeren ringetje zorgt ervoor dat het touw gemakkelijk in het sop kan worden gedoopt). Haal de stokjes er weer uit en haal ze voorzichtig uit elkaar. Loop zachtjes achteruit en er ontstaat een grote bel. Vind je ‘m groot genoeg (ze kunnen echt heel groot worden en allerlei vormen aannemen!), dan breng je de stokjes weer naar elkaar toe en de ‘bubble’ sluit zichzelf. Kijk nu maar eens hoe de megabel gaat zweven en hoe ver die vliegt.”

Testen

De verpakking om reusachtige bellen te blazen komt per post en we gaan aan de slag. Buiten. Op de verpakking staat overigens niet echt een uitgebreide uitleg, maar dit mag de pret niet drukken. We doen het speciale sop in het bijgeleverde bakje (hoeft het echt niet te worden verdund? Anders ben je er toch zo doorheen?). De twee stokjes met een ingenieus systeem van drie touwtjes en een ringetje dompelen we voorzichtig onder. Oei, het bakje is wel klein, maar het gaat. Flink dippen en dan halen we de stokjes langzaam omhoog. Plop, het zeep spat nog voor er echt een bel is op de grond. Na een paar keer oefenen wordt de eerste bel gevormd en we zijn enthousiast. Wauw, groot! Maar hoe deden we het nou? We willen meer bellen, maar het blijft toch wel lastig. Dopen, stokjes omhoog, uit elkaar en langzaam lucht in het sop krijgen. Het lukt weer! De bel dwarrelt door de lucht. Gaaf! Kortom, het is even oefenen, en nog eens, maar dan is het resultaat spectaculair. Je kunt het o.a. kopen bij Bol.com.

 

Sop

’s Avonds wil Pien de mega bellen nog aan papa laten zien en het lukt weer. Oefening baart kunst! Helaas is het bijgeleverde flesje bellenblaas wel op. Natuurlijk is daar een oplossing voor: er is een navulling te koop (€2,50). Op Facebook Gaaf voor Kinderen hebben we een korte video van de test geplaatst en er volgen snel positieve reacties. Maar ook de vraag of wij vlekken in de kleding hebben gekregen. Ehh, nee. We hebben voorzichtig gedaan. De buitentegels hebben wel vlekken opgelopen maar die zijn er na een regenbui weer van af.