Spellen

Woordspel

Ik heb het woordspel Codenames helaas zelf nog niet gespeeld, maar het lijkt mij zeker gaaf. Het heeft ook niet voor niets een nominatie voor Speelgoed van het Jaar gekregen. Nou zit ik natuurlijk zelf in de vakjury, maar voor de spellen vanaf 7 jaar worden echte spelletjesfanaten ingezet (logisch!). En dat ben ik langzaam aan het worden, met opgroeiende kinderen. Kortom, mijn interesse voor Codenames van White Goblin Games is gewekt.

Woorden bedenken
Het woordspel Codenames is een hit in het buitenland en nu dus ook in Nederland en België te koop. Waar het om draait: probeer een aanwijzing  van één woord te bedenken die op meerdere woorden op tafel slaat, zodat je medespelers snel veel punten kunnen scoren! De doos bevat maar liefst 400 verschillende woorden - waarvan er steeds slechts 25 in een spel worden gebruikt - zodat de associaties die spelers kunnen maken telkens weer anders zullen zijn!
De mening van de jury van Speelgoed van het Jaar: “Een leuk toegankelijk partyspel waarbij je verbaal creatief moet zijn. Leer de gedachtegang van de ander kennen! Eindeloos veel combinaties zijn mogelijk en iedereen is steeds betrokken bij het spel. Prima prijs-kwaliteit verhouding.”