Spellen

Lekker bordspel!

Wij testen het bordspel Autodrop van justgames.nl uit. Bij voorbaat moeten we al een beetje lachen om dit bordspel (verpakt in een grote Autodrop doos). Het kan toch haast niet anders dan leuk zijn… en na een klein uurtje blijkt inderdaad dat het Autodrop bordspel gewoon gaaf is. Het steekt met kop en schouders uit boven de spellen die wij de laatste tijd hebben getest… of komt dat omdat we kunnen snoepen van dit spel?
Tegenstander opeten
Het heerlijke aan het spel is niet alleen dat het eetbare spelpionnen zijn, maar ook in figuurlijke zin is het heerlijk. Alles is supergrappig doorgevoerd met auto’s. Zo heten de spelregels bij Autodrop verkeersregels. Op de spelkaarten staat ‘altijd weer die Autodrop’ waardoor we dat ook steeds hardop zeggen. Te grappig. Maar het allergrappigst: je eet je tegenstander van het spelbord. Yeah! Maar eerst even naar de grappige verkeersregel: “Normaal doe je dit natuurlijk nooit, maar voor deze keer mag je de hele inhoud van de doosjes Autodrop op tafel kiepen.” Wij vinden het duidelijk uitgelegd – voor spelers vanaf 13 jaar - en met een speelse grap. We leggen de 9 verwisselbare bordplaten op tafel, schudden die dozen drop leeg en gooohh!


Zacht zoete kever
Met welke auto wil jij spelen? Kies jou spelpion… een zacht zoete kever, een Monstertruck, de frisse fruit limo. Even gooien met de grote dobbelsteen en we zijn op weg. Wie legt het Autodrop parcours het snelste af? Dat is het spel, maar er zijn natuurlijk obstakels, zoals een colafles op wielen en zondagsrijders. Het is toch wel even oefenen met die spelregels – eh verkeersregels – maar dat is niet erg. Het is heerlijk! Ach en mocht je heel toevallig eens geen trek in Autodrop hebben, dan kun je ook de gewone kartonnen spelpionnen in het spel gebruiken.
Het spelverloop gaat als volgt: Leg de bordplaten aan elkaar en kies een uniek parcours. Dit leg je af in jouw favoriete Autodrop auto. Pas onderweg op voor obstakels en andere auto’s, want iedere auto kent zijn eigen krachten. Degene die de finish als eerst bereikt, is de winnaar en mag alle overgebleven autodropjes van het bord opeten.
Zo gaaf, het zou verboden moeten worden!