Spellen

Monopoly betalen met je credit card

Als gezin zijn wij dol op het bordspel Monopoly. We hebben heel wat versies in huis; van Junior tot Empire.
Dus toen wij hoorden over de nieuwe editie - Monopoly Extreem Bankieren - waarbij je betaalt met een bankpas was dít bordspel voor ons een must have. Tijdens de feestdagen hebben we het cadeau gehad en inmiddels diverse keren gespeeld én het is zeker Gaaf voor Kinderen!

Betalen met bankpas
Wat is er anders dan de reguliere Monopoly? Het allerbelangrijkst is de betaalmethode. Namelijk elektronisch. Vals spelen als bank is er niet meer bij! Alles wordt via de scanner bijgehouden. Technologie staat voor niets.
Je kunt het familiespel met vier personen spelen en ieder heeft een eigen betaalpasje. Een credit card. Deze kaart wordt gelinkt aan je pion – een auto, vliegtuig, helikopter of boot. Je activeert de credit card met de scanner en dan hoor je het geluid wat bij je pion hoort. De eerste paar keer is dat echt hilarisch.

We starten het spel Monopoly Extreem Bankieren… wat opvalt: alle straten liggen in België. Grappig! Als je een straat koopt, betaal je met je betaalkaart en katching je hoort het van je rekening af gaan. Stel, je komt op een kanskaart, dan kun je dit ook tegen de scanner houden en dan hoor je wat er gebeurd. Tja, je geld wordt ook automatisch af- of bijgeschreven. Reken maar dat het snel kan gaan. Want – en dat is ook een grote verandering - er wordt bijgehouden hoeveel ‘huizen’ je in je straat hebt. De waarde van de straten stijgt en daalt (dankzij die kanskaarten), net als in de echte wereld van het grote geld.
Het is een dynamische Monopoly, met nóg meer leuke uitdagingen. Geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8 en te koop in speelgoedwinkels en online.