Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Minivakantie op minicamping

Na een dag spelen in de buitenlucht slapen de kinderen voor hun doen uit in het zachte bed van minicamping De Nesse <lees hier over onze eerste dag>. Wij worden verwend, want de papa-die-thuis-heeft-geslapen heeft verse broodjes gebracht. Het is prachtig zomerweer en wij ontbijten buiten. Daarna gaan de kinderen douchen in het sanitairgebouw van de camping. In de hooiberghut hebben wij namelijk wel een toilet en wasbak, maar geen douche. Is ook helemaal niet nodig, want de douches van de camping zijn ruim én schoon. De vier kinderen gaan lekker spelen en ik maak alvast koffie, want dadelijk komt er visite. Schoonzus komt mijn neefje en nichtje ophalen en tegelijk komt er een nieuwe lichting kinders. Als je dichtbij huis op vakantie gaat, kunnen vriendjes en vriendinnetjes gewoon op visite komen. Wat blijkt, niemand van ons is eerder op deze camping geweest en alle moeders zijn laaiend enthousiast. Lekker dichtbij huis, mooi weer (helaas heb je dat niet in de hand) en een fantastische camping. Echt vakantie!

 

Waterspeelplaats

De visite blijft niet te lang hangen (lees: de moeders werden gewoon weggestuurd door de kids) en de twee nieuwe kinderen gaan deze camping testen op kindervriendelijkheid. Zwemkleding aan en op naar de zand- en waterspeelplaats. Heerlijk! Daarna wordt er, met meer kinderen, een wedstrijdje springen op de trampoline gehouden. De Franse kinderen die in de andere hooiberghut logeren doen ook mee. Zo lijkt het stiekem een beetje of wij in het buitenland zijn.

 

Daarna worden de kinderen uitgedaagd door een vakantievierende vader om een potje te komen Kubben. Oeps, daar hadden wij nog niet eerder van gehoord. Dit houten spel ziet er gaaf uit én het blijkt voor alle kinderen op de camping een succes. Even later hoor ik dat er met Kubb landelijke wedstrijden worden georganiseerd. Dit werpspel voor in de buitenlucht is ideaal om op de camping te doen. Even goed onthouden om aan te schaffen voor onze volgende vakantie. Het is weer eens iets anders dan jeu de boules. 

 

 

 

Hoefsmid

De twee meiden zijn op ontdekkingsreis over de camping gegaan. Op het veldje, aangrenzende aan de camping, zijn de jongens gaan voetballen, maar de meisjes hebben een deurtje in het hek naar de geiten ontdekt. Nou ja deurtje. Ze zijn min of meer over het hekje gestapt en staan de geiten te aaien. Hier midden in het weiland willen zij kennelijk toch een boers gevoel krijgen. Vandaar dat we even later samen naar de stallen bij de camping gaan kijken. Het campingterrein is keurig afgeschermd met een hek zodat de kids niet op de landweg of bij de boerderij kunnen komen. Maar onder begeleiding mogen wij wel even kijken bij de stallen. Er blijkt juist nu een hoefsmid met een paard bezig te zijn. We kijken onze ogen uit hoe hij een nieuw hoefijzer slaat onder het been van een paard.

Wij willen blijven!

Deze zonnige vakantiedag op de minicamping vliegt om. Stressloos en vol genieten. Er is zoveel speelgoed aanwezig en de jongens pakken steeds de skelter om ergens te komen. Zij voetballen tot het donker wordt en de twee girls zijn eindelijk klaar met ‘moederen’ en pakken de knutselspullen. Het is genieten van zo’n minivakantie. Aan het eind van de dag stappen de meiden in het ruime tweepersoonsbed, de jongens schieten weer naar de bovenbedden en mama slaapt weer in het onderste stapelbed. Alles is in de ene ruimte van de hooiberghut. Knus. Oh ja, er is wel één afgesloten ruimte, van het toilet.

Na weer een uitstekende nacht staan wij allemaal vrolijk op om nog een paar uur te genieten op minicamping De Nesse. Aan al het goede komt een eind en de uitchecktijd tikt steeds dichterbij. De vier kinderen roepen in koor: “Wij willen blijven!”… maar dat gaat niet. Wij moeten nog een ‘heel eind’ terugrijden van Limmen naar Castricum. Maar het staat als een paal boven water dat onze kinderen echt niet een camping op 1000 kilometer afstand met veel vertier en vermaak (lees: meer dan 500 kampeerplaatsen) nodig hebben. Een minicamping blijkt ideaal voor onze familie (en de vriendjes en vriendinnetjes). Wij willen vaker naar een minicamping! En dat mag ook best iets verder weg.

 

Meer informatie over minicamping De Nesse: www.denesselimmen.nl.

Met korting naar een minicamping: www.minicampingcard.eu.

Verzamelwebsites van minicampings:

www.minicamping-gids.nl en www.minicampinggids.nl.

 

Tekst en beeld: Marije Smit / www.schrijfster.com