Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

Wie van de K3-tjes heeft vroeger geduimd?

alt

Gaaf voor Kinderen stelt K3 in 2012 vragen van jonge kinderen:

Welke speeltje (lees: gadget) kun je niet missen?

Josje grappend: “Ik kan wel zeggen niets, maar je ziet ons nu ook steeds met onze mobiel in de hand. We zijn dol op onze mobieltjes.” En dat klopt. Karen verklaarde al eerder dat ze ‘verslaafd’ is aan Wordfreud.

Kristel: “Vallen schoenen ook onder gadgets? Ik ben dol op schoenen! Als ik een dag of langer van huis ga wil ik wel 5 paar mee. Dat gaat natuurlijk niet, dus moet ik van te voren kiezen. Heel lastig. Je weet toch ook niet van te voren welke outfit je aan gaat doen?!”

Karen: “Ik ging laatst naar de kapper en wilde eigenlijk een stapel roddelbladen doornemen, maar mijn mobiel lonkte te veel. En steeds die piepjes van social media… Ik kon mijn telefoon gewoon niet wegleggen.”

Welk toetje vinden jullie lekker?

Josje: “Rijstepap! Met kaneel, suiker en gesmolten gele boter. In Belgie is de roomboter wit als je die smelt…”

Karen: “Ik kies eerder een voor- en hoofdgerecht dan een dessert. Ik ben niet zo van de toetjes. Of het moet een Leonidas praline zijn, met espresso. Heerlijk.”

Kristel: “Ik ben dol op een merengue.” Josje vraagt zich af wat dat is. Waarop Kristel uitlegt: “Een zoet schuimpje. Het liefst zelfgemaakt met opgeklopt eiwit en veel suiker (en dan dus in de oven).”

Hebben jullie een huisdier?

Alle drie hebben ze geen huisdier, maar Josje wil later als ze groot is wel een hond. Karen heeft muggen, zegt ze met een grote lach en Kristel heeft in haar tuin veel vissen in de vijver, zwerfkatjes die ze eten geeft en broedende eenden.

Hebben jullie vroeger ook geduimd?

Josje: “Jaaaa. Ik weet nog dat ik het héél moeilijk vond om te stoppen. Het lukte uiteindelijk wel omdat ik steeds als ik mijn duim in mijn mond deed een centje moest betalen, en dat werd me te duur. Achteraf snap ik echt niet wat ik nou zo lekker vond aan duimen.”