Gaaf voor Kinderen

Spelen en spetteren in Plopsaland en Plopsaqua

 

Begin juli 2015 startten wij onze zomervakantie aan de Belgische kust. Een bewuste keus, want een bezoek aan het gloednieuwe Plopsaqua De Panne staat op onze planning. Om een dagje attractiepark volledig te kunnen benutten, logeren we een midweek bij Sunparks De Haan. Een vakantiepark met bungalows, op steenworp afstand van het strand, en op zo’n driekwartier rijden met de auto van Plopsaland.

Beste Achtbaan van België

Plopperdeplop, zien we daar Kabouter Plop staan? Yes, Kwebbel staat er naast. Snel leveren wij onze ticket in, lopen – beter gezegd: de kinderen rennen – door de controlepoortjes en de eerste foto’s zijn al gemaakt. En daar… Mega Mindy, Wickie de Viking en zelfs Maya staan in de main street om met de kids op de foto te gaan. Feest! Het is een dinsdag, de zon schijnt matig en op het park is het zalig rustig. Wij lopen langs de vrolijke fonteinen naar het Verkeerspark. Binnen 5 minuten zitten Mees (9) en Pien (6) in een auto en rijden langs de lesschool van K3. Mama kijkt alvast hoe groot de rij voor Anubis The Ride is. Wat? Geen rij… maar oei, bij nader inzien ziet deze achtbaan er wel héél spectaculair uit. Je gaat meerdere keren over de kop en bereikt in 2 seconden een snelheid van 90 km/u. Zij gelooft het wel dat deze launch coaster ‘de Beste Achtbaan van België’ is. Bovendien, de kinderen willen door, naar De Konijntjes en De Vleermuis (deze blijkt dicht te zijn). Na een eerste kop (niet zo heel smakelijke) koffie bij de Plop Hamburger paddenstoel lopen we door naar de drakenachtbaan. Binnen vijf minuten zitten we en scheren we voorbij aan de foto. We staan er grappig op!

 

Vliegen

Zoonlief weet van een eerder bezoek aan Plopsaland dat de Vliegende Fietsen van Mega Mindy gaaf zijn. Na een stukje vliegen belanden we met het gezin op het water van de volgende attractie: Mega Mindy Jetski. Voor ons is het geweldig dat het zo rustig is en we amper tien minuten in de rij hoeven. We kijken onze ogen uit hoe hoog de zweefmolen gaat en varen een rustig en vrolijk rondje met Kaatje zoekt Eendje. De afwisseling van intense attracties en lieflijke/rustige attracties is werkelijk ideaal in Plopsaland. Wij genieten van de waterspetters bij Supersplash, De Kikkers en Mees en Pien spelen in heel wat speeltuintjes. Dan gaan we door naar Wickieland en zien we die stoere Grote Golf over de entreepoort zwieren. Dit deel van Plopsaland kenden we nog niet en vooral Mees is laaiend enthousiast als hij Wickie ziet. Er wordt nog een korte voorstelling gegeven en we gaan in de Vikingboot van Wickie de Battle. Lekker water naar elkaar spuiten. Super. Niet veel later lopen we langs een prinsessenkasteel in aanbouw. Het blijkt hét Prinsessia-kasteel te worden. Wauw, daar willen we meer van weten…

Prinsessia-kasteel

Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group vertelt: “Het kasteel komt te staan waar zich vroeger een deel van de immense vijver bevond. De bestaande attractie ‘De Koffiekopjes’ wordt door de bouw van het kasteel overdekt en zal omgetoverd worden tot de balzaal. Bovendien valt in het kasteel veel te beleven en te ontdekken. Naast de betoverende balzaal, bevat het kasteel ook een restaurant met een totaalcapaciteit van 250 personen en een prinsessenwinkel. Ook de bovenste verdieping wordt heel bijzonder. Hier kunnen bezoekers de drie prinsessenkamers komen bezichtigen. Deze zullen identiek zijn aan de kamers uit de serie.” Pien kan haast niet wachten tot het Prinsessia-kasteel opent… nog even wachten tot najaar 2015. Voor nu valt er nog veel meer te ontdekken. Bij het hernieuwde Samson & Gert Kermiszone herkent Mees de Brandweer en Balloon Race van een eerder bezoek. Enthousiast gaan de kinderen zelf op ontdekking terwijl papa en mama genieten van fruit omringd door chocolade. Na een rustig vaartochtje door het Bos van Plop, ziet Pien hét paard Amika staan. Wauw! Aaien. Na het rondje met de tractor bij de Betsy Hoeve zien we de achterzijde van het recent geopende Plopsaqua. Enorme waterglijbanen steken hier aan de achterzijde uit het pand. Dát willen we bekijken. Maar eerst nog even Mayaland.

Maya en Willy

Er zijn bij ons thuis heel wat afleveringen van Maya de Bij gekeken, dus een bezoekje aan het indoor Mayaland moet zeker gebeuren. We worden al heel vrolijk bij de entree. Het gezellige deuntje van de Bloemenmolen. Na twee rondjes wachten is er plaats voor ons in een bloem, waarmee we omhoog en omlaag gaan. Zo nu en dan spuit een straaltje water ons een klein beetje nat. Grappig. We swingen in de Waterlellies en dan is het tijd om onze zwemkleding te pakken. Op naar het naastgelegen Plopsaqua!

15 jaar Plopsaland

Dit jaar (2015) bestaat Plopsaland 15 jaar en dat wordt het hele jaar door gevierd. Het Prinsessia-kasteel hoort bij dit jubileum, maar eerder dit jaar opende Plopsaqua De Panne. Het eerste Plopsa-waterpark (en inmiddels zesde themapark van de Plopsa-groep). Het is een zwemcomplex van 4.000 vierkante meter groot, met o.a. een 25-meterbad met 4 banen en een ruim speelgedeelte met 3 verschillende zwembaden en 6 glijbanen. Waaronder de Sky Drop, hoogste glijbaan van België. Bovendien zijn er in het zwemparadijs bubbelbaden, waterkanonnen, een wildwaterbaan en een playhouse met verschillende watereffecten. Wij kijken onze ogen uit en wat is dit een mooi waterpark! Geheel op thema: Wickie de Viking. Stoer dus. En dat voelen we zeker in het Stormbad. Gaaf! Er barst een hevige regenbui los en dat levert de nodige golven op. De Wild River is ook echt een aanrader, zo ontdek je namelijk Viking grotten. We gaan met z’n viertjes in de Bubbelton en vragen ons af of wij ons aan die Sky Drop gaan wagen. Eigenlijk durven we niet dus we besluiten dát een andere keer te doen. Je moet iets houden om voor terug te komen. Spectaculair is het zeker, want je maakt een vrije val en schiet door diverse bochten.

Moe maar heel voldaan verlaten wij na een volle dag de fantastische attractieparken en wij weten het zéker: we komen terug!

 

Meer informatie: www.plopsa.nl

 

 

Tekst: Marije Smit