Gaaf voor Kinderen

LEGO World getest

Vorig jaar hebben wij een kijkje genomen tussen alle Lego-blokjes in de Jaarbeurs in Utrecht. Dit keer ging een Gaaf voor Kinderen-lezer naar LEGO World voor een objectief verslag. Sanela Witte schrijft: “Allereerst bedankt 'Gaaf voor kinderen', dat we deze kans hebben gekregen en naar dit evenement konden gaan. Dit stond al jaren op ons lijstje, maar gezien de leeftijd van ons oudste zoontje stelden we het steeds meer uit. Hij is nu  4,5 jaar.
Naar de Jaarbeurs
Wij hebben in de herfstvakantie op 23 oktober een bezoek gebracht aan Lego World. We wisten enigszins wat we konden verwachten omdat we de video van vorig jaar hadden gezien, maar dan nog moet je zoiets wel eerst eigenlijk gezien en beleefd hebben wil je weten of het nou echt zo geweldig is of gewoon een plek met een hoop blokjes. Parkeren voor de hele dag kost bij de Jaarbeurs € 14, dus besloten via de P+R Westraven te reizen. Het parkeren was snel gedaan, bijna geen rij, maar wel eenmaal bij de ticketverkoop aangekomen... Ik noem het even een kleine ontplofte plek met mensen, ik denk dat we 10 minuten bezig waren met het kopen van een combiticket, zodat je voor €5 met max 5 mensen er gebruik van kunt maken. Na een tramritje van wat minuten kwamen we aan, met 5 minuten lopen was je bij de ingang van de Jaarbeurs. Eerst gaven we onze jassen af bij de garderobe, dat was €1,50 pp voor de volwassenen, 2 jassen voor maximaal 2 kinderen zijn inbegrepen.


11 uur. Eerst besloten we onze bolletjes te eten, want we hadden nu al honger! Zo konden we gelijk onze plattegrond even doornemen. Onze zoon Leon ging eerst bij de Duplo spelen, eerst vond hij het wat onwennig, zovéél blokjes op een plek, dingen die je thuis niet hebt liggen, maar ook wél en dus herkent...al die kinderen!! Dus hij ging eerst wat verlegen in de bak met blokken zitten, en na 10 minuten kwam hij eindelijk los.
Zo veel te beleven
Er is werkelijk waar zoveel te zien en te beleven en we hebben heel veel foto's gemaakt, alles hebben bewonderd. Lekker geklommen op de opgeblazen raceparcours, Star Wars bouwwerken gezien in de toepasselijke wat donkerdere sfeer, waar daar de AT-AT erg indrukwekkend groot was! Op de foto gegaan met een Ninja en zijn grote held Buzz Lightyear, doolhof gelopen met papa, nog meer blokjes gebouwd, de blokken waterval zelfs 2x gedaan, schminken, wat Lego-architectuur gezien, prachtige creaties gezien van fans, eendjes gevangen bij de LEGO Friends afdeling waar ook een erg coole kermisattractie stond. Daarnaast ook heerlijk op de skelter touren (al moest je daar wel echt 30 min. wachten voor 2 rondjes rijden, erg jammer), weer een Duplo gedeelte gevonden met een grote real life glijbaan-getallentrein-en huisje, maar uiteraard ook weer daar kon springen, bouwen etc. Cars zijn de jongens vrijwel allemaal bekend mee, en tegenover het theater stond een levensgrote Bliksem McQueen waar je bij op de foto kon gaan! Dat gingen we uiteraard ook doen. We hadden maar 3 mensen voor ons dus snel aan de beurt. En het leuke was dat je de foto afgedrukt kreeg en ook via de email kon toesturen.
We hebben gekeken bij de afdelingen voor de wat oudere kids zoals City en Technic. Onze zoon ging nog zelf een graafmachine besturen ( half uurtje in de rij), na een instructie kon hij het gewoon zelf! Hoe leuk, blokjes opgraven en hij kon ook nog eens heen en weer bewegen!


Natuurlijk hebben we ook pauzes gehad hoor. In de bioscoop aten we een lekker koekje met wat drinken er bij. Het fijne is dat ze niet zeuren over je zelf meegebrachte eten, dat mag gewoon naar binnen.
Wat wij zeker ook gedaan hadden en erg leuk is was, is je eigen poppetje maken. Ook gaaf: laat je naam graveren in een blokje. Een erg leuk aandenken met je eigen blokjes LEGO en de namen erop van je familie.
Voor wie nog zeker iets wou kopen had je wat plaatsen maar ook een Intertoys zaal.
Al met al, je bent zeker echt de hele dag zoet als je alles wilt zien. Wij gingen pas weg toen we hoorden dat ze dicht gingen en toen waren we net precies klaar. We vinden het entreegeld ontzettend duur. Ik had gehoopt dat je toch meer te doen of te zien had, lastig uit te leggen, maar ik zou het zeker aanraden om het minstens eens in je leven gezien te hebben. Toffe ervaring en de kinderen genieten, wat wil je nog meer toch?”