Gaaf voor Kinderen

Comics Station Antwerp: indoor pretpark met Belgische stripfiguren

Houd jij van stripfiguren en ben je in de omgeving van Antwerpen? Dan mag je het nieuwe indoor pretpark Comics Station Antwerp niet overslaan. In dit Belgische pretpark komen in meer dan 60 attracties de stripfiguren tot leven. De opening vond plaats op 10 april 2017.
Van niets naar pretpark
“Een jaar geleden stond hier nog niets, nu staat hier het allereerste pretpark rond Belgische stripfiguren,” aldus Wim Hubrechtsen, CEO van Comics Station Antwerpen. Welke Belgische stipfiguren kun je er ontmoeten? Denk aan De Smurfen, Lucky Luke, Suske en Wiske, De Kiekeboes, Jommeke en Urbanus. Durfals kunnen van de allerhoogste en langste indoor glijbaan ter wereld. Die staat te glimmen in het hart van het pretpark dat over vier verdiepingen verdeeld is en 6.200 m2 groot is. Bezoekers kunnen plaatsnemen in de digitale 4D rollercoaster van Lucky Luke in het Comics Theater, weggeflitst worden met de teletijdsmachine van professor Barabas, in het bos een feestje bouwen met De Smurfen en net als Lucky Luke sneller schieten dan hun schaduw. In totaal zijn er ruim 60 attracties en activiteiten, goed voor ongeveer vier uur familieplezier.
Gaaf voor Kinderen is enorm benieuwd naar dit nieuwe indoor pretpark en wij hopen Comics Station Antwerp te bezoeken zodat we er uitgebreid verslag over kunnen doen.
 
In slechts 12 maanden tijd verrees binnen de muren van het Centraal Station Antwerpen een bijzonder gebouw. Geen makkelijke klus, omdat het grootste gedeelte van het pretpark onder de grond ligt. 
 
Slim armbandje
Ook in het park is rekening gehouden met de hele familie. “Bezoekers geven bij het bestellen van het ticket hun leeftijd en hun voorkeurstaal in,” zegt Hubrechtsen. “Op deze manier wordt het bezoek volledig gepersonaliseerd. De moeilijkheidsgraad van sommige attracties wordt aangepast aan de leeftijd en de bezoeker wordt in zijn eigen taal toegesproken.”
Comics Station Antwerp is een ode aan de Belgische strip. Het park is open elke woensdagmiddag van 12  tot 18 uur, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur, en tijdens de Belgische en Nederlandse schoolvakanties en feestdagen.
 
Meer weten? Check www.comicsstation.be
 
 
Comics Station Antwerp in cijfers
1: Het aantal jaren waarin het gebouw gerealiseerd werd.
3: Comics Station Antwerp is opgericht door 3 initiatiefnemers.
4: Het aantal verdiepingen waarover het pretpark verspreid is.
6: Het aantal stripzones in het pretpark.
22.5: De hoogte van de Mega Twister, de hoogste indoor glijbaan ter wereld.
50: Het aantal werknemers dat in het pretpark werkt.
60: Het aantal attracties en activiteiten die te vinden zijn in het pretpark.
150: Het aantal zitplaatsen in de multifunctionele theater- en bioscoopzaal.
275: Het aantal zitplaatsen in het, voor iedereen toegankelijke, restaurant.
365: Het aantal dagen per jaar dat de Comics shop en Comics Kitchen (restaurant) geopend zijn.
2.000: De maximale gelijktijdige capaciteit van het park bedraagt 2.000 personen per dag.
6.200: De oppervlakte van Comics Station Antwerp in vierkante meter.
250.000: Het verwachte aantal bezoekers per jaar.
13 miljoen: Het budget dat geïnvesteerd is in Comics Station Antwerp.