Gaaf voor Kinderen

Waar gaan wij deze zomer heen?

Foto: Eurocamp

Vakanties zoeken en boeken… het blijft voor mij ‘een dingetje’. Ik weet dan ongeveer wat ik wil en vooral ook wat ik niet wil. Maar dan nog, er blijven zoveel keuzes. Waar ga ik zoeken en boeken? Ik start online. Wat ik weet: 2 volwassenen, 2 kinderen (7 en 10 jaar) en een hond. Kijk, als ik invul ‘hond’ vallen er al veel dingen af. Wat ik nog meer weet: camping, glamping, stacaravan, water. Nou, dat heeft Google goed onthouden! Ik kom bij Eurocamp uit.
Heel tevreden
Wij zijn meermaals met Eurocamp op pad geweest en de stacaravans bevallen ons uitstekend. Wij hebben inmiddels wel geleerd dat we naar de grootte van de camping moeten kijken. Want ‘te groot’ blijken wij in de praktijk niet zo heel erg leuk te vinden. Er is dan wel meer keus en vaak is het zwembad dan gigantisch gaaf, maar wij zitten liever niet in die drukte. Ach kijk, eigenlijk weet ik best wat ik deze zomervakantie wil. En het handige, ik kom er met de zoek- en boekfuncties bij www.eurocamp.nl zo. Helemaal handig is de keus bij ‘vakantietypes’. Ik scroll langs ‘met kinderen, ‘met tieners’ en ‘met uw hond’. Grappig… bij die laatste kom ik een blog van onze vakantie met de hond tegen. Zoiets wil ik weer! Maar dan in de Ardèche. Dat lijkt mij een prachtig Frans gebied. En wij zijn er nog niet eerder geweest.
2x kort
Uit eerdere ervaringen weet ik ook dat ons gezin 10 dagen op één camping wat lang vindt. Al doende leren we… Nu kiezen we  4 nachten op Camping La Bastide en Ardèche en 4 nachten op Camping Les Ranchisses. Inderdaad, 2x kort. Waarom deze campings? De eerste dagen gaan wij rustig aan doen en is het fijn dat de camping een eigen (zand)strand aan de rivier de Ardèche heeft. Zo kunnen de kinderen lekker in, bij en op het water spelen en gaan wij zeker een kano huren en een halve dag peddelen. Vlakbij is de Pont d'Arc, voor als wij een uitstapje willen maken. De volgende camping heeft uitnodigende zwembaden en zelfs een spa. Daar kijk ik naar uit! Dat lijkt mij heerlijk. Maar eerst die laatste schoolweken met avond4daagse, musical en ouderfeest goed door zien te komen en dan:genieten van de zomervakantie op de camping. De review van deze reis volgt natuurlijk!