Creatief

Tekenen op… het raam!

De 8-jarige dochter is dol op knutsel frutselen: van kleurplaten voorzien van kleur tot breien of haken en van tekenen tot kraaltjes rijgen. Dusss, toen wij onderstaande mail met de vraag of wij een raamtekening willen testen ontvingen, werd er meteen “jaaa” geroepen.
Huis versieren
“Ik ben Ceciel en ik heb een kleine etsyshop in sjablonen voor raamtekeningen: Krijtstifttekening.nl. In deze donkere dagen vindt iedereen het weer erg gezellig om zijn huis te versieren en waarom zou je dat niet doen met een raamtekening. In mijn shop kun je vele leuke sjablonen vinden in diverse thema's zoals herfst, winter, Sinterklaas, Kerst, etc! Zou je het leuk vinden om hier een sjabloon van te proberen?”
Zo komt het dat wij afgelopen weekend op de ramen hebben getekend! 

Krijtstift
Bij de Hema hebben wij een witte krijtstift voor op het raam gekocht. Helaas hebben we nergens gekleurde raamstiften gevonden (behalve online en we wilden per se zaterdag de raamtekening maken).
Het werkt trouwens echt supersimpel. Je bestelt een sjabloon met de gekozen raamtekening, je betaalt en hup… de pdf met de tekening belandt in je mailbox. Kwestie van uitprinten, de tekening met een plakbandje op je raam vastmaken, overteken, papier verwijderen… en klaar!
Alle ramen vol
Nou hebben de testers van GaafvoorKinderen.nl er een handje van om wat door te slaan. Dus, de raampjes van de binnendeur zijn allemaal voorzien van Pietjes, schoenen en tekst. Op het keukenraam is de volledige DIY raamtekening gebruikt. Wij zijn enthousiast en best trots op het resultaat. 
 
Wil jij ook aan Sinterklaas en de Pieten laten weten waar jij woont?
Maak dan een raamtekening….
Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een illustratie van de zak van Sinterklaas en jouw naam erbij invullen. Dan rijden ze vast jouw huis niet voorbij!
Er zijn meerdere DIY raamtekeningen in Ceciel haar Etsy-webshop te vinden. Ook voor de kerstperiode (wij hebben er al 1 gekozen ;-)).
Bekijk welke illustraties Ceciel heeft gemaakt. Je kunt er ‘voor weinig’ een leuk voorbeeld voor een raamtekening vandaan halen.