Creatief

Zingen, dansen en acteren bij een musicalschool

Musical-les is een combinatie van zang, dans en spel en erg geschikt voor kinderen. Spreekt spelen in een musical jou aan? Dan is de eerste stap een proefles musical! Dat kan bij de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy in de week van maandag 29 januari t/m zondag 4 februari op bijna 50 locaties door het hele land. Leerlingen die op dit moment lessen volgen of zich na een proefles inschrijven, schitteren ook allemaal tijdens de eindvoorstelling in een groot theater.


Leuk en leerzaam
Of je nu een geboren musicaltalent bent of niet, de lessen van de Telekids Musicalschool & RTL Talent Academy zijn leuk én leerzaam voor elke leeftijd. Er zijn lessen voor Mini’s (4 t/m 6 jaar), Kids (7 t/m 9 jaar) en Teens (10 t/m 14 jaar). Ieder kind kan meedoen aan het speciaal ontwikkelde lesprogramma van de Telekids Musicalschool om zo het beste uit zichzelf te halen én plezier op het podium te hebben. Fijn om te weten: Er zijn groepen met en zonder selectie, dus iedereen kan mee doen. Er zijn topdocenten waarmee de kinderen werken aan zang, dans en acteren én er wordt gerepeteerd voor twee voorstellingen per jaar.
Zo’n topdocent is bijvoorbeeld Sabrine Hallewas – zij was afgelopen theaterseizoen te zien als Keizer in de 5-sterren musical  'De Nieuwe Kleren van de Keizer’ – en Sabrine vertelt: “Lijkt het je leuk om te leren hoe jij ook kan stralen op het toneel? Dan is de eerste stap een proefles nemen.”


Filmpje
Ben jij benieuwd hoe het er aan toe gaat bij de musical-lessen van Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy? Bekijk dan eens wat filmpjes, zoals de uitleg over de voorstellingen door het jaar heen: https://youtu.be/LBXschQmvCY. Of backstage bij voorstelling van de Kids en Teens het seizoen daarvoor: https://youtu.be/YmXCHzp1dso.
De lessen zijn ingedeeld naar leeftijd en dat werkt voor de kinderen prettig. Voor Mini’s – kinderen van 4 t/m 6 jaar – is het lesprogramma en de voorstellingen gericht op spelenderwijs leren over musical en nadruk op het ontwikkelen van bijbehorende persoonlijke en sociale vaardigheden zoals samenwerken, zelfvertrouwen, fantasie en durf. Bekijk het filmpje van de voorstelling van de Mini’s bijvoorbeeld: https://youtu.be/1d8K82DP2eI.


De lessen voor Teens draaien vaak om samenwerken, jezelf presenteren, voor een groep durven staan en je creativiteit ontwikkelen. Gezellig!
Alle groepen werken toe naar het optreden: een mooie musical. Sterker nog, er zijn twee voorstellingsmomenten per jaar!


Data proeflessen & inschrijven
De precieze data van de proeflessen zijn afhankelijk van de locatie en leeftijd van de leerling.

Alle informatie over de verschillende locaties, de lesdagen, lestijden en inschrijven voor een proefles is te vinden op de websites telekidsmusicalschool.nl en rtltalentacademy.nl.