Creatief

Knutsel zelf een eenhoorn


Een eenhoorn, of op  z’n Engels een unicorn, is al een poosje populair bij veel meiden. Je ziet ze in social media opduiken, in alle vormen en varianten. Om nu zelf de blits te maken met een trendy, zelfgemaakte eenhoorn is daar… Het unicorn knutselboek.
Magische wereld
De ondertitel van dit boek van Pia Degens is ‘fantastische knutselideeën in alle kleuren van de regenboog’. Wij krijgen spontaan zin om meteen te gaan knutselen. Pak de glitters er alvast bij en ‘enter’ de magische en roze wereld van de unicorn!
Als we het boek doorbladeren ontdekken we de vele mogelijkheden van de eenhoorn en de bijbehorende regenbogen unicorn-muffins en regenboogtaart tot unicorn-tasje en –potloden. Er staan veel verschillende knutselmogelijkheden in Het unicorn knutselboek.
Slijm maken
Laten we het magische unicorn-slijm proberen te maken. Voor dit slijm hebben we nodig: houtlijm, baksoda, natriumoplossing voor contactlenzen, blauwe en roze voedingskleurstof, glitters en glittersterretjes. Tada, wij noemen het eenhoornpoep…

De tip om een eenhoorn op een wit shirt te sjabloneren is ook goed te doen. Achterin het boek staan namelijk divers sjablonen. Een kwestie van overtrekken en op een karton tekenen, dan de schaar er in en je hebt een prachtig eenhoorn figuur. Met een kwast stempelen we de schaduw van de eenhoorn op een shirt.
Ook gaaf: een eenhoorn van strijkkralen in een glazen pot met sterretjes en glitters maken, net als zo’n ‘sneeuwbol’. Je hebt er wel glycerine voor nodig.
Het mag duidelijk zijn: er staan heel veel gave ideeën om zelf een unicorn te knutselen in dit boek. Succes verzekerd.

 
 
Nog een paar creatieve ideetjes uit het boek: eenhoornglitter-bruisballen en ballonnen als eenhoorn.
Het unicorn-knutselboek voor de meest fantastische knutselideeën om verjaardagspartijtjes, meiden sleep-overs en themafeesten onder te dompelen in unicorn-magic. 
Het boek is verschenen bij Karakter Uitgevers.
 
 
Het boek is te koop bij Bol.com.