Gaaf voor Kinderen

LEGO World 2016

 

Vorig jaar zijn wij naar LEGO World in de Jaarbeurs geweest.

Wij hadden namelijk zo onze vooroordelen; van massaal, druk en alleen LEGO om te bouwen. Okay, het was inderdaad redelijk druk maar de andere argumenten sloegen nergens op. Wij hebben ons met twee kinderen (jongen van 9 en meisje van 6 jaar) uitstekend vermaakt, een hele dag lang.

Want, er is veel meer dan bouwen met steentjes. Zo namen we een LEGO-douche, renden de kinderen in een plastic bal over het water, ging dochter Pien met de LEGO Friends dames op de foto, werd er veel geknutseld en kreeg Mees op het Ninjago-plein les van een heuse ninja. Dát was dus allemaal in 2015… maar reken maar dat wij dit jaar weer van de partij zijn bij LEGO World. Hét perfecte familie uitje tijdens de herfstvakantie!

 

 


LEGO World activiteiten 2016
Er vinden dit jaar weer tal van leuke activiteiten plaats die het spelen met LEGO stenen een geheel nieuwe dimensie zullen geven. Zo kunnen de kleintjes genieten van de LEGO DUPLO show bij het DUPLO theater, LEGO Friends fans kunnen in een echte kermis attractie stappen terwijl de kids bij LEGO Nexo Knights worden opgeleid tot ridder. De Star Wars fans kunnen ook weer hun hart ophalen, want dit jaar is er een unieke collectie te zien van alle LEGO Stars Wars minifiguren die ooit gemaakt zijn. Of bestuur je liever je eigen LEGO robot bij de LEGO Mindstorms stand? Alles is mogelijk!
Daarnaast hebben de bezoekers van LEGO World dit jaar de eer om de allergrootste boot ooit gebouwd uit LEGO steentjes te komen bewonderen. Deze ferry boot is maar liefst 12 meter lang en wordt speciaal voor LEGO World helemaal uit Denemarken gehaald. Als kers op de taart is er ook een hele bijzondere real size Porsche te bewonderen, welke voor de helft echt is, en voor de helft gebouwd uit LEGO steentjes! Uiteraard zijn alle populaire LEGO productlijnen - LEGO Friends, City, Chima, Technic, Star Wars & DUPLO - op dit grote evenement vertegenwoordigd.
Op zaterdag 22 oktober vindt ten slotte de grote finale van het NK LEGO stenen bouwen plaats, waarbij de winnaars een reis kunnen winnen naar LEGOLAND in Denemarken.
 

Het grootste LEGO spektakel ter wereld vindt plaats in de Jaarbeurs Utrecht, van 18 t/m 24 oktober.

 voor ons testen en een blog schrijven.