Gaaf voor Kinderen

Moeder en dochter beauty middag

Als jong meisje had onze dochter al interesse in make-upjes. Nu als tiener is de interesse in alles rondom beauty groot. Tijd dus om samen een middagje naar de beautysalon te gaan. We kiezen voor een mother & daughter duo gezichtsbehandeling bij La Mysore in Bussum. Het is een bewuste keus, want het bedrijf wordt gerund door Mitra en haar dochter Melody. Een heus moederdochterbedrijf dus.
Aan de thee
De salon in de gezellige winkelstraat in Bussum ziet er sfeervol uit en we worden ontzettend lief en vriendelijk ontvangen. De tiener kijkt haar ogen uit bij de flesjes parfum en na aan zo ongeveer ieder flesje te hebben gesnuffeld, is het tijd voor thee. Aan een mooi Oosters ogend tafelblad schenkt Mitra ons kruidenthee in en legt aan dochter Pien uit wat we dadelijk gaan doen. Namelijk, een duo gezichtsbehandeling.
In de salon kun je ook als moeder en dochter samen kiezen voor een ontspannen moeder-en-dochter hammam behandeling inclusief de infrarood Korsi treatment. Dan ga je lekker in een warme stoomcabine, krijg je een lichaamsscrub, inzeepritueel, een korte rugmassage met La Mysore olie en natuurlijk ook zo’n zalige kop La Mysore thee ter afsluiting.


Warm liggen
Omdat het een eerste bezoek voor de tiener aan een beautysalon is, hebben we gekozen om gewoon de kleding aan te houden en krijgen we een gezichtsbehandeling. Op twee luxe beautystoelen (eigenlijk meer een bed) gaan we tegenover elkaar liggen en legt dochter Melody een warme deken over Pien heen en Mitra doet dat bij mij als moeder. Pien schrikt even op, want de stoel is al van zichzelf warm. Haha, dat klopt.
We krijgen een uitgebreide behandeling van het gezicht; reinigen, peelen, een massage met voedend serum, een ontspannend gezichtsmasker en daarna verzorgende dagcrème. Zelf zak ik in een ontspannen slaapstand, maar mijn dochter moet nog even wennen aan het gefriemel aan haar gezicht. Ze moet af en toe lachen. En daar lachen we dan weer met z’n viertjes harder om. Het is supergezellig en ontspannen.


Als extraatje laten we onze wenkbrauwen in model brengen met de speciale ‘op Oosterse wijze met draad’. Pien schrikt er even van, vooral ook als ze de donkere verf op haar wenkies ziet. Niet veel later heeft zij prachtige, volle wenkbrauwen. Wekenlang loopt ze te shinen en vertelt zij al haar vriendinnen over het epileren van de wenkbrauwen met touwtjes.
Holistische aanpak
Als afsluiting drinken we nog een heerlijk kopje La Mysore thee met Mitra en Melody. Wat zijn ze lief en zorgzaam. En wat hebben ze een prachtig bedrijf! La Mysore biedt een holistische aanpak en kijkt naar de huid als geheel. Tijdens de behandelingen worden de producten op maat samengesteld en wordt er een persoonlijke touch aan de behandeling gegeven. Daarbij geeft La Mysore voedings- en levensstijladviezen, het gaat om de complete balans. Moeders en dochter kunnen zich hier helemaal laten onderdompelen, er zijn diverse behandelingen mogelijk. Op Gaaf voor Mama hebben we ook over La Mysore arrangementen geschreven.


Parfum maken
Een ander arrangement voor moeder en dochter is het parfum maken. Daar gaan we zeker een keer voor terugkomen! Want het klinkt fantastisch om samen te doen. Wellicht nemen we oma, dus de moeder van de moeder, dan ook mee. Een drie generaties uitje!
Mitra vertelt over het arrangement mother & daughter parfum, dat je samen één parfum maak. Natuurlijk ga je aan heel veel geuren snuffelen en helpt Mitra je met een uitleg over geuressences. Het arrangement duurt ongeveer twee uur en na afloop krijgt je beiden de geur (30 ml) mee naar huis. Wat een feest! Wil je meer weten of La Mysore Cosmetics (met een filiaal in Bussum en Emmeloord)? Klik dan op lamysorecosmetics.com.

We sluiten onze moeder-dochter dag af met een lekker etentje bij Restaurant de Eendracht in Blaricum. Daar hebben we op een zomerse dag al eens heel gezellig met het gezin op het terras gezeten. Onze tieners dronken er verse, zelfgemaakte ijsthee en we genoten van landbrood met carpaccio. Wat toen al opviel op de menukaart was de kidslunch met bijvoorbeeld brood met hagelsal. Maar vooral ideaal voor gezinnen met jonge kinderen zijn de sfeervolle zitjes buiten, de glijbaan en het 'kids spellen menu' waarbij ze gewoon badminton rackets en een bal kunnen lenen. Ook voor honden is het terras trouwens ideaal, met een eigen honden bar.


Anyway, na die zomerse restaurantervaring gingen we terug naar De Eendracht om te dineren. We hebben heerlijk gezeten, genoten van een 3-gangen keuzemenu en natuurlijk weer écht ijsthee gedronken. Een aanrader om zo een moeder-en-dochter-dag af te sluiten.