Gaaf voor Kinderen

Zomerse zeilavonturen

Watersportcentrum ‘t Garijp in het Friese Goingarijp, aan het Sneekermeer, werkt sinds begin van dit jaar (2016) samen met het Kameleon dorp in Terherne. Zowel de zeilschool als het ‘dorp’ laten jongeren deze zomer de avonturen van Sietze en Hielke uit de kinderboeken in het echt herleven. Zo wordt er gezeild, maakt de jeugd hun eigen Kameleon filmpje en gaan ze met hun eigen zeilboot op eilandexpeditie.

De Kameleon jeugdboeken is een van de populairste reeksen uit de geschiedenis van het Nederlandse kinderboek. In totaal verschenen er 65 Kameleon boeken van de schrijver Hotze de Roos. Het eerste exemplaar in 1949, het laatste boek in 1991. Er werden meer dan 15 miljoen exemplaren van verkocht. Wauw! En er zijn ook twee speelfilms gemaakt. Dát kun je nu een beetje naspelen tijdens een zomers zeilavontuur.

Wil jij dat nu al bekijken? Dat kan, klik maar op deze link.

 

Over t Garijp
Watersportcentrum t Garijp biedt al 45 jaar diverse activiteiten aan in het Friese Goingarijp. Zo kun je er terecht voor zeilles onder begeleiding van een gecertificeerd instructeur of voor diverse andere watersportactiviteiten.

Wat ons gaaf lijkt… een minikamp voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Wij lezen nog even verder op www.garijp.nl.