Gaaf voor Kinderen

Herfstvakantie tip 2: Wilde Buiten Dagen

Natuurmonumenten en ING organiseren in de herfstvakantie de ING Wilde Buiten Dagen voor kinderen. In tien natuurgebieden in Nederland ontdekken kinderen spelenderwijs meer over de natuur tijdens het klimmen, spoorzoeken, huttenbouwen en vuur maken met echte boswachters en ervaren ze wat ze zelf allemaal al kunnen. Natuur geeft kinderen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.
Kinderen worden echte boswachters
Kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders kunnen tussen 15 en 27 oktober terecht op een van de tien ING Wilde Buiten Dagen. De boswachters van Natuurmonumenten leiden de kinderen in een dag op tot Boswachter van OERRR, het speciale kinderprogramma van Natuurmonumenten. Als de kinderen aan het einde van de dag alle ‘challenges’ in hun boekje hebben afgerond, ontvangen ze hun Boswachter van OERRR-badge.
“Na zo’n dag hebben ze wel een wasbeurt nodig,” weet boswachter Bart Zwiers van eerdere Wilde Buiten Dagen in de Onlanden “Gelukkig kun je de beleving nooit meer weg wassen!”
Gratis toegang
De ING Wilde Buiten Dagen zijn overal gratis toegankelijk, omdat Natuurmonumenten en ING willen dat zoveel mogelijk kinderen kunnen meedoen. Reserveren is wel noodzakelijk, dat kan via: www.OERRR.nl/ingwildebuitendagen


De ING Wilde Buiten Dagen 2017
15/10: Hoeve Wielrevelt, Haarzuilens en Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, ’s-Graveland
22/10: Bezoekerscentrum eiland Tiengemeten, Zuid-Beijerland,
22/10: Bezoekerscentrum Brunssummerheide, Heerlen,
22/10: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek,
22/10: Bezoekerscentrum Oisterwijk, Oisterwijk,
22/10: Bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse in Ruinen
22/10: De Onlanden, Madijk1, Eelderwolde,
24/10: Bezoekerscentrum De Wieden, St.Jansklooster
26/10: Lycklamabos, Griene Singel, Nijemirdum