Gaaf voor Kinderen

Herfstvakantie tip 7: Pluktuin – pompoenen versieren

De hele maand oktober - dus ook in de herfstvakantie - kan je komen pompoenen uithollen in de Zomerbloemen Pluktuin in Nes a/d Amstel.
Pompoen uithollen
“Eerst zoek je een mooie pompoen uit, dan maak je een ontwerp van hoe jouw pompoen eruit moet gaan zien, en dan ... dan komt het zware werk: het uithollen. Als je klaar bent, is er een korte pauze met een limonade én een zakje chips. Tijd voor de laatste en leukste klus: het maken van je pompoengezicht. Het uitsnijden gaat met het speciale gereedschap gelukkig heel makkelijk en veilig. Lichtje erin en Klaar!”, legt Anne-Marie uit.


De pompoen neem je natuurlijk mee naar huis! De pompoenpitten kan je ook meenemen: leuk om een ketting van te rijgen of lekker om te roosteren.
Prijs: € 12,50 per kind (incl. limonade, chips, kado, kaarsje en natuurlijk de pompoen). Tijdens de herfstvakantie kan je ook een broodje bakken (incl. hotdog) of popcorn poppen boven een vuurtje én een kruidenazijn flesje maken gevuld met kruiden die je zelf verzameld uit de tuin.
Halloween
Zaterdag 28 oktober staat de Pluktuin ook nog eens in het teken van Halloween. Kom jij het Heksenexamen doen? Denk je dat er een echte heks in je verscholen zit maar weet je dit niet zeker… Kom naar de pluktuin en doe ons heksen examen…
Wat heb je nodig: verkleed je als heks/tovenaar, voer verspreid over de tuin de 10 aangegeven opdrachten uit, drink ons speciale toverdrankje. Als je alle opdrachten uitgevoerd hebt ga je naar huis met het enige en echte toverdiploma… gefeliciknapstaart!
Datum: zaterdag 28 oktober van 11:00 tot 16:00 uur. Prijs: €7,50 per kind. Leeftijd: 4 tot 9 jaar.

Check de informatie op www.zomerbloemenpluktuin.nl
Gaaf voor Kinderen is zelf in de Pluktuin van Anne-Marie en Bert geweest… helaas niet in het bloemenseizoen, maar Pien heeft er wel heerlijk een vogelvoerhuisje gemaakt én broodjes gebakken. Erg leuk en gezellig. Het is ook een prima plekje (voor ouders) om koffie, thee of warme chocolademelk te drinken.
Gaaf idee: vier je kinderfeestje in de Zomerbloemen Pluktuin (ieder seizoen wat te doen)! Er zijn heel veel knutsel- en speelmogelijkheden.