Gaaf voor Kinderen

Hilarisch en herkenbaar!

alt

LINDA, het magazine. Ik vind het een tijdschrift waar heerlijk in te lezen én kijken valt. De boeken van LINDA kende ik nog niet. Tot nu! Tot LINDA. het opvoedboek. De cover waarop Linda een soort van gillend met zeven kinderen om haar heen staat vind ik grappig. En het zegt veel over het boek. Het is geen standaard opvoedboek. Dit boekwerkje houdt je eigenlijk eerder een spiegel voor, aan de hand van verhalen van onder meer Saskia Noort, Corine Koole, Jossine Modderman en Sylvia Witteman. Zij nemen zichzelf en andere ouders op de hak. Dat levert natuurlijk hilarische momenten op, vol herkenning. Want tja, kinderen van tegenwoordig… zijn ze verwend? Meer uitgesproken? Ik weet het niet. Wel weet ik dat opvoeden gewoon knap lastig is! En dus, is het heerlijk om te lezen over andere verwende aapjes en kattenkwaad. Tegelijkertijd krijg je bij het lezen wel iets meer inzicht in de ‘pijnpunten’ en zou je dus zelf aan de slag kunnen gaan met het opvoeden.

Een fragment uit het boek: ‘Een kwaal doet het ook altijd goed: zo is vijfjarige Dexter geen jeugddelinquent in spe, maar heeft hij volgens paps en mams ADHD en slechte vriendjes. Dat hij tegen andere kleuters “kill, kill, kill, I wanna kill you” roept, is slechts een gevolg van zijn hoogbegaafdheid: hij spreekt al uitstekend Engels. Het komt niet bij zijn ouders op dat hun opvoeding weleens met het gedrag van hun kind te maken zou kunnen hebben.’

AFGELOPEN - Gaaf voor Mama mag 2x LINDA. het opvoedboek weggeven.


Maak kans op dit hilarisch en herkenbare boek. Bekijk op de site van de uitgever, Nieuw Amsterdam, op welke plaats LINDA. het opvoedboek in de top 5 staat. Het antwoord vul je in op het winformulier. Je kunt tot 30 december 2012 meedoen. Kijk hier voor meer gratis spullen voor vrouwen.