Gaaf voor Kinderen

Do It Yourself

Misschien een beetje suf van mij hoor, maar ik moest even opzoeken wat DIY betekent. Nou, dat is dus ‘Do It Yourself’. In dit geval las ik het bij de introductie van het DIY-concept van Kukelux. Op de site van www.kukelux.nl zie ik prachtige kleding… wat je nog even zelf in elkaar moet zetten. Wauw, het is ‘custom made fashion’ voor meisjes! Super trendy en origineel. Alleen, tja… in het pakket mag dan wel echt alles zitten om het kledingstuk te maken… je hebt wel een naaimachine nodig én daar moet je het liefst ook een beetje handig mee zijn. Ik vind de zebra jurk ontzettend gaaf voor dochterlief, dus ik neem contact op met Kukelux. Ank, oprichtster van dit unieke concept, stuurt me graag een pakket toe. Nu dus de vraag bij oma – die wel een naaimachine heeft plus handig achter dat ‘ding’ is – vragen. Yes, ze wil het doen!

Tweet

Ik ontvang het Kukelux-pakket en het ziet er nu al prachtig uit. Alles is bijgevoegd, van mooie stof tot patroon tot klosjes garen. Extra grappig wordt het als ik even later het persbericht over Kukelux ontvang en mijn eigen tweet teruglees: “Prachtig DIY-pakket binnen van @Kukelux. Na de vakantie gaan we oma aan het werk zetten om een gave jurk te naaien,” aldus blogger Marije Smit van Gaaf voor Kinderen.

Oma is nog niet terug, maar ik vind de toekomstige zebra jurk nu al gaaf. Ik bekijk de website van Kukelux nog eens en zie dat er ook fantastische kledingsets op staan. Om een fashionable outfit zelf te maken. Van sjaal tot pet, van jas tot rok en van shirt tot jurk. Geweldig! Ik zou er haast direct een naaimachine voor aanschaffen! Jammer alleen dat ik dan ook nog even een cursusje ‘kleding naaien’ zou moeten volgen. Maar wie weet komt dat er toch nog van. Als dochterlief niet meer uit die perfect passende (want je kunt het natuurlijk volledig op maat maken) jurk wil, dan ga ik bij Kukelux continu een outfit scoren.