Games / DVD's

2 in 1 laptop en tablet voor kinderen

Het klinkt ideaal: een laptop en tablet in één. Kurio Smart zegt het allemaal te kunnen. Tijd voor een test. Mees (9 jaar) gaat aan de slag met deze veilige kids electronics. Hij pakt het beeldscherm en oeps, het toetsenbord en het beeldscherm (de tablet) zitten los van elkaar. Dat is even schrikken als je denkt een laptop te pakken. Okay, met dat in het achterhoofd drukt hij vrij lang op het aan-knopje om dan direct een herkenning in een spel, Hill Clim Racing, te vinden. Hij ziet ook direct de game Happy chef en dit lijkt hem leuk. Ondanks dat het spel in het Engels is heeft hij het snel onder de knie. Een kind van deze tijd, zullen we maar zeggen.

Zijn oog valt op een app over het weer. "Cool. Ik kan nu zien hoeveel dagen het deze maand in Castricum heeft geregend, wat de temparatuur was en nog veel meer." 

Leren & fun

Natuurlijk mag hij niet alleen het spelelement van de Kurio Smart testen, er moet gewerkt worden. Op internet zoekt hij wat informatie over zijn spreekbeurt over vuurtorens op. Dát gaat makkelijk. En het is ook fijn dat hij op de laptop kan werken (even het toetsenbord aan de tablet bevesstigen) en daarbij gebruik kan maken van het Microsoft Office pakket (zoals Word, Excel en PowerPoint). Dat opzoeken gaat trouwens heel veilig, want op het oudergedeelte hebben wij aangegeven waar hij wel en niet naar toe kan gaan. Hij heeft dus geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor kinderen. Wat ook fijn voor ouders is, is de tijdbeheer. Mees mag niet langer dan een uur spelen. En dat is zo om, want er valt heel wat te gamen. Hij koppelt het scherm los van het toetsenbord, zodat hij een tablet in handen heeft. Er zijn heel wat geïnstalleerde apps te vinden, van populaire games (door de snelle Intel processor is gamen echt fun) tot educatieve apps en van leuke video’s tot Ambrasoft. Yep, dat laatste kent hij van school en is vooral leuk als er klasgenoten tegelijk achter de software zitten zodat je wedstrijdjes kunt houden.De Kurio Smart is inclusief een gratis proefpakket van Ambrasoft, het meest gebruikte online taal- en rekenprogramma in het basisonderwijs.

Bewegen

Naast taal en rekenen valt er met de Smart ook flink te bewegen dankzij de Kurio Motion 2 functionaliteit. Mees snapt veel eerder dan zijn ouders het kunnen begrijpen hoe dit werkt. De bewegingen die hij maakt vormen de besturing van de game. Dus niet meer onderuit hangen op de bank om een spel te spelen, maar actief bewegen! Zowel alleen, als in competitie meer vriendjes.