Kinderboeken

nijntje x rembrandt


 

Zo te zien houdt nijntje ook van kunst. In het nieuwe boek nijntje x rembrandt – een speciale uitgave in verband met het Rembrandtjaar 2019 – doen nijn en haar vrienden net als personages in bekende schilderijen.
Rijksmuseum
Op de voorkant van het boek bekijkt nijntje de Nachtwacht. Hét bekende schilderij in het Rijksmuseum.
Het is meteen duidelijk dat dit een speciale uitgave is, want je ziet een getekende nijn en een afbeelding van een bekend schilderij van Rembrandt. In 2019 was het 350 jaar geleden dat de bekende schilder overleed...
In dit jaar werd Rembrandt van Rijn geëerd met diverse activiteiten en bijzondere tentoonstellingen. En, dus het boekje nijntje x rembrandt, van mercis x rijksmuseum.
Vergelijken
Schilder Rembrandt en tekenaar Dick Bruna komen beiden uit Nederland én zijn wereldberoemd. Een perfecte combinatie voor een boek! De schilderijen en tekeningen lijken heel verschillend, maar zijn stiekem toch ‘hetzelfde’… er staan mensen, dieren en landschappen op. Gaaf om met elkaar te vergelijken. En dat is de bedoeling van dit boekje.
Voor jong en oud
In dit bijzondere boekje kun je door kinderogen kunst kijken.
Het is een fijn voorlees- en aanwijsboekje. Ouders, opa of oma, de oppas, de juf op school… ze kunnen een eigen draai aan de kunst geven.


 
nijntje x rembrandt is er in het Nederlands en Engels.
Het boek is o.a. te koop bij het Rijksmuseum in Amsterdam of bijvoorbeeld via Bol.com.