Creatief

Dierenfiguren knutselen

Wij hebben van Speelgoed van het Jaar 2019 de Totum Tropical Zoo ontvangen om te testen. Het is een knutselset met 3D pixels waarmee je dierentuin dieren kunt maken. De jury heeft er het volgende over gemeld: “Een leuke, complete en veilige speelset voor zowel jongens als meisjes. Je bouwt drie dimensionaal. Goed voor de fijne motoriek. Veel speelwaarde voor een lage prijs: een leuk verjaardagscadeautje!”
Olifant knutselen
Wij gaan aan de slag en openen de verpakking. Er is een kleine gebruiksaanwijzing in afbeeldingen bij geleverd en allerlei zakjes met gekleurde plastic blokjes. Het heeft wat weg van strijkkralen.


Op kartonnen afbeeldingen staan dierenfiguren en het is de bedoeling dat je de gekleurde pixels op het figuur legt. Wij gaan aan de slag met de olifant. Eerst wat water sprayen uit het bijgeleverde flesjes en we volgen precies de afbeelding. Alle gekleurde blokjes leggen we op de juiste plaats. Dan weer sprayen met water… en nu vooral lang laten drogen. Wij laten het een nacht rusten.
Iets moeizaam gaat het knutselwerkje los van het kartonnetje. Had het plastic envelopje uit de verpakking er toch omheen gemoeten? Dat proberen we bij de flamingo en toekan, maar die gaan evengoed lastig van het folie af. Alles blijft wel heel, gelukkig.


We knutselen de delen van de olifant zo in elkaar. Yes, de olifant kan op zijn pootjes staan en de oren schuiven we op het hoofd. Een echte leuke 3d olifant!
Plakken zonder lijm
De flamingo en toekan hebben we ook aan elkaar geplakt zonder lijm. Het werkt goed met de plastic pixelblokjes en water. Let wel op dat je niet al te natte vingers hebt, want dan plakken de pixels in het zakje al aan elkaar.


We hebben de afbeelding op het karton precies opgevolgd, maar het pootje van de flamingo past niet in het standaardje. Bij de toekan hebben we ook wat moeite om een 3D-figuur te maken. Dat kan natuurlijk aan onze knutselvaardigheden liggen… en met wat extra knutsel- en plakwerk blijven ook de vogels als 3D figuur staan.
Je kunt ze voor het bijgeleverde dierentuinplaatje plaatsen.


Wij vinden Tropical Zoo een leuk projectje en het resultaat kun je leuk ergens neerzetten.
Heb jij ook al geknutseld met Tropical Zoo? Of wil je dat gaan doen? Breng voor 3 november je stem uit op www.speelgoedvanhetjaar.nl en wie weet win je daar een prijs.