Creatief

Armband maken met magisch poeder

De BlaZeLets trok onze aandacht omdat het creatieve product een nominatie heeft voor Speelgoed van het Jaar 2019. Dit moesten wij dus testen!
In de verpakking vinden wij een plastic, groen roze koffertje waar je alle spulletjes in kunt opbergen. Zakjes met gekleurd poeder, zakje glitters, een kwastje, elastische bandjes en sierbandjes. En, niet onbelangrijk, het stappenplan om zelf armbandjes te maken.


Vanaf 6 jaar
Wij vinden armbandjes maken leuk en hebben al wat ervaring, toch is dit bij het eerste armbandje even een puzzel. Haha, niet zo vreemd dus dat BlaZeLets door Ravensburger (bekend van de puzzels) is gemaakt. Alle gekheid op een stokje, echt ingewikkeld is het natuurlijk niet want op de verpakking staat dat deze Style Studio set voor kinderen vanaf 6 jaar is.


Water erbij

Dus, we gaan stap voor stap aan de slag volgens de gebruiksaanwijzing. Zet de groene mal klaar, leg een elastisch koord in de sleuf van de mal, strooi het gekleurde poeder in de vorm en dek af met weer een mal. Dan kun je er voor kiezen om het setje met poeder in de mal 20 seconden onder de kraan te houden of water in het deksel van de koffer te laten lopen en de mal hier in zetten.


Laat alles nu (3 minuten) drogen en haal dan voorzichtig het armbandje uit de mal. Hmmm, wij trekken het koordje los, dus nog even langer laten drogen. Uiteindelijk is het magische poeder goed gedroogd en kan het uit de mal. We binden het voor de zekerheid nog even om een glas zodat het in de vorm van een pols droogt.
Glitters
Je kunt het armbandje nog versieren met glitters, maar wij houden het bij de gele en roze poeder. Je kunt trouwens de kleuren mengen voor een speels effect.


In de set zitten ook slotjes om een sluitend armbandje te maken én het satijnen koordje kun je aan de binnenzijde plakken. Zoals op de verpakking staat voor comfort. In ons geval voor stevigheid want het elastische koord zit niet geheel goed in het opgedroogde poeder. Onze twee armbandjes zijn niet meteen een groot succes, maar het zal een kwestie van oefening zijn voor een nog mooier/beter resultaat.
Tot die tijd draagt dochterlief de zelfgemaakte armbandjes van magisch poeder met plezier.