Spellen

Getest: Ik Leer Symmetrie

“Het spelen van spelletjes speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren er verschillende competenties en vaardigheden door, zoals concentreren, specifieke rekenvaardigheden, ruimtelijk inzicht en ruimtelijk-motorische vaardigheden”, aldus kinderpsycholoog Klaas Hammencke.
Educatieve spellen
Ouders realiseren zich dit maar al te goed. Met name tijdens de lockdown steeg de verkoop van educatieve spellen van Koninklijke Jumbo met maar liefst 586%. Met de twee nieuwste spellen Ik Leer Symmetrie en Electro Wonderpen Ontdek de Dino’s kunnen ouders de educatieve spellencollectie van hun kinderen verder uitbreiden. Hiermee leren zij spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie en ontdekken ze kleuren, vormen en nog veel meer aan de hand van dino afbeeldingen.


Het spel Ik Leer Symmetrie heeft een nominatie in de categorie 4 & 5 jaar bij Speelgoed van het Jaar 2020. Tijd dus voor een review van Ik Leer Symmetrie op GaafvoorKinderen.nl!

Handig koffertje

We vragen de 5-jarige Tijn of hij het spel Ik leer Symmetrie, van Jumbo, wil testen. Zijn moeder laat ons dit weten:
“Hoe leuk! Gelijk bij het uitpakken riep Tijn dat al. Het ‘spel’ zit in een mooie en handig koffertje. Het zijn allemaal gekleurde figuurtjes die je nog uit het karton moet halen en er zitten 2 spiegeltjes bij. Nadat we de figuurtjes uit het karton hadden gedrukt konden we ‘eindelijk’(aldus Tijn) aan de slag. Toen mama kort had uitgelegd wat de bedoeling was, wist hij wel hoe het moest. Er zitten kaartjes bij met figuurtjes die je na kunt maken. Als er 1 ster op staat is het makkelijk.


Na de 1-ster kaartjes ging Tijn snel verder met 2,3 en 4 sterren. Als er 4 sterren opstaan is het moeilijk! En dan moet je 2 spiegeltjes gebruiken. Maar het allerleukste vond hij eigenlijk zelf mooie kunstwerken maken :-). En die moest mama dan weer op de foto zetten zodat je er nog naar kunt kijken als alles weer netjes in de doos zit. Na het testen heb ik het natuurlijk ook met mijn vriendjes en vriendinnetjes gespeeld, en die vonden het ook superleuk!!”


Ik Leer Symmetrie
Met Ik Leer Symmetrie leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van symmetrie. De opdracht is om de afbeelding op de kaart na te maken door de vormpjes op de juiste manier voor de spiegel te leggen. De oplossing staat aan de achterzijde van de kaart, zodat de kinderen zelfstandig kunnen spelen en leren.
Ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers schreef een toelichting bij alle genomineerde producten. Over Ik Leer Symmetrie zegt hij: “Een verfrissend leuk constructiespel dat goed is voor het ruimtelijk denken van het kind en dat de creativiteit bevordert.”