Creatief

Kleur je eigen kostuum

 

altalt

Wij zijn echt dol op verkleden! Mijn zusje draagt prinsessenjurken en ik verkleed me graag als piraat. Nu hebben we iets echt te geks van Villa Carton gehad: een kostuum om zelf in te kleuren. Ik heb een ridderpak met textielstiften in de kleuren groen, geel, rood en blauw. Mijn zusje gaat natuurlijk voor het prinsessenkostuum en kleurt het kroontje roze, haar lievelingskleur. In het Villa Carton pakketje zitten textielstiften in de kleur paars, geel, rood en blauw maar wij hebben zelf nog wat andere kleurtjes erbij gezocht. Het is wel even een klusje om een compleet kostuum in te kleuren, binnen de lijntjes. Maar het resultaat mag er zijn! Een eigen kostuum in de kleuren die ik zelf wil. Gaan wij even de blits maken met carnaval en ieder andere verkleedfeest.

Met kasteel

Op ons verlanglijstje staat nu nog het kartonnen kasteel en de schommelstoel van Villa Carton. Dit is hetzelfde principe als het kostuum. Namelijk, je kunt het zelf inkleuren. En als je klaar bent met kleuren, kun je ermee spelen (of tussendoor al). Wat een geweldig cadeau is dit! Dubbelop eigenlijk, want het is zowel een ‘kleurplaat’ als verkleedkostuum. 

Voor fashionista’s

alt

De Fashion Week is achter de rug en ik ben helemaal geinspireerd. Wauw, wat is mode toch gaaf. Ik pak meteen mijn Style me up! spullen weer uit de kast. Lekker zelf ontwerpen, creëren en de show stelen. Ik wil fashion designer, sieradenontwerpster of make-up expert worden. Met Style Me Up!® ben je dat in no-time en oefen ik alvast voor ‘later’.

Ontwerpen

Hup, aan de slag met Style Me Up® Designer Studio. In een handomdraai maak ik ontwerpen in dit gave schetsboek, trek ik ontwerpsjablonen over de fashion chicks, kleur hier en daar wat in en plak kekke stofjes op de modellen.  Ik weet nu al wat ik voor mijn verjaardag als cadeau ga vragen: Sketchbook Embellishments. De zelfklevende fashion materials (denk aan stofjes met panter of slangenprint in jouw favo kleuren) zijn te gek, maar ook juwelen stickers zijn fantastisch. Let the show begin! 

Magische kwast

 

alt

Nou jaaaa, hoe kan dat nou? Dit is werkelijk een wonderlijke kwast. Met de speciale Crea-play kwast schilder je met water en verf bijvoorbeeld een piano op een vel papier en als je op de toetsen drukt met je vinger, komt er geluid uit. Wauw. Een wonder. 

Schilderen

Maar ik heb die Crea-play wel in de gaten hoor. Je moet namelijk de natte kwast wel op de verf houden, anders volgt het geluidje niet. Maar bijzonder is het absoluut en het geeft een nieuwe en unieke dimensie in schilderen. Namelijk schilderen en tekenen met geluid. Er zit een boekje met voorbeelden bij… dus ik heb een vogeltje getekend dat echt fluit, een brandweerauto met sirenes en een deur die piepend open gaat. Geloof je het niet? Bekijk het op het filmpje op www.universitygames.net en zie zelf hoe gaaf het is. 

Knutselen met afval

Niets meer weggooien! Ik kan het gebruiken... om mee te knutselen. Ik heb namelijk MakeDo ontdekt. Wat je er mee kunt? Het zijn plastic verbindingselementen waarmee je allerlei creaties kunt maken van bijvoorbeeld dozen, melkpakken, wc-rollen en adere wegwerpmaterialen. De mogelijkheden zijn oneindig: van voertuigen tot dieren en kartonnen kastelen. Een Freeplay Kit van MakeDo bestaat uit een kartonzaagje, plastic pinnen, scharnieren en een voorbeeldposter. Met een flinke dosis fantasie ontstaan de leukste creaties uit de meest alledaagse materialen.

Bouwen met afval

Weetje voor de ouders:MakeDo is meer dan speelgoed alleen. De makers willen de aandacht vestigen op het afvalprobleem door mensen met andere ogen naar afval te laten kijken. Kinderen kunnen eindeloos bouwen en creëren met de materialen om hun heen. De pinnen en scharnieren zijn uiteraard herbruikbaar. Zo krijgt afval een nieuw leven. Webwinkel Kleine Sam ontdekte het speelgoed in Australië en haalde het snel naar Nederland.

Mix and Match met BIZU

altalt

Wat heb jij dan om je pols?”, vraagt mijn vriendinnetje. Een zebra? Yep. Maar ik kan mijn BIZU ook zo omtoveren naar een kat of olifant. Voor mij is dit de nieuwste must have. De verschillende dierenfiguren, kralen en bedeltjes rijg je aan elkaar en je hebt een gave armband. Of versiering voor aan je rugzak. Als je flink door spaart kun je zelfs een ketting maken. Of natuurlijk mee spelen, want een BIZU is een speeljuweel. Omdat je er steeds weer iets anders van kunt creëren. Draai de kraaltjes om en hop… je BIZU is veranderd in een ander dier.

50 magische figuurtjes

In totaal zijn er 50 BIZU's om te verzamelen. Al die leuke dierfiguurtjes zijn ingedeeld in vier thema's: Wild, Rock, Glam en Funky. Er zijn verschillende pakketjes verkrijgbaar, van single, 2 pack tot deluxe 4 pack. Altijd met een handig doe-gidsje. Nu spaar ik voor de Style Studio, een complete playset. De designtoren vul je met alle kralen en bedeltjes (handig, blijven ze goed bij elkaar) en je kunt zelf de kraaltjes mixen en matchen. Draai de verschillende lagen van de toren tot je je eigen ideale samenstelling hebt, druk op de knop bovenaan en de gewenste BIZU kralen tuimelen naar beneden! Rijgen maar!

Tekenen met Studio 100 App

alt

 

Heb jij die te gekke kleurplaten van Studio 100 al in de App Store gevonden? Je kunt op de Ipad dan leuke kleurplaten van K3, Bumba of Piet Piraat downloaden. Lekker kleuren, stempelen, schilderen… op de iPad. Of je print zo’n mooie kleurplaat gewoon even uit. Heerlijk. Zo, ik ben nu even bezig!

Blauw haar

De haren van Josje maak ik blauw, Bumba geef ik roze kleding en Piet Piraat krijgt een rode schatkist, haha. Alles kan.

 

 

Verhaal bedenken voor Brikki

alt

Ken jij Brikki, het leeuwtje, al? Dit grappige leeuwtje ziet er niet alleen erg gaaf uit, hij maakt ook bijzondere dingen mee. Zijn verhaaltjes zijn kort en dat vind ik handig, want dan beleef ik in korte tijd een paar avonturen. Maar het echte leuke is dat iedere kind Brikki zijn eigen avontuur kan laten beleven. Je kunt zelf een verhaal tekenen voor Brikki, of beschrijven.

Voor kinderen, door kinderen

Brikki wordt gemaakt door Ingmar de Lange. Zijn neefje Karsten (inmiddels 4 jaar) is de hoofdredacteur. Ingmar: "Brikki is bij toeval ontstaan. Ik tekende voor de grap een leeuwtje voor mijn neefje, omdat hij leeuwen graag nadoet. Toen Karsten een keer bij me op bezoek was, verzon hij wilde verhalen over bouwvakkers die mijn huis zouden hebben verbouwd. Ik was verbaasd hoeveel fantasie hij had. Het leek me leuk daarmee iets te doen. Ook de buurtkinderen bleken Brikki leuk te vinden. Ze begonnen zelfs spontaan nieuwe Brikki's te tekenen. Want het idee om zelf verhaaltjes te verzinnen, vonden ze wel spannend. En zo werd Brikki stapsgewijs een karaktertje, waarvoor elk kind een verhaaltje kan bedenken. Want het is leuk om te lezen, maar het is nog mooier om te maken.” Je kunt de avonturen van Brikki lezen op de website, maar ik vind ze leuk op de iPad. Ze worden zo grappig voorgelezen, ik krijg er geen genoeg van! En, de app is nog gratis ook.

Tekenen op mijn dekbed

Toen ik dekbedovertrek Doodle cadeau kreeg dacht ik: “wat moet ik nou met een 1-persoons dekbedovertrek met lijntjes?! Dat is toch geen leuk geschenk?” Eenmaal uitgepakt en uitgelegd is het echt gaaf. Er zitten acht gekleurde stiften bij waarmee je op de lijntje op het dekbed kunt schrijven en tekenen. Net een schrift, maar dan dus van stof, van gekamde katoen op precies te zijn. Nu slaap ik iedere keer onder een andere tekening of onder andere woorden. Want mama wast mijn meesterwerken steeds weer uit. www.opkop.com

Leuk! Kleuren

 

Ik vind het leuk om kleurplaten in te kleuren. Binnen de lijntjes, of er buiten... Vandaar dat ik mama regelmatig moet vragen of zij weer nieuwe kleurplaten kan downloaden en printen. Er staan er genoeg op internet. Vandaag had ik zin om een kleurplaat met bloemen te maken, het is immers bijna lente. Dus zoeken op internet. We hebben een gave site gevonden: www.kleurenisleuk.nl. Weet je wat hier ook zo handig is, je kunt online kleuren. Met een paar klikken op de muis heb ik al een dolfijn roze geschilderd en een prinsesje van blonde haren voorzien. Leuk om ook eens zo te kleuren, maar daarna wilde ik toch echt aan mijn lentekleurplaat starten. Printen maar!

Spelen met Bambi

Een glijbaan in de tuin... gaaf, maar die hebben opa en oma al. Een trampoline dan? De buren hebben al zo'n groot 'springkussen'. Een schommel staat op het speelveldje. Tja, wat is er dan nog leuk buiten een voetbal en zandbak in de tuin? Wij hebben het gevonden, een BambiSitter. Een wat? Een natuurlijk kunstwerk en speeltoestel. BambiSitters zijn om op te zitten, aan te hangen, op te klimmen of gewoon om naar te kijken. Op het gazon, tussen de borders, naast het terras of braaf op de veranda zijn ze net zo lief als praktisch.

Hertjes kijken maar geen zin om met zonsopgang in het bos te staan? De oplossing is even simpel als natuurlijk: een houten bambi in de tuin. Loopt niet weg en laat leuk met zich spelen. Een puur Hollands ontwerp, gemaakt uit Aziatisch hout dat nauwelijks kan splinteren. En wie een persoonlijke touch aan de grappige BambiSitter wil geven, neemt zelf de kwast ter hand. Wedden dat de tuin er met deze nieuwe generatie Bambi’s een stuk vrolijker uitziet?! Er is trouwens ook een gave houten krokodil en hond als speeltoestel/bank.