Kindermode

Review: jurk 'maxi' panter van WaaaW kids!

Wauw, wat een gave maxidress! Dat is de reactie van de 8-jarige Pien als zij de lange jurk met panter print ontvangt. Met de stoere print zit het direct goed. Met de gele letters op de voorkant ook. Maar madam kijkt bedenkelijk naar de gekleurde bandjes op het rugpand. Enige manier om er achter te komen hoe dat zit, is passen!
Bandjes op de rug
Snel trekt zij de jurk van soepele stof over haar hoofd en na een klein ‘gevecht’ met de bandjes zit iedere arm door het juiste gat. De panterstof valt prachtig om haar lijfje en met het blauwe koordje op de taille kun je het aansnoeren. De elastieken bandjes waar bij dochterlief twijfel over bestond (waarschijnlijk omdat ze van een andere stof zijn en behoorlijk kleurrijk met oranje, geel, paars, zwart en groen) vallen mooi over haar schouder. De achterkant waarbij de drie elastieken banden samenkomen op haar rug staat prachtig. En yes, Pien is er ook blij mee.
Tot in details
Het model van de lange jurk is prima! Lekker lang tot op de enkel en de split aan de zijkanten is behoorlijk ruim waardoor ze gemakkelijk kan lopen met de maxidress aan. Aan de linker onderzijde is een mooie label van het merk WaaaW genaaid. Met een blauw strikje. Alles is tot in details mooi verwerkt.


Tekst op je borst
Wat opvalt aan de panterjurk is de tekst in gele letters op de borst. Wat staat er nou eigenlijk? Er staan drie keer drie letters onder elkaar. UB – UN – Tu. Daarna [I am because we are]. Pien is er nog niet helemaal uit wat het nou betekent, maar mooi is het wel. En, ook niet onbelangrijk om te weten: de letters blijven (nu na drie keer wassen) mooi van kwaliteit.
Drukkers
En dan het fun element van WaaaW Kids: de drukkeraccessoires. Al eerder droeg Pien kleding van het kleurrijke en Nederlandse kinderkledingmerk. Hierop zijn altijd twee drukkers te vinden. Bij deze lange jurk zitten ze rond de hals en standaard worden er twee gekleurde basisdrukkers bij geleverd. Wat zo gaaf is aan de drukkerapplicaties is dat je dus regelmatig kunt wisselen en je kleding telkens kunt pimpen. Online hadden wij al gezocht bij de accessoires omdat wij weten dat er heel veel keus is. Van bloemen tot veren en van lintjes met kwasten tot strikken. Alles is eigenlijk leuk om bij je jurk – of iets anders uit de collectie zoals een t-shirt – te combineren. Wij kozen voor een gele vlinder. Kwestie van de drukkertjes los klikken en de nieuwe applicatie of accessoire bevestigen. Een succesvolle combinatie!

Autoband onder je stoere slipper

De gave slippers uit Menorca voor alle ‘madammekes’ vallen ons dit jaar nog meer op. Wat een kekke collectie! Je krijgt er spontaan zin in de zon van.
Handgemaakt
De Menorkinas kindersandalen worden traditioneel en handgemaakt. Dit maakt ieder Spaans sandaaltje uniek en ze zijn vooral onwijs hip en verkrijgbaar in veel vrolijke kleuren en prachtige printjes. Daarnaast worden ze met liefde voor de natuur gemaakt.
Het label AMA Earth Shoe is onderdeel van Amabri fashion Agency en heeft de webshop Menorkinas. Drie jaar geleden is het merk uit liefde voor duurzame fashion ontstaan. AMA Earth Shoe heeft als missie haar producten een meerwaarde en betekenis toe te laten voegen aan mensen.

Gerecycled rubber
Al meer dan honderd jaar lopen kinderen op Menorca, Ibiza en Majorca op de slijtvaste Menorkinas sandaaltjes. Slijtvast inderdaad… want de zool is gemaakt van gerecycled rubber van auto- en vrachtauto banden. Maite Murciego: “We zijn altijd op zoek naar innovatieve producten die milieuvriendelijk zijn. We zorgen er voor dat onze schoenen met liefde voor de natuur worden gemaakt. Daarnaast staat draagcomfort bij ons hoog in het vaandel, evenals betaalbaarheid, kwaliteit en duurzaamheid.”
Voor iedereen
Nu we toch in de online shop Menorkinas.nl rondsnuffelen, ontdekken we dat de collectie met slippers en espadrilles veel ruimer is dan wij hadden verwacht. Er zijn ook espadrilles voor heren of stoere slippers voor boys. Er zijn diverse modellen, in alle kleuren van de regenboog en van diverse materialen. Ideaal, want zo kan het gehele gezin terecht in de shop.
Hoe ze lopen?
Pien test een paar Menorkinas avarcas sandalen in maat 35, model Hollan testa in panter print, gemaakt van zacht nubuck leer. Ze zien er indrukwekkend uit met een bandje om de hiel en peep toos. Te leuk! Het leer is inderdaad zacht en het voetbed is van aangenaam leer. En ja, die zool. Wauw, van rubber. Ze hebben ze ook in grote maten, dus als je wilt kun je dezelfde schoenen als je dochter dragen. Datzelfde geldt voor de jongens en mannen.
Kijk voor meer informatie op www.menorkinas.nl.

Steun met je kleding het goede doel

De kledingkast van Pien (8 jaar) ziet er voor het voorjaar/zomer 2017 niet meer zo divers uit als voorheen. Ze wil namelijk óf een maxidress óf short met t-shirt aan (en simpele witte gympen). Die te leuke, gekleurde jurkjes of rokken blijven letterlijk links liggen.
Voor we het weten is die linker stapel ook te klein, want de kleine dame groeit opeens. Tijd dus om nieuwe meidenkleding te shoppen. Voor een maxidress gaan we naar LoveStation22 omdat we daar in eerdere collecties lange jurken hebben gezien. Toen nog koos Pien voor een vrolijke jumpsuit.


Zwart met wit
De zomercollectie van 2017 spat van ons computerscherm; vrolijke kleuren en mooie dierenprints zoals libellen, paarden, koeien, slangen en stokstaartjes. Die dierenprintjes zijn wel het paradepaardje van het Nederlandse merk. Net als de iconische zwart-wit streep die altijd wel ergens in de basiscollectie terugkomt. Dat klopt trouwens, want in die jumpsuit van de vorige keer zat een zwart met wit ceintuur.
En nu ook kiest Pien voor zwart en wit. Het wordt de maxidress met aan de voorkant een slangenprint in grijs met zwart en een zwart/wit gestreepte ster op haar borst. De achterkant van de lange jurk heeft grijs en zwarte strepen. Niet kleurrijk, maar wél vrolijk.


Doneren aan goed doel
De bestelling wordt geleverd in een stevige kartonnen envelop met het herkenbare roodborstje en andere afbeeldingen van dieren. Wij houden van roodborstjes, vandaar wellicht ook onze voorkeur voor dit Nederlandse merk. LoveStation22 heeft als logo een roodborst en dat vind je in ieder kledingstuk terug als label. Maar wij zijn ook fan omdat de kwaliteit van de stof prima is (en blijft!), het design altijd mooi om het Hollandse meisjes lijf valt én er in beperkte oplage wordt geproduceerd. Bovendien, het kinderkledingmerk doneert aan het goede doel. Aan Pien haar nieuwe jurk hangt een kaartje met de tekst: “met de aanschaf van dit kledingstuk van LoveStation22 steun je het zeehondencentrum Pieterburen”.


Stoer en sterk
De nieuwe jurk past perfect en valt tot net iets boven de enkel. De ceintuur knopen wij niet aan de voorzijde, maar aan de achterkant vast. Een grappig detail.
Pien straalt in deze stoere jurk. Vandaar dat zij ervoor kiest om de maxidress op een voor haar bijzondere dag aan te trekken. Op een toch wel spannende dag. Ze mag namelijk een dag komen meedraaien op een voor haar nieuwe school. Ze gaat haar vertrouwede groep 4 verlaten en volgend schooljaar door op een andere school. Een hele stap, maar ze wil het graag.

In haar nieuwe, maar voor haar stoere maxidress stapt zij sterk en vol vertrouwen het nieuwe schoolplein op, de nieuwe school in, naar een andere groep 4…. Mama is gespannen, maar Pien voelt zich happy. Blij en zelfverzekerd in haar fijne, nieuwe lange jurk – waarin ze niet meteen het klimrek mee in kan klimmen – maar wel heel gelukkig is. Meer dan tevreden rent zij na haar eerste dag op de nieuwe school in de armen van mama.

Legendarisch leuk voor jongens


Bij ons thuis roept de 11-jarige boy steeds: “Ik ben een Legend!” Hij vindt zichzelf nogal goed bezig ;-). Dat mag… En nu weet de buitenwereld dat ook!
Legend
Toen we het shirt I am Legend zagen móesten we het hebben. Een fijn zomers shirt in frisse kleuren. De andere shirts en shorts in de collectie vinden we trouwens ook lekker stoer en eigengereid.
WIN een Legends22 shirt (afgelopen)
Muzieknootjes, Hawaïprints, surfende Jack Russells, palmbomen, dierenprints en voetballen! Dit zijn de thema’s van de zomerse collectie van het jongensmerk Legends22. Vrolijke en stoere kleding die eigenlijk bij geen enkele jongen kunnen ontbreken.
De T-shirts vallen bij ons in de smaak, maar er zijn ook shirts met lange, vaak bedrukt met gaaf art-work.
Voor de iets koelere dagen zijn er fijne vesten en jackets met prints.

Lees meer: Legendarisch leuk voor jongens

Samen op de schoolfoto

De schoolfoto… een jaarlijks terugkerend fenomeen. Natuurlijk is het ‘leuk voor later’ om een foto van je klas te hebben. Voor menig ouder is het een moment om weer eens een keurige foto van je kind te hebben. En ook bij Gaaf voor Kinderen speelt dit, dus shoppen we een kleurrijk en bij elkaar passend setje. Zoon en dochter gaan trots in dezelfde kleuren naar de schoolfotograaf.
Samen
Ze kleuren prachtig bij elkaar in hun kinderkleding van Chaos-and-Order, in de tinten groen, blauw en geel. Ze krijgen er zelfs van de fotografe een compliment over dat ze zo goed bij elkaar passen. Tja, dát kan bij dit kledingmerk voor kinderen. Ook op de klassenfoto springen zij er – vanwege de kleurrijke kleding – uit.

Klassenfoto
De foto’s kunnen na een poosje via de website van de fotograaf besteld worden, wat wij natuurlijk doen. De fotootjes zijn zó klein dat je eigenlijk niet ziet wat je hebt besteld en dus is het schrikken als we op de klassenfoto van dochter zien dat zij met één oog dicht staat… maar wel pronkt in haar nieuwe setje. Bij zoonlief leiden op de klassenfoto de boekenkasten van de schoolbieb zo af dat het één grote drukte is. Kortom, de klassenfoto’s zijn onder de maat.

Maar die foto waar zij samen, met de armen om elkaar heen, op staan én zo prachtig bij elkaar kleuren, is gaaf!

Stoere short

We hebben nog geen tienermeid in huis, maar de 8-jarige Pien weet wel precies – maar dan ook precies – wat zij wel en vooral ook wat zij níet wil dragen. Pffff, dat wordt nog wat als ze straks wel tiener is.
Van jurk naar short
De meeste jurken en rokken moeten verdwijnen uit haar kledingkast. “Mam, ik ben geen schattig meisje” zegt zij dan wanhopig. “Ik wil stoer zijn!” Hmmm, deze moeder geeft toe dat zij haar kind liever klein, kleurrijk en schattig wil houden. Maar natuurlijk begrijp ik het dat zij met de trends mee wil gaan. Voor haar betekent dat broeken en jumpsuits. En voor deze zomer staan er korte shorts op de verlanglijst. 
Sweatstof
Of het toeval is of niet, haar favoriete kledingmerk Ninie heeft in komende zomercollectie een toffe meisjes short. In roze, dat wel. Maar okay, daar kan Pien wel mee leven. Het sportieve modelletje is goedgekeurd. Logisch, want de shorts zijn gemaakt van sweatstof 100% katoen. Dat draagt natuurlijk zalig. Verder valt het shortje ook goed. Een kort en sportief modelletje. De tailleband is wit en met een wit koordje iets strakker te trekken.
Kortom, een stoere short om naar het strand te dragen, tijdens de vakantie en als het aan Pien ligt… iedere dag naar school. 
 
 
Op de details is ook gelet:

De short heeft op het linkerbeen een wit pailletten hartje geborduurd en op de achterkant bij de zakken zijn de letters Ninie geborduurd.
 
Je vindt de collectie op www.ninie.nl.

Let's Go and Play!

Tjee, wat kunnen moeders toch zeuren! “Doe je jas aan, het is nog fris buiten” of “Vergeet je jas niet, het is na je training niet meer zo warm buiten”.
Juist in het voorjaar vergeten onze kids regelmatig om een jas aan te trekken. Tenzij het regent (dan roepen zij mij met de vraag welke jas ze aan moeten ;-).

Maar als buiten de zon lijkt te schijnen, laten ze die jas meteen aan de kapstok hangen. En oei, dan is het soms best koud op de fiets. Dus zeg ik als moeder… jas aan!

Softshell jas
Reken maar dat zoonlief dat nu doet met zo’n gave softshell jas van Bellaire. Fris, clean met een sporty twist. Fijne jasjes, want ze ogen niet alleen heel tof, ze dragen ook fijn. Lekker sportief ook. Bovendien, prima door te dragen in de zomermaanden… en misschien wel begin van de herfst. Want de jassen zijn speciaal gemaakt voor weer en wind, en ontworpen in allerlei leuke kleuren. Dus… Let's Go and Play!

Chillen met O’Chill

Wij worden heel vrolijk van de jurkjes (en leggings) van O’Chill. Niet alleen vanwege de leuke kleuren en grappige teksten, juist ook omdat de stof zo zalig zacht is. Daar wordt ieder meisje – en dus ook de moeder – blij van. Zo kunnen alle dametjes lekker dansen en spelen. En mama… die wast en blijft zich verbazen over de goede kwaliteit.
Trouwens, de rokjes en t-shirst mogen er ook zijn! Hip en fun. Laat die zomer maar komen…
De collectie van O’Chill is verkrijgbaar in maat 92 t/m 158 met prijzen die variëren van € 19,95 t/m € 29,95.

Super stoer en soort van sexy

Als jonge meid kun je met de stroom aan modetrends meegaan, of er net een beetje tegenin ‘varen’. Daar houdt onze Pien van 8 jaar van. Hoewel, té afwijkend kan tegenwoordig niet meer. Zij wil vooral stoere kleding… maar wel jurkjes. Bij het Nederlandse merk DEAL-75 kan ze dat vinden, want de nieuwe collectie bruist van energie én jongste trends.
Keus zat
Al eerder viel Pien voor een jurkje van het merk. Logisch, want het jurkje draagt de naam Pien. Daarnaast past het ook precies bij haar en schreven wij er over in ‘deal met deal-75’. Nu, voor de zomer, zoekt zij een jurkje met korte mouwen. Keus zat, van stippen tot vrolijke veren en van katoenen jurken met een print op de achterkant tot lange jurken. Maar wat kiest de 8-jarige? Een ‘deftige’ jurk, met de naam Guusje. Een zwart met wit patroon met aan de achterkant twee biesjes en tailleband. Pien vindt ‘m stoer en ook een beetje sexy… al bedoelt zij met het laatste woord meer deftig. De maatvoering gaat tot en met 146/152 en die maat kiezen wij ook. Al draagt zij net aan maat 146. Toch valt Guusje perfect om haar smalle lichaam. De tailleband net boven haar billen en qua lengte nog net over de knie, maar dat wordt vanzelf als zij groeit korter. De stof (50% Rayon / 45% Polyester / 10% Elastane ) voelt fijn en draagt comfortabel. Een topper!


Twinning
Het gave aan de modecollectie van DEAL-75 vinden wij de mogelijkheid om te ‘twinnen’. Alle modellen jurken zijn er als matching fashion voor moeder én dochter. Soms houden wij daar wel van en dan roepen wij ’s ochtends naar elkaar “doe jij ook jouw zelfde jurk aan?”. Tja, ik als moeder voel mij dan die dag net zo energiek als mijn dochter en onze kleine hipster gaat die dag net zo hip gekleed als haar moeder.

Van roze naar... een andere kleur

Als jong meisje was Pien dol op roze. Alles in die kleur was bij voorbaat al gaaf. Logisch dus dat er een prinsessenjurk in roze, roze tasjes en roze haaraccessoires gekocht moesten worden. Ook iedere verjaardag stond er standaard op haar verlanglijstje: alles in de kleur roze!

Turquoise, aqua of mint groen
Nu is Pien acht jaar en is roze opeens – van de ene op de andere dag – niet meer hip. Soms vergeet ze dat even (in eigen belang) als ze zich weer wil verkleden in haar prinsessenjurken. Want ja, die zijn nog altijd in roze. Maar verder… is al het roze vervangen. Voor groen en vooral ook turquoise. Al is turquoise wat lastig om uit te spreken, dus noemt ze het zelf aqua of mint groen. Gelukkig voor onze Pien zijn er genoeg artikelen in aqua verkrijgbaar en kunnen we gewoon nog haaraccessoires, armbanden en tasjes in die kleur vinden. Het leven lijkt één grote toverbal en dus kun je gewoon af en toe van lievelingskleur veranderen.
Happy kids
Bij Souza!, waar we voorheen goed konden slagen voor prachtige roze kostuums, diadeems en andere haaraccessoires, shoppen we nu gewoon ‘de nieuw look’. De voorjaarscollectie 2017van Souza! heeft bijvoorbeeld een ruim assortiment turquoise en mint groene producten. Voor de prinsessenjurk gaat Pien niet meer, maar tasjes heeft madame nooit genoeg. Zo komt het dat we voor het schattige rieten mandje Xanthe vallen (ook handig om paaseitjes in te doen – of na Pasen te gebruiken om sieraden in op te bergen) en daar meteen een toverstaf Isabella bij doen. Voor als ze wil toveren… en reken maar dat Pien nog graag tovert. Dan tovert zij zich om in een prinses met mooie lange haren. Dan kan ze meteen die mooie tiara Claire in turquoise dragen!
Gaaf voor Kinderen mag van Souza! een setje turquoise / aqua / mint groene producten weggeven.

Lees meer: Van roze naar... een andere kleur