Kindermode

Tester gezocht

Tester gezocht voor: Kampioen op krukken. Een boek van Vivian den Hollander, dé auteur voor de Kinderboekenweek 2013. Haar boeken sluiten perfect aan bij het thema van dit jaar, namelijk 'Klaar voor de start! Over sport en spel'. Afgelopen jaren heeft Vivian actief verder gebouwd aan bekende series als De Roskam, Ministicks, De Effies en Swing. Voor iets oudere kinderen (7 -9 jaar) verschenen vele titels van de serie Supersticks, Blauw-Wit en van haar nieuwe serie Botel Bibalo verscheen in april deel 1: Een spetterend begin. Gaaf voor Kinderen zoekt een jonge tester tussen 0-3 jaar voor Kampioen op krukken. Geef op Facebook je reactie en wie weet mag jij dit boek straks reviewen (wij ontvangen dus graag jouw bespreking over dit boek als tegenprestatie).

Volwassen caps in de kleinste maatjes

Yes, eindelijk verkrijgbaar: stoere streetstyle caps in de kleinste maatjes. Nu heb ik net zo’n stoere cap, net als papa. Het nieuwe kinderpettenmerk Tiny Turtle lanceert haar eerste lijn caps, speciaal gemaakt voor kids van 1 t/m 4 jaar. En dat draagt lekker…  de caps hebben geen hard dopje bovenop, dit maakt ze veilig voor zachte kinderhoofdjes om te dragen.

Fair!

De kleurrijke eerste collectie bestaat uit klassieke baseballpetten, stoere truckerhats en hippe hoge caps met een platte klep. Ook wordt er rekening gehouden met paps en mams; kinderen groeien immers als kool. Dankzij de verstelbare snapback sluiting zijn de petten draagbaar van ongeveer 1 tot en met 4 jarige leeftijd. Tiny Turtle caps worden in Nederland verkocht maar gemaakt in een land hier ver vandaan. Tiny Turtle zorgt ervoor dat de caps wel worden gedragen, maar niet worden gemaakt door kinderen. Er wordt uitsluitend samengewerkt met leveranciers die een goede werkomgeving voor hun werknemers kunnen garanderen. 

Lees meer: Volwassen caps in de kleinste maatjes

Op stap met Lilliputiens

 

Het is zoveel gemakkelijker om op reis, naar school of een weekend bij oma en opa te logeren als je een Lilliputiens-vriendje bij je hebt! Jef de hond en Simon de egel uit de nieuwe collectie zijn maar wat blij dat ze de kinderen op al hun zwerftochten mogen vergezellen… Dát klinkt mij goed in de oren. Dus ik wil graag zo’n Jef de hond trolley, met daarbij zo’n gave pennenzak. Of toch liever de rugzak…

Op stap

Ik kies die Lilliputiens rugzak, voorzien – net als de schooltassen – met reflecterende stroken. Dat is superhandig op de fiets, als het wat donkerder weer is. Met zo’n tas kan ik altijd op stap. De schouderriemen zijn in een handomdraai versteld en ik vind de handgreep ook super. Wat ook handig is: alle zakken, tassen en schooltassen van Lilliputiens zijn te personaliseren. Er is altijd een plaats om de naam, voornaam en adresgegevens van de kleine eigenaar te noteren! www.lilliputiens.be

Kunst op je t-shirt

Een shirt met een print. Daar houd ik van! Dat mag best een grote, opvallende print zijn. Iets raars ook. Zoekend naar zo’n t-shirt kom ik bij WE Fashion. Daar zijn per 1 juli nieuwe shirts in de collectie. Schitterende zomerse shirts met prints van dieren, een groot flatgebouw of een soort alien. Gaaf. De prints zijn ontworpen door een kunstenaars, dus dat is echt kicken.

Deze zomer bundelen kunstenares Margot Holtman en WE Fashion hun krachten met als resultaat een unieke collectie van printed boys t-shirts. Er zijn zes styles en ik kan bijna niet kiezen welke ik wil. De prints zijn op prachtige gekleurde shirts gedrukt, dus keus genoeg! Grappig, ze noemen zo’n samenwerking WE & Friends en dat levert dus inspirerende collecties op. Deze samenwerking met Margot Holtman vind ik in ieder geval unieke en spannende t-shirts opleveren waarmee een brug wordt geslagen tussen de wereld van de kunst en het grotere publiek.

Hélène van Cuijk, Concept Designer Kids bij WE Fashion, is erg trots op de samenwerking: “Bij WE Kids ligt een belangrijke focus op prints. Daarnaast zien wij in designs een verschuiving van met de computer gemaakte prints naar meer illustratief werk. Met dit gegeven zijn wij op zoek gegaan naar een kunstenaar met een heel eigen handschrift. Margot Holtman paste precies binnen dat plaatje.” 

 

 

Mooi in Mim-Pi

Mim-pi ken je wel, toch? Ik vind dit een gaaf Nederlands kinderkledingmerk. En het merk bestaat al 10 jaar. Ik geniet van de collecties met lieve printjes, romantische rokjes, prachtige shirts, hippe jurkjes en toppers van tops. In diverse kleuren. Al val ik zelf nog altijd op roze, roze en roze. Dat komt goed uit bij Mim-Pi want er zijn voldoende lief en zoetige outfits. Van een lief roze tuniek met printjes tot de simpele hertjesjurk. Ik vind ook de prints van illustrator Fiona Hewitt van WU&WU prachtig. Voor prints met – ook weer – hertjes, maar ook poezen, paardjes en vogels. Mijn favoriet is het stroken rokje met hertjes in de kleuren roze en blauw. Gaaf!

De kleding van Mim-Pi vind ik fun en daarom was ik ook zo blij dat ik een mooie jurk zou mogen testen uit de nieuwe collectie. 

Stoere, sterke broek!

In het persbericht staat dat de broeken van Mad-Monkeys onverslijtbaar zijn. Sure, dacht ik. Dus ging ik zo’n stoere broek testen… De stof van dit stoere model is zacht en glad, het is namelijk slijtvaste en vuilafstotende stof. De kniestukken – ja, je leest het goed de broek heeft kniestukken en die vind ik stoer! - van Mad-Monkeys zijn gemaakt van een hardere kunststof vezel, deze is sterk en nauwelijks aan slijtage onderhevig. Mijn Mad-Monkeys draagt perfect en is comfortabel én ik krijg er complimenten over. Wat wil je nog meer… een broek die niet kapot te krijgen is dus. En dat is deze broek. Ik ren, vlieg, speel, klim, spring op de trampoline en ik zie geen slijtage. Perfect dus.

Eigenaresse van Mad-Monkeys Els Janssen legt uit hoe ze aan de naam van dit kinderkledingmerk is gekomen: “Als ik vroeger met mijn zusje aan het stoeien was en we heel druk liepen te doen, noemde mijn moeder ons altijd gekke aapjes. Tel daarbij op het beetje crazy design en het speelse van een aapje….LET’S PLAY WITH MAD-MONKEYS. Laat kinderen heerlijke buiten spelen…”

Knalkleuren!

De neon-look… ik houd er van. Daarom draag ik zo graag mijn neon groene shirt met print van een Aziatisch meisje. Eigenlijk vind ik de print van een tijger ook wel kicken, maar dat staat op een neon blauw shirt en die kleur draag ik niet vaak. Ik ben eigenlijk toch meer het roze-meisjes type. Vandaar ook dat ik in dezelfde webshop al een poosje geleden het shirt met opdruk ‘eigenlijk ben ik prinses’ in het winkelmandje heb gedropt. Dit shirt van In de Dop draag ik ook heel graag. Het kindermerk In de dop heeft trouwens nog veel meer leuks, shirts die je zelf kunt inkleuren of een In de Dop kinderfeestje waarbij je zelf je pet of bandana maakt.

Fusion

De nieuwste collectie van In de Dop is dus de  Fusion collectie voor creatieve kids: knallende neon t-shirts met originele Aziatische prints. Het merkt heeft inspiratie opgedaan in Aziatische toko's. Samen met het felle neon is er een nieuwe hippe combinatie ontstaan: helemaal Fusion!

Geurig en kleurig slippertje

Hè, hè… eindelijk kan ik mijn slippers aan. De zon schijnt, het is warm. Joepie. Die toffe Havaianas slippers kunnen uit de kast. Thuis heb ik er al vaker op gelopen, want wat zijn ze gaaf. Ik kon in de webshop niet eens kiezen, zo veel leuks zat er in de kids collectie; van Disney figuren tot glow-in-the-dark-effect. Zal ik nou Havaianas slippers met prints van De Kleine Zeemeermin, Sneeuwwitje of Assepoester nemen, of toch die ontzettend originele slippers met print van ijsjes én geur. Ja heus. Ik koos de laatste, want ik wil wel een geurig slippertje. Waar ze naar ruiken? Aardbei! Hmmm. Ik ruik het heel goed, maar mijn moeder ruikt het niet. Ach ja, moeders… Mijn broer koos Havaianas met een spannende print van Toy Story met speciaal glow-in-the-dark-effect. Cool!  De strap van zijn slipper of licht op in het donker, net als van die sterren (of dino’s) die je boven je bed kunt plakken.

Met bandje

Havaianas denkt ook dit jaar weer aan de kleinste voetjes. Zo kunnen peuters hun eerste stapjes zetten in de speciaal voor hen gecreëerde slippers met een bandje rondom de hiel voor extra houvast. Ook deze schattige slippertjes zijn voorzien van lieve prints van Mickey & Minnie Mouse, Tijgertje en Winnie de Pooh. www.slipperwebshop.nl

Duurzame en kleurrijke kleding voor meiden

Mooie meidenkleding, daar ben ik altijd naar op zoek. Mooi is belangrijk voor mij, maar duurzaam is natuurlijk ook ontzettend goed. Met dit in gedachte kwam ik met mama op de website van Noeser uit. Noeser is het eerste Nederlandse merk dat Scandinavisch design vertaalt naar mainstream kinderkleding. Dat betekent kleurrijke en herkenbare prints, gemaakt van enkel biologisch katoen. Duurzaam dus en dat draagt bij aan een mooiere wereld. Dubbel mooi dus, want wauw wat een gave meidenkleding. Ik kies een setje met een longsleeve, rokje en legging in aqua/groen met sterren en strepen. De omschrijving van dit setje past goed bij mijn karakter. Noeser heeft tot nu toe vier totaal verschillende prints in de collectie, waar ze een meisjesnaam aan gegeven hebben. Inclusief omschrijving van het karakter.

Gaaf

Ik ontvang kort na bestellen de set van Noeser thuis en wauw, wat is het mooi ingepakt. Een heus cadeau. Ik trek meteen mijn shirt, legging en rokje aan. Met mijn blonde haren staat dit setje lekker eigenwijs. Echt gaaf. Noeser vertelt nog enkele belangrijke punten voor het merk: “Wij vinden dat kinderen, kinderen mogen zijn en er niet uit hoeven te zien als jonge volwassenen. Vandaar de frisse kleuren en herkenbare figuurtjes. Momenteel werken drie Nederlandse tekenaars aan prints voor de vervolgcollectie. Omdat Noeser kleding maakt voor kinderen zal het Noeser Kids Panel (bestaande uit kinderen tussen de 5 en 10 jaar) deze ontwerpen goedkeuren (of afkeuren). Deze volgende collectie zal overigens niet meer alleen op meisjes, maar ook op jongens en baby’s gericht zijn.” Kortom, ik blijf Noeser zeker volgen… sterker nog, ik kan haast niet wachten op de nieuwe collectie, want mijn nieuwe setje draagt zo fijn. En ik krijg er veel complimentjes over. 

Lees meer: Duurzame en kleurrijke kleding voor meiden

Fan van Polarn O. Pyret

Dat wij niet de enige fans van het Zweedse kinderkledingmerk Polarn O. Pyret zijn blijkt wel… binnen twee maanden tijd is de tweede Nederlandse brand store geopend. Na Eindhoven brengt het Polarn O. Pyret de welbekende streepjescollecties ook naar Utrecht. Het merk zal zich de komende maanden op een speelse manier richten op het stap-voor-stap veroveren van de Nederlandse kinderkledingmarkt.

Niet alleen streepjes

Het merk is al sinds 1976 bekend vanwege de klassieke streepjescollectie. Maar wij weten dat er veel meer is dan streepjes. Pien heeft een prachtige rode jurk met witte stipjes. Niet alleen dit zachte stofje is leuk, het draagt ontzettend comfortabel. Mees is door Polarn O. Pyret voorzien van een zalige chino met een cool oranje t-shirt met grappige print (fototoestel) en een ruitjes blouse. Heerlijk draagbare kleding, zeker ook als ze aan het spelen zijn. De filosofie van het merk is dat de duurzame, was vaste en comfortabele collecties kinderen kind laten zijn. Nu in het voorjaar doen kinderen dat in fijne t-shirts.