Babyspullen

Slapen onder de sterren… of beestjes

Wauw, ik zie sterretjes… en wat voor sterretjes! Artistieke sterren van de legendarische Pop artist Andy Warhol. En dat gewoon terwijl ik in mijn relaxte Bugaboo kinderwagen lig. Papa en mama hebben namelijk een stukje design gekocht voor boven mijn hoofd. Het heet ‘So Many Stars’ en het is een Warhol illustratie uit de late jaren ’50. Vrolijke grote en kleine sterren op een witte achtergrond. Ik hoor nu liggend in mijn Bugaboo niet alleen ‘ohhh, wat een mooie baby!’ maar ook ‘wat een bijzondere kinderwagen’. En dat is natuurlijk gaaf. Door de witte achtergrond komen de vrolijke kleuren tot leven op de Bugaboo Cameleon3,  aanvullende bekleding set en de Bugaboo Bee zonnekap, waardoor de kinderwagens veranderen in iconische kunstwerken. Om de ‘So Many Stars’ collectie te vieren, biedt Bugaboo een exclusief ‘So’ boek voor kinderen met herontdekte So beelden, van de hand van Andy Warhol, waarvan sommigen zelfs nooit eerder zijn gepubliceerd. Bij elke aankoop van de ‘So Many Stars’ collectie, ontvangen klanten dit unieke boek cadeau.

Beestjes…

Kiezen je ouders niet voor sterren, dan zijn er ook nog bijzondere beestjes om naar te staren. Ook van Andy Warhol, maar nu de ‘Happy Bugs’ genaamd en net even iets kleurrijker met groene, blauwe, paarse, oranje insecten.  De zonnekappen hebben een donkergrijze achtergrondkleur en zijn dubbel geprint waardoor je als baby ook kunt genieten van de vrolijke insectprint. ‘Happy Bugs’ is beschikbaar als aanvullende bekleding set voor de Bugaboo Cameleon3 en de Bugaboo Donkey en als zonnekap voor de Bugaboo Bee en de Bugaboo Donkey duo uitbreidingsset. De collectie bevat een unieke baby cocon en voetenzak met Warhol’s speelse en vrolijke Bugs op een witte achtergrond. www.bugaboo.com

Hippe muziekdoosjes

Ik heb een prachtige knuffel boven mijn wieg hangen, mét een mooi muziekje er in. Het is een schitterende zwaan! Ik zou er wel uren naar kunnen kijken, maar van het muziekje val ik zo fijn in slaap. Heerlijk voor baby’s dus. Maar ook voor straks als ik wat groter ben.

Verzameling muziekdoosjes

Het vinden van een mooi, lief en hip muziekdoosje leek even een zoektocht te worden, tot we de webshop Hippemuziekdoosjes.nl vonden. Een verzameling van mooie en hippe muziekknuffels voor baby’s. Met de handige zoekfunctie werd de zwaan al snel gevonden onder het kopje ‘dieren’, maar er zijn ook prachtige muziekdoosjes te vinden onder de zoekfuncties ‘voertuigen’, ‘figuren’ of per merk. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een muziekdoosje/knuffel van: eend, olifant, hond, poes, paard, geit, konijn, auto, vliegtuig, paddenstoel… noem maar op. Hier vind je altijd de perfecte muziekknuffel waarbij je kindje in slaap kan vallen. Trouwens, een prachtig kraamcadeau (de webshop kan het mooi inpakken en rechtstreeks verzenden). Heel gaaf van de verzamelwebshop is het dat je op de filmpjes kunt klikken om meer over het betreffende doosje te zien én te horen.

Mini-luiertas

Dat is handig... Een mini-luiertas waarin mama toch alles kan meenemen. Het vrolijke gele tasje heeft stevige hengsels, een groot middenvak en twee steekvakken aan de binnenkant. Hierin passen billendoekjes, luiers, zinkzalf, spuugdoekjes en zelfs nog wel reservekleding! Lekker praktisch als ik met mijn papa op pad ga. Dan hoeft hij niet zo’n grote tas mee te slepen.

Preventief smeren

De billendoekjes die in het tasje zitten vind ik heerlijk zacht, mijn mama vindt ze vooral lekker ruiken. Het zalfje vinden we allebei een beetje stug, maar het is wel belangrijk... Om geïrriteerde billetjes te voorkomen is het preventief smeren van een dun laagje zalf bij iedere luierwisseling belangrijk.

Als ik later groot ben wil ik de tas wel gebruiken voor mijn toiletspulletjes! www.zwitsal.nl

Van borst/fles naar vast voedsel

Pfffrrrt. Niets heerlijk om met een fruitprutje in je mond geluidjes te maken. Kijk die reactie van mama en papa eens! Ik vind de smaak wel lekker, maar het is zo raar om van melk naar ander voedsel te gaan. De fruit- en groentehapjes zijn… anders! Het voelt raar in m’n mond en dus, ga ik kliederen. Hier en daar valt er eens een kloddertje, zo mijn speciale slab met kruimelvanger in. Dus ook liga-, brood- en soepstengel-kruimels vallen zo in deze doordacht vormgegeven oranje slab. Daarna neem ik een slokje melk, water of sap uit mijn lekvrije tuitbeker. Hé, ook oranje, net als die slab. Er staat een leuk konijntje op. Het blijkt een hele Voedingsset te zijn in oranjetinten en een afbeelding van een vrolijk konijn. Er hoort bij deze set van Philips en AVENT een peuterbodje, met een speciaal gevormde zijkant om opscheppen te vergemakkelijken. Dat opscheppen doen we met de babylepel, met een stroeve greep. Nu kan ik zelf dus scheppen, uit het bordje met speciale antisliplaag aan de onderkant. Slim bedacht… en zo leer ik met plezier eten. 

Zoet zijn in een cupcake

Het is weer eens iets anders dan in de tummy tub. In bad in een cupcake. Het innovatieve aan dit nieuwe en kleine badje is dat mama of papa het kan opblazen. Het is dus een kleine pakketje, wat overal mee naar toe kan. Uit logeren bij opa en oma, mee op vakantie. Dan kan ik overal in mijn badje. Gewoon in de gootsteen, op stahoogte van mijn ouders. Zit ik even zoet te wezen in dit prachtige roze Cupcake Babies Bath.

Opgeblazen past dit praktische badje van 22 cm hoog en een diameter van 35 cm, in elke standaard spoelbak van het aanrecht maar natuurlijk ook op elke tafel. Bekijk zeker ook even het YouTube filmpje

25 euro ipv 39 

Het Cupcake Babies Bath is nu extra voordelig te verkrijgen bij www.Innovaties.nu

 

Luxe liggen

Zelf lag ik op een gewoon verschoningsmatje dat standaard bij de luiertas zat. Maar ik zag laatst toch luxe billetjes. Dat kindje kreeg een schone luier om op een waanzinnig gaaf verschoningsmatje. Het leek eerst een lederen envelop, maar kon geopend en uitgevouwen worden. Een vrolijke stipjes binnenzijde kwam tevoorschijn. Prachtig. Het is een ontwerp van ontwerpster Philomijn Eijssen. Zij verkoopt onder de naam Philomijn Dutch designed en -made accessoires. Sinds kort is daar Philomijntje aan toegevoegd. Een lijn die bestaat uit een verschoningsmatje, een luiertas, luiermanden en verschillende babyschoentjes. Alles gemaakt van het mooie, stevige leer dat het label zo kenmerkt. Echt stoer en luxe. Die luiermanden staan geweldig als ze gevuld zijn met luiers en andere baby-artikelen op een plankje boven de commode. Of wat te denken van een super stoere luiertas van leer. Daar wil papa zelfs mee lopen! 

Trouwens, het stoere en tegelijk vrouwelijke label heeft ook prachtige tassen, brillenkokers en portemonnees voor mama. www.philomijn.nl

Because: Growing up can wait!

Het lifestylemerk DUSHI brengt naast de succesvolle belevenissen ‘FLO en Zo’ en de ‘Mama & Kind’ juwelen nu ook een uniek kledingconcept op de markt. Met de nieuwe lijn ‘My first DUSHI’ brengt DUSHI mooie tinnen bewaarboxen met daarin baby’s eerste jeans, T-shirt of sneakers. Het ideale cadeau om mee te nemen op kraamvisite. De modellen zijn verkrijgbaar voor jongens en meisjes in 1 maat (mt 68/6 maanden). De T-shirts met lange mouwen zijn voorzien van de DUSHI slogan: Growing up can wait. Extra leuk in de bewaarbox is het boekje waarin leuke feitjes opgeschreven kunnen worden. Wie gaf de eerste jeans of schoentjes bijvoorbeeld cadeau?

Daarnaast is de My First DUSHI bewaarbox ook apart verkrijgbaar om zelf een cadeau samen te stellen en is er een handig My First DUSHI dienblad met uitklapbare pootjes op speciaal kinderformaat. Op deze manier heeft je peuter een echte eigen tafel waaraan lekker gegeten kan worden.  

Dág slab!

De kriebels krijg ik er van als ze mij zo’n slab om doen. Oké, ze zijn handig als ik zit te eten en natuurlijk knoei. Maar die strik of knoopjes in mijn nek. Ik vind het maar niets. Zo heeft Laura Hoornaert van Mubys Babywear vast ook gedacht, want zij brengt iets – voor mij – heel handigs op de markt. Zij bedacht Mubys, een nieuw babykledingmerk dat naast mooie zachte basics zoals shirtjes, jurkjes, leggings en broekjes de ‘muby’ introduceert als ideale accessoire. Een muby? Yes! Dat is een deel van het shirtje of jurkje dat je met verborgen drukkertjes gemakkelijk en snel kunt verwisselen. Dit ‘kledingstukje à la slab’ is binnenin voorzien van een zachte coating wat doorlekken vrijwel onmogelijk maakt. Ideaal om even snel te switchen zodat je binnen no-time weer een fris shirtje of jurkje hebt!

Trendy en gemakkelijk

Elke maand worden er nieuwe mubys gelanceerd. ‘Mix and Match’ door steeds een andere trendy muby vast te klikken in een shirtje of een jurkje. Op deze manier ontstaat er steeds weer een ander kledingstuk en kan je je kindjes outfit steeds keer op keer op een hippe manier vernieuwen. Trendy en ontzettend gemakkelijk! Want tja, kleine kindjes en baby’s knoeien gewoon. www.mubys.com

Vrolijke rammelaars

Je kent het wel… papa en mama gaan weer eens met je op pad. Hup, alles snel in de auto. Ze zetten je in de Maxi-Cosi en verwachten dan dat jij dat leuk vindt. Nee, niet als er niets te spelen of kijken valt. Ik wil dan gewoon iets kleins, iets leuks, iets grappigs om mee te spelen… en te rammelen. Onderweg kan mijn baby-rammelaar zich ontpoppen tot een heuse rasentertainer. Ik heb een prachtig roze Ballerina-rammelaar met glitters. Je kunt niet alleen geweldig goed rammelen met dit speeltje, er zitten ook allerlei ‘voeldingetjes’ aan om de eerste grijpreflexen alvast te oefenen, maar ook de structuren zijn perfect om op te sabbelen en te kauwen als de eerste tandjes doorkomen. De verschillende rammelaars van Fisher-Price® lenen zich hier uitstekend voor. Er is ook een roze meisjes variant in de vorm van een Toverstaf. Oeps, daar valt mijn rammelaar alleen even op de grond… onhandig, maar ja door al dat gehaast van mijn ouders…

De Voetbalring is het helemaal voor alle enthousiaste voetballertjes in wording. De rammelaar met voetbal en twee kleurrijke kralen op de handige, grasgroene ring houdt kleine voetbalfans stevig in hun greep en zo blijft het kindje ook tijdens de rust geamuseerd - of de pauze nu kort of lang is. 

Lees meer: Vrolijke rammelaars

Fantastische fleecedeken

alt

Kijk dan, wat een gaaf fleecedekentje. Is het geen plaatje? En zo lekker zacht. Zo’n heerlijk dekentje van fleece wil iedere baby toch wel… En het fijne, de buitenzijde is van zacht fleece (en een leuk printje of kleurtje) en de binnenzijde is van katoen. Mama slaat die bovenste rand altijd om, voor een extra leuk effect. Ideaal voor in de kinderwagen of in de Maxi Cosi.

De fleecedeken komt uit de webshop van Finn & Linn, een jong bedrijf dat zich richt op de behoeften van het jonge kind. “Onze producten worden gemaakt van zachte stoffen en labels die de zintuiglijke ontwikkeling van het jonge kind stimuleert en troost biedt bij verdriet”, aldus eigenares Sarine. Ook gaaf zijn de kroeldoekjes. Deze zijn voorzien van een speenbevestiging waardoor het speentje altijd binnen handbereik is en blijft.