Babyspullen

Joolz UV Zonnekap

Onbezorgd genieten van zon, zee en warme zomerse dagen… dat kunnen mama, papa én ik nu! Maar een babyhuidje mag natuurlijk niet in die schadelijke zonnestralen. Ik moet dus beschermd worden, in mijn kinderwagen. Gelukkig heeft het Amsterdamse kinderwagenmerk Joolz daar iets op bedacht. Speciaal voor zomerse dagen zijn er slimme en handige accessoires ontwikkeld. Niet alleen een praktisch muskietennet, maar ook een Joolz UV Zonnekap. Deze beschermt mij prima tegen zonnestralen en licht. Dat is wel even iets anders dan die hydrofiel die met knijpers aan de kap wordt bevestigd. Lig ik er even mooi bij…  

“Ouders willen hun kindje graag afschermen voor zon en licht, vooral als het lekker ligt te slapen”, zegt Emile Kuenen, creatief directeur bij Joolz. “De UV Zonnekap wordt vast geklikt aan de bestaande zonnekap van de Joolz Day waarbij het UV-scherm onzichtbaar is totdat je hem gaat gebruiken. Dan rol je de UV Zonnekap uit als een volwaardig zonnescherm en bevestigt het UV-scherm aan het voeteneinde van de stoel of wieg van de Joolz Day. Een kindje kan dan rustig slapen zonder last te hebben van prikkels. En wanneer hij of zij weer wakker is, rol je het UV-scherm op en verberg je deze in de UV zonnekap.”  

 

Stoere geluksvogel

Ben ik even een kleine geluksvogel… al sinds mijn geboorte hangt er een Geluksvogeltje van Moes & Kaatje boven mijn ledikant.

Een bijzonder kraamcadeautje waar ik nog iedere dag van kan genieten. Ik word gewoon vrolijk als ik naar het vogeltje kijk. Hij heet trouwens Levi, zo is hij gedoopt door ontwerpster Jacqueline. Zij maakt iedere vogel met de hand van speciaal geselecteerde stofjes, kralen, lintjes en knopen. En ze geeft de geluksvogels al een naam plus grappige beschrijving op de website.

Een geluksvogel is gaaf om te krijgen, maar ook om te geven als verrassing of om iemand een hart onder de riem te steken. Iedereen wordt toch vrolijk van zo’n Geluksvogeltje?!

Hartjes en sterren

Mama heeft in haar logo een ster dus de nieuwe collectie Heart & Star van Lodger viel meteen op. Naar de winkel dus… De sprankelende collectie bestaat uit twee Shelters en drie Wrappers. Lekker fleece met geborduurde teksten. Op de harten Shelter en Wrapper: “You are my precious heart” en op de sterren: “You are my lucky star”.

Shelter en Wrapper

Toen ik nog klein was lag ik veel in de Shelter, een multifunctionele babydrager en inwikkeldeken voor een autostoeltje ineen. Je verandert de Shelter eenvoudig van babydrager naar inwikkeldeken en andersom zonder dat je je baby wakker hoeft te maken. De Shelter is ook geschikt als heupdrager. Geef mij maar de Rabbit (grijs, gevoerd met blauwe fleece), maar er is ook een Buffalo (beige/bruin, gevoerd met roze fleece).

Nu ben ik meer aan de Wrapper toe: een inwikkeldeken en speelkleed ineen. Je gebruikt de Wrapper in plaats van een jas of deken in de reiswieg of de kinderwagen. De uniek ontworpen capuchon zorgt voor behoud van lichaamswarmte en extra comfort. Daarnaast is de Wrapper te gebruiken als speelkleed. Heerlijk fleece en multi-functioneel. In hippe kleuren Buffalo (beige/bruin), Canton (turkoois) en Shock (zuurstokroze), met aan de buitenkant een piping van jadegroen met witte stipjes.

S-fles is populair

Als baby dronk ik graag aan de borst, maar toen mama overschakelde op flessen hebben we wat afgezocht. Getsie, zo’n speen in m’n mond… Na een paar miskopen hadden we de goede te pakken. Als mama had geweten dat de S-fles zo functioneel en populair is, was dat een stukje sneller gegaan. Want zojuist in onze mailbox info van Difrax: “Marktonderzoeksbureau Nielsen heeft de S-flessen 250 ml vergeleken met de Philips Avent babyflessen 260 ml. De S-fles, die in 2007 gelanceerd is, werd door velen verkozen tot de beste babyfles. Alhoewel borstvoeding het beste is voor je baby is flesvoeding, indien je daarvoor kiest, een goed alternatief. Deze slimme babyfles is vanaf de eerste dag na de geboorte te gebruiken en ideaal voor het combineren van fles- en borstvoeding. Door de unieke S-vorm is de speen constant gevuld met voeding en niet met lucht. Je baby slikt minder lucht in en heeft daardoor minder last van boertjes, spugen, buikkrampen en oorpijn. Het ventiel in de bodem voorkomt dat de fles vacuüm zuigt. Hierdoor kan je baby dus ongestoord doordrinken en daarna langer en lekkerder slapen.”

Geinig spelen

Je bent klein en je wilt wat! Een geinige wagenspanner van Skummis bijvoorbeeld.

Oké, Nijntje en Bumba zijn leuk, maar deze ‘filurer’ zijn gewoon grappig.

Mama heeft de nieuwe wagenspanner aan de wandelwagen gehangen en nu kan ik met die rare Zweedse figuurtjes spelen. Aan de spanner hangen vier gekleurde 'filurer' van velours, waar ik telkens heel blij van wordt. Wij hebben ze gespot bij Dutchkiddies.nl maar deze Skummis wagenspanner komt niet uit Nederland… geeft niets. Ze hebben in de webshop wel erg leuke Nederlandse goodies, om volgende keer te shoppen.

Vliegende verrassing

Wat gaaf… er werd laatst een grote doos geleverd, ik open ‘m en… floep daar vliegt een grote ballon omhoog. Mijn naam staat op deze verrassing. En een foto! Wauw, wat origineel deze helium verrassing. Ik ontving ‘m omdat ik mijn zwemdiploma heb gehaald, maar het is natuurlijk een werelds cadeau voor een verjaardag, een verrassing voor Valentijnsdag, een huwelijk of geboorte. Je kunt uit diverse modellen, kleuren en prints kiezen bij Fotoballon.nl. Bovendien kun je zelf een tekst en/of foto op de helium ballon laten maken. Wat een feest!

Kleine jurkjes

Voor echt kleine meisjes kun je nu ook leuke jurkjes shoppen! Wij ontdekten www.kleinejurkjes.nl waar je zelfs voor maatje 47 een te gek jurkje met een bijpassend rood maillotje en uiteraard ook met het mutsje erbij kunt kopen. Genoeg keus aan prematuur kleding voor meisjes dus. De jurkjes in maat 47 sluiten met klittenband, dus niets hoeft over het hoofdje getrokken worden. Deze kleine jurkjes zijn vervaardigd van natuurlijke materialen.

Ik draag echter al grotere jurkjes en die zijn er ook in vele kleuren en prints te vinden, van eco merken als Frugi tot hippe vintage jurkjes. Ieder meisje slaagt zeker bij Kleine Jurkjes!

 

Praktisch en vrolijk

Eigenlijk is het gaaf voor mama en papa! Want als baby heb ik er niet zo veel aan, maar toch… dit lifestyle product past goed in de leeftijdscategorie 0 tot en met 1 jaar omdat je dan vaak en veel luiers gebruikt. Maar wat is het? De Diapeebag is een handig en klein stoffen zakje, in te gave prints, waarin je twee luiers en billendoekjes mee kunt nemen. Geen gesleep dus met een grote luiertas (die overigens ook steeds vrolijker worden). Je pakt dit envelopje zo mee. Of zoals mama het doet, een Diapeebag in de fietstas en een Diapeezakje standaard in de auto. Zo grijp je nooit mis. www.kleinevoetjes.com

Beestenboel in bad

Joepie, in bad! Lekker spetteren en spelen met mijn badeendjes en Nijntje badfluitjes. Sinds vandaag – dierendag - heb ik iets nieuws; een bellen blazende inktvis. De vrolijke veelarm blaast bellen, heeft pianotoetsen, sterke zuignappen en een rollerbal die de melodietjes kan versnellen of naar slow motion kan verplaatsen. Eenvoudig in bad te bevestigen en de bellen dwarrelen uit deze swingende badvriend. 

Interactieve badspeeltjes
Blub de Badvis en Spetter Spat Schildpad zijn ook gaaf. Die vraag ik aan Sinterklaas. De interactieve badspeeltjes van VTech zijn voor kinderen vanaf een half jaar. www.vtechnl.com

Meten is weten!

Mijn mama is dol op alles wat met zwangerschap en baby’s te maken heeft. Tijdens haar zwangerschap, van mij, heeft ze op een speciaal meetlint, de Mommy Measure, keurig bijgehouden hoe dik haar buik werd. Op dit unieke beschrijfbare zwangerschapsmeetlint heeft ze alle mijlpalen geschreven. En nu is ze er nog niet mee klaar, want nu lig ik langs de Mommy Measure. Ze markeert bijna iedere maand wel hoe groot ik ben geworden. Zo staan alle belangrijke gebeurtenissen (met stickerhartjes) straks op dit meetlint. 

Een absolute must have voor elke zwangere! En leuk voor later…