Gaaf voor Tieners

Muziek op je winteroren

We gaan bijna op wintersport en dit jaar ga ik voor het eerst snowboarden. Daar hoort natuurlijk een coole look bij. En een helm. Maar als ik van de piste af ben, dan ga ik die toffe music cap dragen. Een warme muts met door de rand een bedrading waardoor ik altijd muziek kan luisteren. Trouwens, niet alleen muziek, maar ik kan ook met een druk op de knop telefoongesprekken aannemen en dankzij de microfoonfunctie terugpraten. En dat alles als ik gewoon die muts op mijn hoofd houd. Ideaal ook als ik naar school fiets.

Warme oren

Met de Cellularline Music Cap heb ik dus heerlijke warme oren, maar gaat mijn sociale leven en muziekgenot gewoon door. Een zelfde systeem is ook verkrijgbaar als oorwarmers, de music muffs. Cool toch, warme oren en toch connected!

Drone als speelgoed

De decembermaand komt er aan, dus dat betekent dat er weer nagedacht moet worden over leuke cadeaus voor de kinderen. Jonge kinderen vinken met gemak al het leuke speelgoed in de reclamefolders aan. Voor jonge kinderen is het meestal niet zo moeilijk een geschikt cadeau te vinden en voor meisjes is het ook vaak makkelijker om een gaaf cadeau te kiezen. Voor kinderen vanaf een jaar of tien, die natuurlijk weten dat niet Sinterklaas cadeaus mee uit Spanje neemt, maar dat de ouders druk in de weer zijn geweest, is het een stuk lastiger om een geschikt cadeau te vinden. Wat te geven?

Lees meer: Drone als speelgoed

Voor nieuwsgierige jongens en meisjes van 8 tot 108!

Heb jij enig idee hoe een elektrische gitaar werkt? Of een metaaldetector? En ik noem nog eens wat… Hoe werkt een hologram? Ik had zelf geen idee hoe deze apparaten of technieken werken. Nú weet ik het wel, dankzij het interessante en ook wel grappige boek Hoe werkt dat nou?

Over de werking van de kurkentrekken en andere machines

Dát is de ondertitel van het bladerboek vol wetenswaardigheden. Inderdaad, de werking van de kurkentrekker staat er in en natuurlijk ontzettend veel andere machines. En vooral ook weetjes over virtual reality en computers… dus ook leerzaam voor mijn ouders. De tekeningen van een mammoet verduidelijken een hoop en maken het boek erg grappig.

David Macaulay kreeg de Zilveren Griffel en Zilveren Penseel voor zijn geestige tekeningen in Hoe werkt dat nou? Met deze tekeningen legt Macaulay alles uit over de werking van hefbomen, ionisatoren en tientallen andere mechanismen en machines. Het boek vertelt wat de jonge onderzoeker altijd al heeft willen weten: hoe werkt dat nou?

Wil jij weten hoe alles werkt? Dan is dit boek van uitgeverij Spectrum iets voor jou!

Lees meer: Voor nieuwsgierige jongens en meisjes van 8 tot 108!

Slim is het nieuwe cool

Joepie, bekijk die trailer van de nieuwe tienerserie Project Mc2 eens (klik op de naam). Ziet er gaaf uit toch?! Heerlijk… “Smart is the new cool!” Vier überslimme meiden bundelen hun krachten als undercoveragenten in de Netflix Original-serie Project Mc2. Vanaf vrijdag 7 augustus is deze tienerserie wereldwijd exclusief te zien op Netflix.

Spionagedienst

In de tienerserie Project Mc2 volg je vier talentvolle meiden die bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in wetenschap. Zij worden gevraagd lid te worden van de spionagedienst NOV8 (‘innovate’). Tijdens hun eerste missie als geheimagent beschermen de meiden op komische wijze een lid van het Britse koningshuis dat op een belangrijke ruimtemissie gaat. S.T.E.A.M., oftewel Science, Technology, Engineering, Art en Math, én girlpower. Project Mc2 bewijst dat slim het nieuwe cool is!

The Legend of Longwood

 

De trailer van de bioscoopfilm The Legend of Longwood is al mysterieus spannend. Zo spannend, dat we deze nieuwe jeugdfilm graag willen zien.

De film gaat over:

Vreemde gebeurtenissen, ondoorgrondelijke raadsels, een bijzonder amulet én een mysterieuze Zwarte Ridder: dit zijn de ingrediënten van de spannende jeugdfilm The Legend of Longwood. Wanneer de 12-jarige Mickey Miller van New York naar Ierland verhuist, ontdekt ze dat zij is voorbestemd om een 300 jaar oude vloek te verbreken. Maar eerst zal ze een bijzondere kudde witte paarden moeten redden en het mysterie van de Zwarte Ridder moeten ontrafelen.

 

 

De film draait vanaf 11 juni 2015 in de bioscopen en is Engels gesproken.

 

 

 

Voor alle paardenliefhebbers

Deze lente kunnen alle paardenmeisjes hun hart ophalen bij de film Bibi & Tina, naar de gelijknamige, populaire animatieserie. Bibi & Tina (vanaf 29 april in de bios) is een film vol avontuur, hekserij, romantiek en de nodige achtervolgingen te paard. Beste vriendinnen Bibi en Tina brengen hun zomervakantie samen door bij de manege en beleven daar de nodige avonturen. De zusjes Sarah en Julia Nauta zijn verantwoordelijk voor de Nederlandse stemmen van Bibi en Tina. Zij hebben ook diverse Nederlandse liedjes voor de film ingezongen.

Gaaf voor Kinderen kreeg de mogelijkheid om Sarah en Julia vragen te stellen.

Via Facebook deden we op een oproep wie er een vraag voor de dames had. Er kwamen heel wat vragen voor de zussen binnen. Hieronder de vragen met antwoorden...

Lees meer: Voor alle paardenliefhebbers

Van Donald Duck steek ik echt wat op

Yes, met het nieuwe vrolijke weekblad in handen, met thema film, kan ik echt even chillen op de bank. Geen zeurende moeder aan mijn hoofd dat ik moet leren. Want dat doe ik al! Van deze Donald Duck steek ik heel veel op, haha. Donald Duck viert namelijk 120 jaar Cinematografie in een speciale editie. Opvallend is de zwart/witte voorkant en in het stripverhaal zie en lees ik waarom dat zo is.

Het is op 22 maart 2015 precies 120 jaar geleden dat de gebroeders Lumière in 1895 de eerste film genaamd ‘La sortie des usines Lumière’ vertoonden. De heren Auguste en Louis waren de Willie Wortel en Dagobert Duck avant la lettre. Louis was de knappe knutselaar die vooral veel wist van techniek en Auguste was vooral een gewiekste zakenman die de eerste bioscoopzalen wist te vullen. En wat er toen allemaal gebeurde, is niet te filmen! Ik krijg in het weekblad een beter kijkje in hoe deze Donald Duck gemaakt wordt én ik surf zeker even naar een 'behind the scenes video' om te zien hoe deze Donald Duck gemaakt is. Passend bij het thema begint de video als een ‘stomme film’ en gaat – net als het vrolijke weekblad – volledig over in kleur. 

Lees meer: Van Donald Duck steek ik echt wat op

Gelezen: De Tijdwachter

Het verhaal van De Bieb-bende De Tijdwachter las Gaaf voor Kinderen via een pdf. Natuurlijk is het altijd gaaf om een manuscript, ofwel een boek, ‘als eerste’ te lezen. En nog veel leuker is het als een quote uit je bespreking op of in het boek wordt geplaatst. Op de cover staat zelfs ‘De Tijdwachter is Gaaf voor Kinderen’. Super! De review van Gaaf voor Kinderen heb je wellicht al gelezen (zo niet, klik hier).

Bieb-bende

Zaterdag 28 februari presenteerde Michael Reefs zijn kinderboek in de prachtige boekhandel H. de Vries in Haarlem. De schrijver vertelde meer over de reeks boeken van De Bieb-bende met de QR-codes en online mogelijkheden. Daarna werd een zalige taart, in de vorm van de cover van De Tijdwachter (plus dus die ‘stempel’ met de tekst De Tijdwachter is Gaaf voor Kinderen) aangesneden.

De kinderboekenschrijver signeerde de eerste exemplaren van het spannende boek De Tijdwachter en wij lieten er natuurlijk iets in schrijven. Super gaaf. Thanks Michael.

 

Lees meer: Gelezen: De Tijdwachter

Zelf Monopoly maken

 

Nederland is een onvervalst spelletjesland. Ondanks de groeiende populariteit van computergames blijft het traditionele gezelschapsspel fier overeind. Dit blijkt uit cijfers van online winkelcentrum beslist.nl. Bordspellen zijn het meest in trek. Monopoly voert de lijst aan. Bijna de helft (47 procent) van de zoekopdrachten naar gezelschapsspellen is gericht op het klassieke bordspel. Welke bordspellen gooien dit jaar hoge ogen? Beslist.nl maakte een top 5 van populaire bordspellen voor het hele gezin en een top 5 voor kinderen.

 

 

Top 5 populairste bordspellen

1. Monopoly Classic - 2. Levensweg Elektronisch Bankieren - 3. 30 Seconds - 4. Risk - 5. Cluedo

Top 5 populairste bordspellen voor kinderen

1. Monopoly Junior - 2. Keezenspel - 3. Party & Co Disney - 4. Mens Erger Je Niet Cars - 5. Ik Hou Van Holland Junior

Deze gegevens zijn gebaseerd op het gedrag van online shoppers op beslist.nl in de periode tussen 1-23 november 2014. 

Lees meer: Zelf Monopoly maken

Feestelijk!

Ik vind het een feestje… de (kleurrijke) Spaanse kinderkleding. Geen dertien-in-een-dozijn-items, maar kwalitatieve kleding die in het zonnige Spanje al lang en breed omarmd is. En nu is het een mooi moment om de webshop te bezoeken, want de nieuwe en feestelijke wintercollecties staan online, van o.a. Tuc Tuc en Boboli. 

Passie voor Spaanse mode

Misschien overbodig om te zeggen, maar de webshop heeft een passie voor Spaanse mode. De naam zegt eigenlijk al genoeg. In de webwinkel vind je kleding voor jongens en meisjes van 0 tot en met 16 jaar en heeft een selectie gemaakt van de beste Spaanse kinderkledingmerken op basis van duurzaamheid en kwaliteit. Naast Boboli en Tuc Tuc wordt er ook kleding verkocht van merken als Agatha Ruiz de la Prada en Piu et Nau. De kleding is niet alleen leuk, maar in de meeste gevallen milieuvriendelijk en/of ecologisch geproduceerd. De kleurrijke en handgemaakte accessoires van I love kutchi maken iedere Spaanse outfit af. Leuk om te weten is dat het winkeltje van Mara Casceis, eigenaresse van I love kutchi, in Barcelona is uitgeroepen tot het leukste winkeltje in haar categorie. 

Tuc Tuc

Tuc Tuc is afkomstig uit het Noord-Spaanse La Rioja. Het merk staat naast ludieke en creatieve ontwerpen, voor innovatie en duurzaamheid. De kindermode van Tuc Tuc is comfortabel en gunstig geprijsd. De collectie bestaat deze winter uit veel kleur en vrolijke dieren prints. Echte eye-catchers in de nieuwe wintercollectie zijn de gevoerde regenjassen. Zo logisch, maar vrijwel nergens te vinden. Zo blijft een kind niet alleen droog als het buiten spettert, maar ook nog eens warm! Voor de meiden zijn er onder meer schattige regenjasjes met bloem motief en voor de jongens stoere jassen met een ijsbeer en eskimo print. En er kan ook gestampt worden in alle plassen, want bij de jasjes verkoopt Spaansekinderkleding.nl bijpassende laarsjes.

Boboli

Boboli is een Catalaans merk dat de laatste kinderkledingtrends op de voet volgt. Boboli gebruikt graag verschillende stoffen en prints door elkaar. Ook in deze wintercollectie is er weer rekening gehouden met leuke dessins en originele details. In de nieuwe wintercollectie onder meer een stoere felgroene hoodie, een geruite blouse, lieve jurkjes en vrolijk gestipte maillots. Daarnaast zijn er fijne jeans, comfortabele sweatpants en warme vesten; allemaal in de gunstige prijsklasse waar Boboli om bekend staat. Het merk produceert niet alleen kinderkleding, maar ook accessoires als mutsjes, rugzakken, schoentjes en romperssets.