Gaaf voor Kinderen

Kind fotografeert de camping

Bij Gaaf voor Kinderen wordt alles getest door kinderen. In eerlijke en enthousiaste woorden wordt alles daarna genoteerd. De foto’s, die worden meestal door volwassenen gemaakt.
Maar wat gebeurt er als je het kind een camera in de hand geeft? Dat testen wij uit op camping Les Mouettes in Bretagne. 

Lees meer: Kind fotografeert de camping

Vakantie vieren in een campingdorp

Vakantie is een tijd van relaxen en leuke dingen door, met het gezin. Voor ons betekent vakantie vieren: verblijven op een camping. Alle gezinsleden kunnen lekker doen waar ze zin in hebben. Heerlijk buiten!
Okay, het eerste besluit voor vakantie is hiermee gemaakt. We willen naar een camping. Maar dan… in welk land? En naar welke camping? Je kunt hiervoor eindeloos over internet struinen! Zo begonnen wij ook en op die manier kwamen we bij de campings van Yelloh! Village. Ik herken het logo meteen, want het is grappig gedaan met een omgekeerde ‘h’ als ‘y’.


Zelf de tent mee of huren?
Natuurlijk kun je kamperen met een eigen tent of caravan. Toch gaan wij voor een huuraccommodatie. Lekker makkelijk, alles is er dan al. Met een paar muiskliks komen wij al een heel eind op de campingdorpen van Yelloh! Village. Deze campings zijn ideaal voor gezinnen, zo lezen we. Er zijn veel voorzieningen voor kinderen, zoals aquaparken (yesss, met waterglijbanen) en kinderclubs voor diverse leeftijden. Dat er verschillende clubs voor kinderen op de camping zijn is voor onze kids prima! Zeker als ze gaan puberen, dan kunnen ze fijn naar de teens clubs (voor 13-17 jarigen). Er zijn ook clubs voor kinderen van 0 tot 4 jaar, kids clubs voor 5- tot 7-jarigen en juniors clubs voor 8- tot 12-jarigen. 

Lees meer: Vakantie vieren in een campingdorp

De Piraten van Hiernaast

Piraten zijn stoer. Piraten zijn gevaarlijk… maar is dat wel echt zo? In veel kinderfilms komen piraten voor, dus hebben piraten ook absoluut iets spannends en avontuurlijks.
De nieuwste film voor kinderen met piraten in de hoofdrol heet: De Piraten van Hiernaast.
In deze bioscoopfilm, met Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt, wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus.


Deze bijzondere familie is nogal aanwezig in de kustplaats en de saaie buurtbewoners vinden alles wat deze piraten doen maar niets. Vooral de waakhaai en huis-octopus zijn niet favoriet in de buurt. Toch sluit de elfjarige Michiel vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. De twee vrienden dreigen elkaar te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis opduikt en hun de vriendschap moeilijk maakt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee… 

Lees meer: De Piraten van Hiernaast

Een dag in Legoland

Al vroeg openen wij onze ogen in onze piratenkamer. De kinderen kunnen niet langer wachten... we gaan naar het attractiepark! Joepie. Het is nu begin mei lekker rustig in Legoland. Natuurlijk omdat het nog vroeg is, maar ook omdat wij meivakantie hebben en alle omliggende landen nu gewoon naar school gaan. De zon schijnt en Mees wil naar de sneeuw. Klinkt vreemd, maar Polar Land is een nieuw en koud ogend ‘land’. Er wonen zelfs pinguïns! Pien gaat deze vrolijke dieren bekijken, achter glas, en Mees en ik stappen in de achtbaan Polar X-Plorer en racen langs een ijsbeer van LEGO-stenen. Deze attractie is gaaf, mét verrassingseffect (we verklappen niet wát). Mees is er wel van geschrokken, dus de allernieuwste attractie – Ghost the Haunted House – slaan we nu even over. De kinderen gaan varend langs bekende wereldwonderen, gemaakt van LEGO. Ze gaan op safari langs giraffen en leeuwen van LEGO, terwijl wij als ouders toekijken en genieten. Wij leven vandaag in een wereld van LEGO-blokken. Natuurlijk bekijken we mini-Europa van LEGO, leven de kids zich uit in de speeltuinen en bezoeken we de haaien in Sea Life. Er is zoveel te doen! En nu er bijna geen rijen zijn, kunnen wij ook veel verschillende attracties bezoeken. 

Lees meer: Een dag in Legoland

Ridders te paard en jonkvrouwen in actie

Puy du Fou, heb je er ooit van gehoord? Wij niet eerder, maar toen we de kans kregen om een bezoek te brengen aan het bijzondere themapark in de Franse Vendée konden we natuurlijk geen nee zeggen. Wist je bijvoorbeeld dat Puy du Fou geen themapark met attracties is, maar volledig draait om spectaculaire shows over de (Franse) geschiedenis? Van Vikingen tot Keizers en van het leven in Middeleeuwse dorpjes tot de 3 Musketiers? In dit park komt de geschiedenis tot leven in Hollywoodwaardige shows met verrassende speciale effecten. Niet op het doek maar in real life. Kortom: met de hele familie terug in de tijd.

Geen achtbaan maar tijdmachine
Een park zonder attracties, ‘is dat wel leuk?’ horen we je denken. Wij kunnen je vertellen, het park weet niet alleen volwassenen, maar ook jonge bezoekers te fascineren. Alles is tot in de puntjes verzorgd, niet alleen binnen de spectaculaire shows met water, vuur, mens en dier. Goed om te weten: de shows worden gespeeld in het Frans maar zijn met behulp van een app in het Nederlands te volgen.
Van speeltuin tot arena
Ook gaaf is het in de restaurants waar de kleding van het personeel is afgestemd op de tijdsperiode waarin zij ‘dienen’. Met de allerkleinsten breng je een bezoek aan de speeltuin en aai je geitjes in het Belle Époque dorpje en met de wat oudere kids strijk je neer bij de zwaardvechtende ridders op paarden, joel je mee in de Gallo-Romeinse arena en bewonder je de honderden vogels die boven je hoofd zwermen tijdens ‘Le bal des Oiseaux Fantômes’.
’s Avonds geniet je met het hele gezin van een spetterende fonteinlichtshow, om vervolgens het bed in te duiken bij één van de themahotels. Een nachtje in het nieuwe kasteelhotel La Citadelle is daarbij een echte aanrader! Nieuwsgierig geworden? Bekijk de video hierna en laat je meevoeren terug in de tijd! https://www.youtube.com/watch?v=sA6l1KGBHII&t=3s
Themapark Puy du Fou: met de hele familie terug in de tijd. Zie: Puydufou.com (foto aangeleverd door Puy du Fou)

Oliver in Enschede

Wie kent het verhaal over Oliver, de kerstklassieker van Charles Dicken’s niet? Dan moet je zeker verder lezen… ken je het verhaal wel? Dan smelt je hart vast al bij het idee dat Oliver! naar het theater terugkomt. En wel in de speciaal omgebouwde Wilmersberg Zaal in het Wilminktheater in Enschede.
Textielstad
Oliver! is het ontroerende verhaal van een jongen die zich staande moet houden in een arme textielstad. Een verhaal over goed en slecht, arm en rijk, ellende en vriendschap. Een troostrijke geschiedenis over het wrede lot en… de vrije wil. Een eigenzinnige versie met veel humor en prachtige liedjes.
Een voorstelling die werkelijk vol zit met het gevoel van kerst. Jong en oud staan op het toneel en geven een voorstelling waar menig bezoeker het niet droog bij kan houden.
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen geeft 4 kaarten weg voor Oliver! Zaal in het Wilminktheater in Enschede. 

Lees meer: Oliver in Enschede

Mees Kees in de Wolken

Zijn jullie ook zo dol op Mees Kees en zijn klas?
Vanaf de eerste film genieten wij van de grappige en inspirerende meester, de hilarische mevrouw Dreus en alle kinderen in de klas. Wij kijken dan ook uit naar de nieuwe film: Mees Kees in de Wolken. Vanaf 11 december is de film in de Nederlandse bioscopen te zien!


Scenario
Een extra reden waarom wij zo dol zijn op de avonturen van Mees Kees… in de eerste film is het huis van zijn moeder te zien en laat dat nou in onze woonplaats Castricum zijn gefilmd. Om de hoek bij de school. Vanaf die tijd zijn er door de GaafvoorKinderen-kinderen heel wat rondleidingen gegeven langs het Mees Kees-huis en Mees Kees-parkje.
Het is niet geheel toevallig hoor, want de scenarioschrijver Tijs van Marle woont in Castricum. In een interview wat ik met hem had voor Facebook Voor Liefhebbers vertelt hij meer over hoe hij op avonturen voor de films komt. 

Lees meer: Mees Kees in de Wolken

Nieuwe bioscoopfilm met de Buurmannen

Buurman & Buurman klussen er al heel wat jaren op los. En het draait altijd weer op hilarisch geklungel uit.

Experimenteren

De nieuwe film met het leukste klus duo is terug in de bioscoop met: Buurman & Buurman Experimenteren er op los! Zoals altijd is, niets te gek voor deze grappige heren. Zo proberen Buurman & Buurman op een grappige manier pannenkoeken te bakken, proberen ze de appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine.

En tsja.., waarom zou je naar een autowasstraat gaan wanneer je er ook zelf eentje kunt bouwen? De auto wordt er alleen wel een stukje viezer door…
Kortom, valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, waardoor ook dit keer het één en ander in de soep loopt. Een gezellige familiefilm!

Lees meer: Nieuwe bioscoopfilm met de Buurmannen

Het Meisje met de Zwavelstokjes

Van 23 t/m 29 december is er een bijzondere voorstelling in Theaterhotel Almelo te zien: Het Meisje met de Zwavelstokjes.
Na de succesvolle kerstvoorstelling ‘Scrooge’, brengt het Theaterhotel in 2019, een nieuwe Christmas Carol ‘Het Meisje met de Zwavelstokjes’. Zoals het een goede traditie betaamd, zal ook deze uitvoering het échte kerstgevoel brengen.

Visioen
“Wij nemen u mee in het leven van een meisje dat op koude winteravonden zwavelstokjes moet verkopen. Terwijl mensen vrolijk kerstinkopen doen of samen thuis knus voor de haard zitten, zwerft zij op straat. Door het lot krijgt ze visoenen die haar leven voorgoed veranderen.”
De voorstelling is gebaseerd op het originele verhaal van Hans Christian Andersen, gebracht in de kenmerkende Dickensstijl.  Met een eigen twist en Twentse knipoog, zorgt dit hartverwarmende theaterspektakel voor een lach en een traan.

Lees meer: Het Meisje met de Zwavelstokjes

Naar de première van The Addams Family

Vreemde vraag toch? Wie wil er gratis naar de première van de film The Addams Family?
 
Nou, dat kan hoor… wij geven namelijk kaartjes weg!
Is jouw familie vreemd? Echt niet! The Addams Family is terug in de allereerste animatiefilm over deze grappige griezelfamilie en op zondag 1 december gaat de film feestelijk in première in Pathé Arena Amsterdam. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer.

Zondag 1 december
Wie wil er naar de officiële Nederlandse première in Pathé Arena Amsterdam?
Wat: première The Addams Family
Wanneer: zondag 1 december
Waar: Pathé Arena Amsterdam
Ontvangst: 09.45 uur
Start programma: 10.15 uur
Dresscode: griezelig leuk

We geven 2x 4 kaarten weg! (afgelopen)

Lees meer: Naar de première van The Addams Family