Gaaf voor Kinderen

Mini Munie

Ik heb dan wel een beschermplasticje over mijn iPhone, maar toch… beschadigingen zijn snel gemaakt. Zeker met twee kleine kids die steeds apps op je mobiel willen spelen. Dus, op zoek naar een handige én mooie iPhone hoes. En ik heb ‘m gevonden hoor! De Nederlandse ontwerper Omar Munie maakt te gekke hoesjes, zowel voor mannen als vrouwen. Ik heb nu een zwart lederen hoes gekozen, maar mijn vrouw wil het rode of zebraprint hoesje. Van leer natuurlijk! Want daar werkt Munie mee. Overigens, de designer maakt ook hoesjes voor de Blackberry... Ik kwam trouwens bijna nog in de verleiding om meteen de iPad hoes te kopen. Want ook daar maakt hij mooie meesterstukjes voor.

Duurzame herenkleding

Mannenkleding is de afgelopen jaren veel populairder geworden. Mannen lijken steeds vaker bereid meer geld uit te geven aan uiterlijk. Daaronder vallen niet alleen kleding en schoenen, maar ook bijvoorbeeld huid- en haarproducten. De voorspellingen zijn dat de stijgende uitgaven voor het mannelijke uiterlijk de komende jaren alleen maar toenemen.

Kledinguitgaven mannen hoger dan vrouwen
Uit onderzoek van kortingscode.nl blijkt dat mannen meer uitgeven aan kleding dan vrouwen. Ze kopen voor een hoger bedrag doorgaans minder kleding. Zo besteden mannen liever hun geld aan sterke, duurzame kwaliteit. Op die manier kunnen ze lang vooruit met hun kledingstuk. Vrouwen kopen vaak liever meer kleding met een iets lagere kwaliteit. Zij vinden vaak nieuwe kleding hebben belangrijker dan sterke, duurzame kleding hebben in minder aantallen.

Duurzame kleding voor mannen
Waar voor vrouwen al jarenlang duurzame kleding op de markt is, komt de markt voor verantwoorde kleding ook bij heren nu los. Zo zien we steeds meer herenkleding van bamboe of organic cotton of organic wool. Deze trend past in de huidige tijdsgeest; we leven verantwoorder en hebben meer respect voor mens, dier en milieu. Daar geven we tegenwoordig graag wat meer voor uit.

Zelf ook duurzame kleding dragen?
Op de website schonekleren.nl vind je meer informatie over hoe je zelf kan bijdragen aan de duurzame product en verkoop van herenkleding. Je vindt er tips over hoe je kan bijdragen aan een schone, eerlijke kledingindustrie. Zelf geen man maar wel geboeid door het onderwerp? Koop dan eens een bamboe t-shirt voor je vader op vaderdag, 19 juni. Hij wil nooit meer wat anders!

Duchenne Heroes: hét bucket list-item voor mountainbikers

 

Van 18 tot en met 24 september 2016 fietsen 400 deelnemers een monstertocht van 700 kilometer door vier landen. Gesponsord door bekenden en bedrijven, zamelen de deelnemers geld in voor Stichting Duchenne Parent Project. Deze ouder- en patiëntenorganisatie financiert onderzoek naar de nu nog ongeneeslijke ziekte Duchenne Spierdystrofie. Na tien edities door de Benelux stippelt Duchenne Heroes dit jaar een geheel nieuwe route uit van Duitsland naar Nederland.
Nieuwe route
Dit jaar zet de route coördinator van Duchenne Heroes een volledig nieuwe route uit. De monstertocht gaat van Saarland in Duitsland, via Mullertal – ook wel ‘klein Zwitserland’ genoemd – richting België en finisht in Eindhoven. Met 10.000 hoogtemeters over beruchte tracks door de Ardennen en een indrukwekkende finish, is Duchenne Heroes een niet te missen ervaring voor menig mountainbiker.

Lees meer: Duchenne Heroes: hét bucket list-item voor mountainbikers 

Jodelen voor dummies

Twee minuten lachen? Surf dan naar het filmpje waarin Jimmy Fallon & Brad Pitt jodelen. Serieus… bekijk Late Night with Jimmy Fallon. Dan kan je conclusie zijn, dat jodelen dus gaaf is… Nou, in de Kitzbüheler Alpen kun je nu tijdens je vakantie kennis maken met deze traditionele zangcultuur. Verschillende jodel-professionals bieden geheel op maat hun zangkunsten aan en leren zo de liefhebbers in een paar stappen het jodelen bij.

Reistrends 2015

Geheel in lijn met de reistrend van 2015 om met locals in contact te komen en kennis te maken met lokale tradities, bieden de Kitzbüheler Alpen het jodelen voor dummies aan. Hoe leuk is het om tijdens je welverdiende vakantie nog een paar uur iets echt traditioneels te leren! Gegarandeerd dat je naderhand niet alleen je keel moet smeren met een verzachtende schnapps, maar je buikspieren zullen ook wat pauze nodig hebben van al het lachen.

Inspirerend vakantiedecor

Natuurlijk ga jij niet alleen naar de Kitzbüheler Alpen om te leren jodelen als Brad Pitt. De regio is een geweldig decor voor een actieve vakantie in Tirol. Speciaal in de zomer is er een uitvoerig recreatieaanbod met fietsen, wandelen, golfen, zwemmen en nog veel meer activiteiten. Wandelaars kunnen zich verheugen op meer dan 2.500 km wandelwegen met veel themawandelwegen en familiewandelingen. Voor fietsers staan meer dan 1.000 km fiets- en mountainbikewegen klaar. Start de dag sportief en actief, omgeven door markante bergen, brede dalen en verfrissende meren. 

Ook ik heb keuzestress!

De eerste zonnige voorjaarsdagen hebben we al te pakken. Zalig. Die dikke trui kan weer opgeborgen worden en de doos met shorts en t-shirts heb ik weer tevoorschijn gehaald. Al blijft dat moment waarop je echt ‘om’ gaat van winter- naar zomerkleding lastig. Hoewel, ik draag al bij een waterig zonnetjes die korte broek. Mijn vrouw raakt van die omschakeling van de seizoenen meer in paniek. Dan weet ze niet wat ze aan moet en zeker niet aan haar voet. Voor laarzen is het te warm, voor slippers te koud. Kortom, ze heeft niets om aan te trekken. En dat met een kast vol kleding en schoenen. Die schoenen heeft ze in alle soorten en maten, want ze wordt er nogal eens hebberig van. Of ze kan niet kiezen.

Gelijk geven

Terug naar mijn eigen kledingkast. Ik heb heus ook wel eens zo’n dag dat ik wat keuzestress heb. Maar ik denk dan: het komt door het weer. Want zeg nou zelf, ’s ochtends lijkt een longsleeve perfect, maar na een paar uur blijkt het toch te warm. Voor nu dus even laagjes dragen. Om eerlijk te zijn moet ik mijn vrouw wel gelijk geven dat ze in het voorjaar niet weet welke schoenen zij aan moet. Ga ik voor (Hush Puppies) slippers onder mijn short of is een instapper beter? Gelukkig heb ik op werkdagen die keuzestress niet want dan draag ik altijd nette herenschoenen onder een pak.

Genoeg keus

Er wordt wel gezegd dat vrouwen meer keus hebben om zich te kleden, maar als ik naar de schoenkeus kijk vind ik dat wel meevallen. Mannen hebben ook ruime keus aan modellen (en prijsklasse). Van booties tot sneakers en van keurig schoenen met vetersluiting tot slippers. Voor ieder moment is wel een passende schoen. En voor nu, als de zon schijnt, is dat voor mij een slipper. Ik slenter maar wat graag op slippertjes rond, als ik de hond uitlaat, naar het strand ga… of op vakantie. Komende week gaan wij glamperen bij de boer. Die zonnige slippers liggen al klaar! Hoewel, dat paar stevige schoenen of zelfs kaplaarzen gaat ook mee want bij onze vorige boerenvakantie bij Het BoerenBed had ik die echt nodig in de stallen. Wel zo veilig.

Naar De Kapsalon bij haar- en hoofdhuidproblemen

Nou kun je natuurlijk wel denken dat een kaler wordende kruin, of van die inhammen op je voorhoofd, erbij horen. Maar ik heb er toch laatst eens naar gevraagd bij mijn kapper. Er is wel degelijk een oplossing, zo lees ik bij De Kapsalon in Castricum.

Haaronderzoek

“Wij zijn een gecertificeerd verkooppunt met onze salon van het merk Mediceuticals en nioxin. Dit betekent o.a. dat wij een hoofdhuid- en haaronderzoek kunnen uitvoeren met een speciale scope. Een apparaat dat de hoofdhuid maar liefst 200x uitvergroot. Hiermee kunnen wij je probleem inzichtelijk maken en bekijken hoe het met de conditie van je haar en hoofdhuid is gesteld. Immers een gezonde hoofdhuid geeft gezonde haren! Een slechte doorbloeding (geeft vaak een strakke hoofdhuid met dunne haren), haarzakjes die verstopt zitten met talg en cosmetica resten, het is via een hoofdhuidanalyse allemaal te zien.” Je weet overigens niet wat je ziet als ze de scope op je hoofd en haar zetten. Je kunt namelijk zelf meekijken op een tv-schermpje. Na de gratis hoofdhuid analyse neem ik het advies ter harte en stap De Kapsalon Ron en Carola uit met goede producten. Meer informatie over haar- en hoofdhuidproblemen kun je lezen op www.dekapsalon.nl

Vijf dingen die je vaker doet op een grotere smartphone

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Dan is het telkens weer de vraag welke toestel je moet kiezen. Steeds meer mensen gaan voor een kruising tussen een smartphone en een tablet, een zogenaamde “phablet”. Nu ook de nieuwste Apple telefoon in een variant met een extra groot scherm komt, zullen nog meer mensen overwegen zo’n phablet te nemen. Wat kan je verwachten van een extra grote smartphone? Dit zijn vijf dingen die je vaker doet met een groter scherm:

Multitasken

Een enorm voordeel van een groot scherm is dat je meerdere dingen tegelijk kan doen. Whatsappen met je vrienden terwijl je een youtubevideo bekijkt? Dat is geen probleem op een phablet. Je verdeelt je scherm eenvoudigweg in tweeën om meerdere activiteiten tegelijk uit te voeren.

Video’s bekijken

Kijken naar video’s wordt een stuk leuker met een groter scherm. De meeste phablets hebben een haarscherpe resolutie. Samen met het grote scherm maakt dit het bekijken van filmpjes op je grote smartphone echt een feestje. Doordat phablets over het algemeen ook een langere batterijduur hebben kan je dit ook rustig doen zonder dat je gelijk met een lege batterij zit.

Surfen op het internet

Het bezoeken van websites werkt een stuk prettiger met een grote telefoon. Bij een normale telefoon loop je je een ongeluk te scrollen. Bij een phablet past er veel meer in je scherm waardoor je veel meer overzicht hebt op de webpagina’s die je bezoekt. Hierdoor komen websites veel beter tot hun recht.

Boeken lezen

Heb je wel eens een boek gelezen op een normale smartphone? Dat leest niet bepaald lekker met zo’n klein scherm. Een e-reader of een tablet is een beter alternatief, maar dat is wel weer een extra apparaat om mee te slepen. Een grote smartphone maakt deze apparaten overbodig omdat er prima op te lezen valt.

Gamen

Op een reguliere smartphone valt er genoeg te gamen. Soms is het alleen een beetje pietepeuterig op een kleiner scherm. Zeker voor degenen onder ons die zijn toebedeeld met een paar flinke kolenschoppen is het soms echt behelpen. Gamen wordt een stuk prettiger op een pahablet. Sommige phablets worden geleverd met een stylo. Dit losse pennetje geeft je nog meer precisie.

Bigger is better!

Vind je het niet erg om een groter apparaat mee te slepen? En hang je er niet zwaar aan om alles op je telefoon met één hand te kunnen bedienen? Dan is een phablet geen slechte keuze. Ook als je overweegt om een tablet aan te schaffen is een grote smartphone een prima alternatief. Want ook als het om smartphones gaat geldt: bigger is better!

Sparen voor... de studie

Aiijaii, er gaat weer veel veranderen voor studenten. Het kabinet wil per 1 september 2015 de studiefinanciering voor studenten in het hoger onderwijs omzetten naar een studievoorschot. Het geld groeit mij immers (helaas) niet op de rug. Ik wil mijn kids natuurlijk graag – als zij dat zelf ook willen – laten studeren en als het even kan een rijbewijs laten halen. Dat kost allemaal euro’s. En zo te zien op Stunda, het Funda voor studenten, is het huren van een studentenkamer nog altijd even prijzig. Enigszins onrustig word ik er wel van, dus heb ik toch eens rond gesnuffeld voor mogelijkheden.

Lenen

De meest voor de handliggende optie is om geld te lenen bij de bank.  Per jaar ben je met twee kinderen al snel €5.000 euro aan collegegeld kwijt. Daar zijn de boeken, reisjes en overige benodigdheden die bij een studie komen kijken nog niet eens in meegerekend. Wanneer er met een studentenrekening een lening afgesloten wordt, betaal je bij de meeste banken een fors lagere rente dan wanneer je dit met een normale rekening doet. Gemiddeld ligt deze rente rond de 8% wat inhoudt dat je na het einde van de studieperiode, uitgaande van vier jaar, per kind €1000 aan rente betaald.

Rente

Het nadeel van een het lenen bij de bank is de hogere rente die je betaalt. Daarom is het voordeliger om een lening bij de overheid af te sluiten, vanaf 1 september 2015 kan dit met een studievoorschot. De rente die je hier betaalt ligt rond de 1% en hoeft pas na het behalen van een diploma terugbetaald te worden. Deze aflossing mag in termijnen betaald worden met een maximum van 4% van het bruto salaris. Daarnaast mag deze terugbetaling aan de staat plaatsvinden in 10 jaar. Je hoeft in tegenstelling tot een lening bij de bank niet bang te zijn dat je de lening niet af kunt lossen. 

Sparen

De beste optie is natuurlijk om het geld gewoon te sparen. Pff f,geld sparen, als klein jochie was ik daar al niet zo erg handig in. Natuurlijk zet ik wel wat geld weg, voor later maar sparen in een spaarpot… ik geef het liever uit aan leuke dingen. Maar met een spaarverzekering – zo lees ik - heb je een hogere rente dan op de bank en ben je ervan verzekerd dat het geld wat wordt ingelegd er tegen de tijd dat het nodig is, verhoogd is en er daadwerkelijk nog is. Kijk, dat is fijn als mijn oogappeltjes willen gaan studeren. Als ouder kun je dan maar beter financieel voorbereid zijn.

Mocht je toch willen sparen op een eigen rekening omdat je dan de zekerheid hebt het geld op ieder moment op te nemen, dan kun je dit het best doen op je rekening van je kind. Deze rekening geeft in veel gevallen een hogere rente. Wanneer je bij de geboorte van je kind begint met sparen kan je dit al snel honderden euro’s opleveren.

Er zin vele manieren om te sparen voor de studie van je kinderen. Je kan een lening bij de bank of overheid afsluiten, sparen op je eigen spaarrekening; sparen op de rekening  van je kind met hogere rente of een spaarverzekering afsluiten waarbij het geld voor lange tijd vaststaat. Belangrijke keuzes, voor nu en in de toekomst!

Winter must have

Lekker, echt winters weer! Het kan soms zo fijn zijn om buiten door de kou te stappen. Dan trek ik een paar warme boots aan, mijn kraag van de winterjas omhoog, warme handschoenen aan, de hond aan de riem en gaan. Zalig.

Warme boots

Een winterse wandeling maken kan zoveel rust in je hoofd geven. Natuurlijk ga ik wel warm gekleed naar buiten, waarbij een stel stevige stappers voor mij belangrijk zijn. Die boots van Bugatti bijvoorbeeld, die draag ik graag. Van buiten stevig, gevet leer en binnen zalig warm gevoerd. Een must have voor iedere winter. De profiel van de zool is ook nog eens lekker grof, dus perfect sneeuw proof.

Ik ben trouwens wel fan van de herenschoenencollectie van Bugatti. Boots met (nep) bont, Chelseas, ruige hoge veterschoenen en prachtige klassiekers. Bugatti heeft het allemaal. www.bugatti-shoes.com

 

Superhandige case

Toen wij laatst in Egypte op vakantie waren met de hele familie heb ik heel vaak gesnorkeld. Voor vertrek had ik wel gekeken naar een onderwater cameraatje, maar die vond ik nog best prijzig. Ik ging dus zonder op reis, maar ik had ter plaatse wel spijt. Want wauw, wat ligt er voor de deur van 3 Corners Fayrouz Plaza in Marsa Alam een schitterend rif. De meest mooie vissen en koralen heb ik er gespot. Zelfs een aantal keer een zeeschildpad gezien. Balen dus dat ik het niet vast heb kunnen leggen. En stiekem baal ik nu nog meer omdat ik nu dé ontdekking heb gedaan hoe ik wél relatief goedkoop onderwateropnames had kunnen maken. Ik heb namelijk een superhandige case om mijn iPhone, van Lifeproof. Deze case beschermt mijn mobiel én aan het filmpje te zien is die echt waterdicht. Bekijk Waterproof maar eens. Met deze case om je smartphone kun je gewoon zwemmen en snorkelen en prachtige foto’s en filmpjes maken. Dat wordt dus opnieuw een snorkelvakantie boeken…

Case van Lifeproof

De Lifeproof case heb ik nu standaard om mijn mobiel en of het toeval is of niet… het heeft mijn telefoon de afgelopen week al twee keer ‘gered’. Eerst was ik zelf zo dom om mijn mobiel uit mijn handen te laten vallen toen ik met te veel decembercadeaus ons huis in wilde stappen. Tjonge, mijn mobiel maakte toch een klapper… maar bleek nog gewoon helemaal heel! Zonder schrammetje. Gelukkig! Diezelfde week gaat dochterlief aan de haal met papa’s iPhone en grrr… ze laat het ding zo van tafel stuiteren. Ik schrik, zij ook! Maar ik besef mij opeens: ik heb een stevige case om mijn mobiel. Er blijkt weer niets aan de hand. Nou is het natuurlijk niet zo dat ik nu te pas en te onpas mijn smartphone ga laten vallen, maar die Lifeproof case is wel een uitkomst voor mij.