Gaaf voor Kinderen

Gave gezelschapsspellen

altalt

Op één of andere manier lenen de winterse avonden zich bij ons beter om aan tafel met het gezin een spel te spelen, dan warme zomeravonden. Hoewel, op de camping spelen we eindeloos Rummikub. Maar nu er soms een bui valt en het buiten frisser wordt, schuiven we in het weekend vaak aan tafel met een gezelschapsspel. Gezellig met het hele gezin. Dat zouden we veel vaker moeten doen, denken we steevast. Maar welk spel? Wij vinden bij het maken van die keuze het erg handig om een deskundig advies in te winnen. Gelukkig is de site van Speelgoed van het Jaar weer goed gevuld, zeker in de categorie 12 tot 99 jaar met gezelschapsspellen. Die genomineerde spellen moeten we zeker eens uittesten… 

altalt

Wat schets je me nou?!

De vrolijke tekenversie van het bekende telefoonspel. Schets een woord of begrip en geef het door aan de volgende speler. Die moet het woord raden, zelf schetsen en weer doorgeven. Als de kring rond is wordt het juiste woord onthuld en ziet iedereen de hilarische oplossingen van de medespelers. www.goliathgames.nl

30 seconden

Vooral in grote gezelschappen een spectaculair partyspel. Je speelt het in teams waarbij één van de spelers probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Des met meer begrippen de teamgenoten raden, des te meer velden het team op het speelbord vooruit mag. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. www.999games.nl

Bop it Smash

Uit het juryrapport: “Een verslavend spel dat ook met meerdere mensen gespeeld kan worden. Gewoon lekker op de bank!” Bop It Smash is een razendsnel actiespel dat op drie manieren gespeeld kan worden, solo, doorgeven en meer spelers. Vang het lampje en scoor zo veel mogelijk punten, Bop It Smash onthoudt jouw high-score. Je zult steeds sneller moeten worden om jouw eigen hi-scores te verbeteren of je vrienden te verslaan. www.hasbro.nl

GameChanger speelbord voor iPad

Voor deze game is dus een iPad nodig, en haal je diverse spellen in huis. Met de GameChanger wordt de iPad een interactief onderdeel van het speelbord en worden verplaatsingen op het bord geregistreerd. Vals spelen kan niet meer! Het pakket bevat naast de GameChanger in totaal 9 verschillende spellen, waardoor de hele familie kan spelen. O.a. Ik Hou van Holland, Wildlife, Sea Heroes en The Magic School Bus. www.identitygames.nl

 

alt

Stenen Tijdperk

Een fijn ontwikkelingsspel met spelers-strategie en een vleugje geluk. De spelers proberen in de steentijd akkerbouw en handel als uitdagingen het hoofd te bieden. Er zijn veel manieren om het doel te bereiken, waardoor iedere speler een andere strategie kan kiezen. www.999games.nl

Hoe-a-Wei

altalt

Op de uitnodiging staat een voor mij nog onuitspreekbare naam: Huawei. Bij de perspresentatie in de Oude Verkeerstoren, nu WINGS food & drinks, op Schiphol-Oost is het eerste dat ik hoor hoe je Huawei uit hoort te spreken. Het blijkt heel simpel: Hoe-a-Wei! Wil je lachen... kijk dan naar het YouTube filmpje en hoor hoe Amsterdammers Huawei uitspreken.Dan de volgende vraag. Wat is Huawei? Het is ’s werelds grootste telecomleverancier en nu komt het bijzondere, ze gaan vanaf nu in Nederland smartphones leveren. En wat voor smartphones… echt gave! Ik heb de Huawei Ascend P1 in handen en wat direct opvalt: dun, design, licht, prettig in de hand! Tijdens de presentatie komen termen als ‘sexy’ en ‘slank’ voorbij. Een sexy smartphone, daar kan ik wel om lachen. Maar bovenal, kan dit toestel enorm veel. Achter de ‘lees meer’ toets staan alle functies. Voor mij zijn de krachtige punten van de Huawei Ascend P1 het design, de 8 Megapixel camera en natuurlijk het Android 4.0 besturingssysteem. Bovenal, het uiterlijk. Zeker schitterend in zwart.

Beauty meets Brains

De trailer (klik hier om deze te bekijken)  van deze eerste high-end smartphone van Huawei die in Nederland verschijnt is schitterend. Beauty meets brains wordt met één klap de  Ascend P1. Hét bewijs dat technologie en een fraai uiterlijk heel goed samen kunnen gaan. De P staat overigens voor Platinum en kenmerkt daarmee het design segment. Huawei heeft overigens meer in huis dan mooie smartphones, er zijn ook fijne tablets en wifi-producten (een versterker voor in huis en een handige mobiele wifi) van dit van origine Chinese merk. www.huaweidevice.com

Lees meer: Hoe-a-Wei

Brut!

alt

Tijden heb ik gedacht als ik in Den Haag over de Van Stolkweg reed… wat wordt daar dan gebouwd? Al een tijdje is het zichtbaar: CrownePlaza Den Haag – Promenade Hotel. Dat moest ik toch eens van binnen gaan bekijken… en ik kreeg er met recht een wauw-gevoel. Ik ging namelijk lunchen in de nieuwe Brasserie BRUT Bubbles & Bites. Zoals de naam al doet vermoeden, ging ik aan de zalige champagne van het merk Zarb.

Trendy brasserie
Ik moet bekennen dat ik op zich meestal niet zo blij word van hotelrestaurants, maar BRUT is zonder twijfel een highlight in de Hofstad. Een trendy brasserie! Chic, maar zeer toegankelijk. Ik schud de hand van general manager Vincent Pahlplatz en ik ga relaxt aan een mooi tafeltje zitten. Verse bloemen op tafel en een uitgebreide menukaart. Ik kan zoals gewoonlijk niet kiezen dus maak ik van de gelegenheid gebruik om zes of zeven verschillende kleine gerechten te kiezen. Dan blijft het een lichte lunch… bites proeven bevalt me uitstekend en ik val van de ene heerlijkheid in de volgende. Van kreeft tot zalm, van steak tartaar tot crème pompoen met pepita’s en pompoenpitolie en van Frozen manjari met sinaasappelcompote tot cheesecake roodfruit &marshmallow. ZALIG! Dit ales onder de bezielende leiding van chef Sido de Brabander die een geheel eigentijds concept neerzet.
Wat moet het heerlijk zijn om hier te slapen, denk ik als de GM enkele hotelkamers toont. Je voelt je hier met recht thuis en er is tot aan de handdoekhaakjes gedacht. Een aanrader dit chique Crowne Plaza - Promenade Hotel aan de rand van Scheveningen.

Gebruikte fiets

alt

Kom ik even op een handige website uit: www.fietsen-gebruikt.nl. Ik heb er een prachtige Gazelle gescoord. Okay, het is een gebruikte herenfiets, maar technisch in zeer goede staat. Ze komen van een fietsverhuurbedrijf. Ideaal dus. En ook een ruime keus, want dit is een oersterke Gazelle met aluminium frame, rvs spaken en 7 versnellingen, maar er zijn ook sportieve modellen of gave damesfietsen.

Bagagedrager

Allemaal Gazelle overigens. Tjonge, ik heb meteen dat liedje Bagagedrager van Gers Pardoel in mijn hoofd. Dus spring maar achterop bij mij.

Cognacje?

alt

Vera Wang gaat aan de man… Bekijk die prachtige nieuwe flacon van Vera Wang for Men eens! Gemaakt voor een man met goede smaak, gebotteld in een mannelijke flacon van zwaar glas, die de warme cognackleur van de geur onthult. ‘Cognac’ in een mooie flacon, met de geur van groene mandarijnblaadjes en verfrissende yugu zest. Dat is nog niet alles, want daarna ruik je een verleidelijk omhullende omarming van nootmuskaat, leer en anijs, sandelhout en warm tabak. Hmmm.

Dit zegt Vera Wang:
‘Een geur kiezen is voor een man een intieme handeling. Een herengeur is heel prikkelend, het omarmt en verleidt je elke keer als hij dicht bij je komt. De geur maakt hem aantrekkelijk en telkens als je zijn geur waarneemt, zal het herinneringen en verlangens oproepen.’ Te koop bij Douglas.

Op avontuur met je Samsung W350

 

alt

 

 

De Alpe d’Huez met de fiets bedwingen? Hiken in de Franse Alpen? Snorkelen in de turquoise wateren van de Cariben?

Deze zomer leg je al jouw mooie avonturen vast met de stof-, water-, en schokbestendige Samsung W350 camcorder. Hiermee leg je al je avonturen haarscherp in Full HD vast. Plus je kunt er tot vijf meter mee onder water. Gaaf tijdens een poolparty! Of tijdens het snorkelen. Je hoeft niet te vrezen dat je de camera verliest, want de camcorder (gewicht van 140 gram) is zo ontworpen dat hij niet kan zinken. Sterker nog, hij blijft zelfs drijven. Terug aan wal, hoef je je ook geen zorgen te maken. De camcorder is zand- en stofwerend, en overleeft zelfs een val van 2 meter. Wat wil je nog meer…

Bellen met vieze handen

alt

Ben ik net de auto aan het wassen, gaat de huistelefoon. Of, nog zo eentje: ben ik fanatiek het gras aan het maaien, tringgg telefoon! Ach, met onze nieuwe Gigaset E490 is bellen met vieze handen geen punt. Die is spatwaterdicht, schok- en stofbestendig. Dus de uitkomst tijdens het bellen. Met deze telefoon kun je gesprekken voeren in vochtige ruimtes en telefoneren als je handen vies zijn.


Strakke belijning
Deze robuuste telefoon, met stand-by-tijd tot wel 250 uur, is voorzien van een geavanceerde handsfree functie en een uitstekende geluidskwaliteit. Meer opsommingen nodig om overtuigt te raken? De E49-serie kenmerkt zich door de vernieuwde technieken, toevoeging van de duurzame ECO-modus, strakke belijning en ronde afwerkingen. Gewoon een kekke telefoon.
Gaaf voor Papa geeft de deze E490 (t.w.v. €99,95) weg aan Jaap uit Wezep.

Trendy webcam

alt

Trendwatchers en modeliefhebbers: is het nu het goede moment om over te stappen op een nieuwe webcam? Door die zin werd ik geprikkeld om meer te lezen over de nieuwe Hercules HD Twist. Daarnaast ziet deze gadget er gewoon geweldig uit… met minimale afmetingen, een regenboog aan kleuren en een flexibele voet.


Kleurrijk
De webcam is al een tijdje een onmisbaar stuk gereedschap voor onze videochats in HD en voor het delen van HD-video's op onze favoriete sociale media. Maar nu is het tijd om de webcam de modieuze touch te geven die hij verdient. Dus, is deze webcam beschikbaar in 6 verschillende versies – zwart, kobalt blauw, groen, paars, rood en turquoise blauw. Hipperdepip.  Maar ook nog eens uniek  vanwege de flexibele voet. De voet bestaat uit een dun frame van metaal bekleed met zachte en vlekvrije kunststof. De voet van de Hercules HD Twist kan alle kanten op worden gebogen en gevouwen. Handig!

EK boxershort voor vader en zoon

alt

 

Voor alle mannelijke voetbalfans... tadaaaahhh. De EK boxershort voor vader en zoon. Geinig toch! Ik wil zo'n knaloranje boxer graag hebben hoor. Ook als er geen voetbal op tv is...
Claesen’s heeft deze een oranje underwear speciaal voor het EK exclusief in de verkoop bij de Bijenkorf onlineshop.

Maten: boys boxershort vanaf maat 128-134 t/m maat 164 – 170 en de herenboxer is verkrijgbaar vanaf maat S t/m XL.
Hebben!

Dangerous man

alt

 

Gevaar is mannelijk. Dapperheid is mannelijk. Elegantie is mannelijk. Jezelf niet al te serieus nemen is… meer dan mannelijk! Haha, tenminste dat wil bruno banini doen geloven. Vandaar dat de nieuwste geur ook DANGEROUS MAN heet. Een geur die bestaat uit een spannende mix van kruidige, houtachtige noten en heerlijke frisse akkoorden. Hij straalt pure mannelijkheid uit, op een typische bruno banani manier: relaxed, ondeugend en onweerstaanbaar.

Scheve flacon

Persoonlijk vind ik het een fijne geur. En omdat het oog ook wat wil wordt die geur geleverd in de opvallende scheve flacon. DANGEROUS MAN in de inktzwarte flacon (als eau de toilette, aftershave, shower gel en deodorant aerosol spray). Trouwens gaaf om te volgen op Facebook.