Gaaf voor Kinderen

Zomer met BOSS

Ook op een frisse niet-zomerse dag als deze voel ik mij wél zomers… Met die zalige geur BOSS in Motion Made for Summer voel ik mij vol power, passie en energie. Wat een gave geur! En dan heb ik het niet alleen over die hippe ronde flacon in knaloranje. De geur… hmmm, doet denken aan verfrissende munt, zoete passievrucht, het aroma van geranium en heerlijk geurende bossen. Will Andrews, van het P&G Prestige Fragrance Design Team: “Wij hebben voor deze geurinspiratie gekozen, omdat het symbool staat voor vernieuwing en vrijheid. Deze  geur is bedoeld voor de zelfbewuste man van vandaag, het is de aromatische belichaming  van de zomer.”  Kijk, dat wil ik deze zomer!

Indruk maken...

Indruk op je vrouw/vriendin maken... dat kan zo: stuur een prachtige ballon, met tekst en/of foto. Zeker weten dat ze verrast is. Op Fotoballon.nl kun je diverse modellen en kleuren helium ballonnen kiezen. Verzin een mooie tekst of plaats een gave foto en je hebt een waanzinnig cadeau. Voor jullie trouwdag, voor haar verjaardag, gewoon voor zomaar of een speciale manier om haar ten huwelijk te vragen (schrijf het gewoon op de ballon). De postbode komt aan de deur met een enorme doos en bij het openen stijgt langzaam zo'n rood of zilvervormig hart omhoog. Als dat niet romantisch is...

Vers bakkie voor onderweg

Wie kent het fenomeen niet: je bent onderweg in de auto en je krijgt opeens ontzettende zin in een overheerlijk kopje koffie. Gedreven door de gedachte aan een echte espresso, stop je bij het eerstvolgende benzinestation, alwaar je getrakteerd wordt op een slap bakje waterige koffie. Dat was nou net niet wat jij in gedachten had!

De oplossing?

De Mypressi Twist! Dit handzame espresso machinetje stelt je in staat om onderweg, met één druk op de knop, een heerlijke verse espresso te zetten. Dankzij zijn compacte omvang kun je de Mypressi Twist van Brandmeesters.nl echt overal gebruiken, van een korte stop in de auto, op de camping, op de boot of tijdens een leuke picknick in het weekend...Het druksysteem werkt met een verwisselbaar drukpatroon - zoals we deze kennen van de professionele slagroomspuit - dat ervoor zorgt dat het water door het filter geperst wordt. Met één patroon kunnen circa acht espresso’s gezet worden. In de losse filterhouder van de Mypressi Twist kun je elke gemalen koffiesoort of serving gebruiken die je wilt. Heet water in de bovenzijde, druk op de knop et voila: een perfecte espresso met een mooie crema laag.

Hot-Pot BBQ!

Hoe handig zeg, een bloempot met kruiden en barbecue in 1! Ik zeg bewust: een bloempot met kruiden, want die kun je dan weer geweldig gebruiken op je barbecue: rozemarijn, tijm, basilicum. Heerlijk hoor, een bbq-feestje. Omdat het oog ook wat wil is deze design barbecue hét product van dit moment voor mij. De Hot Pot oogt als een doodnormale bloempot, maar kan omgetoverd worden tot luxe barbecue! De barbecue lijkt een terracotta pot met een kruidentuin maar verbergt een BBQ grill in de pot. De Hot Pot barbecue wordt compleet geleverd inclusief RVS grilrooster.

Wat cijfertje: Afmetingen: Ø 37 x H 27 cm, Warmte isolerend keramiek & RVS en Kookoppervlak: Ø 29 cm. Te bestellen op Fonq.nl 

Schrijf- en schetsbeleving voor iPad

 Even een schetsje of aantekeningen maken op je iPad… ik vond het voorheen best lastig. Tot ik dus de Bamboo® Stylus ontdekte. Design, goede ergonomie en de plezierige ligging in de hand, zorgen voor geweldige schrijf- en schetsbeleving voor de iPad. Met de pen kun je op een intuïtieve manier aantekeningen maken, schetsen, tekenen en andere creatieve uitlatingen doen op de populaire iPad. Door subtiele elementen in het design, werkt de pen zeer natuurlijk en prettig. De stylus heeft een gaaf zwart en zilver ontwerp met een satijnen en metalen behuizing. De dunne punt biedt meer controle voor detail. Om lekker creatief bezig te zijn, of perfect voor handgeschreven aantekeningen. Bekijk het online filmpje of schaf ‘m direct aan bij Wacom.eu

Buiten koken!

Ik heb – volgens mij net als de rest van Nederland – nu al barbecuekriebels! Lekker en gezellig met z’n allen buiten eten. En koken! Wie wil dat nou niet… Dat buiten koken kan op veel manieren, maar ik doe het nu helemaal gaaf met een driepoot met rooster en sudderpot. Ik voel me net een indiaan (geintje). En het mooie: je kunt bij Gaaf voor Papa nu deze driepoot met rooster en sudderpot winnen. Lees dus snel verder.

Kampvuur

Marsmallow roosteren boven een kampvuur, welk (groot) kind wil dat nou niet?!  Met de zwenkgrill van barbecook kun je veel meer boven je vuurtje roosteren, zelfs complete gerechten. Je plaatst de driepoot boven het kampvuur en het barbecueën kan beginnen. In de barbecuepan bereid je eenvoudig pizza, paella of groentemixen; soepen, stoofpotjes of glühwein bereid je in de sudderpot. Op het rooster behaal je de heerlijkste grillresultaten. De hoogte van rooster, barbecuepan of sudderpot is eenvoudig aan te passen met de bijgeleverde kettingen. Kijk voor meer informatie en verkoopadressen op www.barbecook.com

Operatie Opvoeden

Ik geef het meteen toe: opvoeden is moeilijker dan ik ooit had gedacht. Maar het is ook leuk! Want wat doen kinderen grappige dingen en wat zéggen ze lekker wat er op hun hart ligt. Dan heb ik het nog niet eens over kinderlogica… zo heerlijk simpel! Maar laat ik het niet hebben over het avond eten, opstaan en naar bed gaan. Wat een drama’s spelen zich hier dan af. Nou, vanaf morgen komt daar echt verandering in. Ik heb namelijk het boek Operatie Opvoeden van Gerard Janssen aangeschaft. Met een knipoog naar een militaire opvoeding legt hij concreet uit hoe je consequent en duidelijk, maar mét humor de meest voorkomende situaties op een dag tot een goed einde kunt brengen. Het boek kent handige hoofdstukken waarbij ik direct doorblader naar operatie ophouden met huilen. Die twee schatjes van mij zijn daar namelijk (nog) niet zo goed in. Krijgen ze hun zin niet, of zitten ze elkaar te klieren, dan lijkt de oplossing wel janken. Op dus naar pagina 78 in het boek (met overigens erg leuke afbeeldingen van soldaten). Aan de hand van de volgende stappen leer ik hoe dit probleem op te lossen is: voorbereiding, start de operatie, tipjes voor gevorderden, lastige rekruten en tips van de deskundige. Handige tips mét uitleg. Want Operatie Opvoeden vertelt waaróm kinderen zich op een bepaalde manier gedragen en hoe dat in hun hersenen werkt.

Het boek is opgedeeld in zestien operaties, beginnend met Operatie Opstaan en eindigend met Operatie Naar Bed Gaan. Opvoeden met militaire precisie… maar dan leuk! Halverwege dit boek van schrijver Gerard Janssen kom ik er achter dat ik al eerder een boek van zijn hand las, Dochters! (en mama las de eye opener Zoons!) Ook van Uitgeverij Snor en vol gave tips.

Laptop- en traveltas van zeildoek

Oké, zeilen is mijn sport. Daarom vind ik dames met boots van zeildoek ook extra cool. En dan heb ik het nog niet over zonnige terrassen met zeildoek zitzakken. Waanzinnig! Telkens kom ik in de verleiding om zelf zo'n gave zitzak Lazy Jack te kopen. Lazy Jack heeft niet alleen zitzakken, maar ook prachitge, stoere tassen van weatherproof zeildoek. Nieuw dit voorjaar; de Lazy messenger; een gevoerde laptoptas en de Lazy travelbag. Verkrijgbaar in late night navy,  gecombineerd met wit Dacron zeildoek en zwarte of witte zeilbelettering. Echt iets voor de sportieve reiziger. Ander leuk weetje voor komende tijd: het personaliseren van zitzakken en tassen met bedrijfslogo’s en namen.

Achter de kinderwagen

Sommige papa’s hebben er geen moeite mee… achter een echte meisjes kinderwagen lopen. Ik ga meer voor hip en gaaf. En Nederlands. Vandaar dat ik de Joolz special edition, de Joolz Day Nautic, echt iets vind. Een kinderwagen voor ouders die hun vrije tijd het liefst doorbrengen op en aan het water en in de haven. De bekleding van de stijlvolle en sportieve kinderwagen is gemaakt van zeilmateriaal en ademt de sfeer van een Caribische regatta, een zomervakantie aan de Italiaanse Riviera of een zeiltocht op het IJsselmeer. “Ik ben zelf een groot zeil- en botenliefhebber”, zegt creatief directeur Emile Kuenen. “Omdat ik zelf zoveel tijd doorbreng op het water zie ik ook dat veel anderen deze passie delen. Zo kwam de onvermijdelijke gedachte bij me op een special edition van de Joolz Day te maken voor nautische fans. Nederland is internationaal vermaard  om onze dijken en de zee, en onze eeuwenlange strijd tegen het water. Als Nederlands merk wilden we ook een eerbetoon brengen aan onze geschiedenis.”

 

Prikt niet!

Jaren dacht ik dat als een verzorgingsproduct – zeker na het scheren – wat prikt pas echt z’n werk deed. Maar dat hoeft niet als het aan Dove Men+Care™ ligt! Een huidverzorgingsproduct voor mannen kan tegelijkertijd verzorgend en langdurig effectief zijn zonder dat de huid onprettig hoeft aan te voelen. Dagelijks gebruik ik een douchegel, deodorant, shampoo en een geurtje. Dove Men+Care™ breidt de bestaande lijn Body & Face Wash douchegels en deodorants uit met twee nieuwe varianten: ‘Dove Men+Care™ Aqua Impact’, extra verfrissend, ‘Dove Men+Care™ Sensitive Clean’ en ‘Dove Men+Care™ Sensitive Care’, extra verzorgend. Ruikt prettig, werkt perfect.