Lifestyle

Kids Hits zomer 2017

Sinds we de nieuwe dubbel cd  'De Leukste Kids Hits Zomer 2017' in huis hebben horen we uit de meidenslaapkamer steeds ‘Hart Beat’ en ‘Haai alarm!’ komen. Uit de jongenskamer komen de klanken van Ali B feat. Nielsen en van Yes-R feat. Lieke van ’t Veer.
Veertig kids hits
Het verzamel album telt de veertig leukste hits voor kids van dit moment!  En dat betekent dus zomerse songs. Het is een zomereditie.
Vrolijke klanken voor zowel jonge kinderen als ‘bijna-tieners’. Onze kinderen zijn 8 en 11 jaar en dus is bovengenoemde muziek en de tracks van bijvoorbeeld Armin van Buuren, Gio, Miss Montreal, Vajèn, Maan, Nick & Simon en Femke Meines zeer geliefd.
Op de 2cd is ook rekening gehouden met echt jonge kinderen, vandaar dat op iedere cd de laatste drie liedjes van Super Kids zijn en klanken van Brandweer Sam, Woezel & Pip en Peppa Big te horen zijn.

Handige wekker

Vanaf welke leeftijd heeft jouw kind een wekker?
In huize GaafvoorKinderen.nl waren wij daar al vroeg bij. Tenminste, met een kinderwekker. Toen Mees vier jaar was – en een ‘grote mensen bed’ had - stond hij met gemak om half zes (of eerder) op. Klaar voor een nieuwe dag. Maar dat waren wij als ouders op dat tijdstip nog niet. De kinderwekker bood uitkomst… Wij stelden zelf een schappelijke tijd in en als het lampje aan ging, dan mocht hij opstaan.


Wekker wordt nachtlampje
Die kinderwekker hadden wij bij Pien niet echt nodig. Zij was wel vroeg wakker maar bleef heerlijk en rustig op haar kamer spelen. Mees kreeg inmiddels een stoere wekkerradio waarbij de tijd op het plafond geprojecteerd wordt. Dát leek Pien ook wel iets, maar echt digitaal klo klezen lukt nog niet zo makkelijk. Toch heeft zij nu een eigen wekker, met radio… en nachtlampje. Want de kleine dame slaapt graag met een lampje aan.
Rustig muziekje
De RPE wekkerradio van Bigben Interactive, met de naam Ozzy, ziet er niet alleen leuk uit. Deze wekker is multifunctioneel! Ze kan er de tijd digitaal op aflezen, er komen rustgevende geluiden uit deze radiowekker én de projector tovert vrolijke plaatjes op de muur en het plafond.
Voor Pien gaat slapen kiest zij één van de drie schijven met figuurtjes; de sterren, dieren of diepzee dieren. Deze schijf schuift zij voor de gekleurde lampjes van de projector en de lichtshow begint. De drie kleuren verwisselen steeds en na een poos gaat het lampje uit. De wekker werkt overigens op batterijen, dus kan overal in de slaapkamer geplaatst worden.

Spreken of zingen

Dan de muziek. De RPE wekkerradio met nachtlamp heeft verschillende zen-geluiden en zelfs een functie om zelf iets in te spreken of te zingen. Nu valt Pien met de rustige geluiden in slaap en wordt wakker door een door haar zelf ingesproken tekst. Die wisselt zij continu, want hoe gaaf is het om door jezelf gewekt te worden.
De Ozzy valt uitstekend in de smaak en is dankzij de muziek – en lichtfunctie prima voor kinderen tot een jaar of tien. Daarna willen zij ongetwijfeld over naar die stoere kubus wekker met projector.

Papa’s krijgen posters voor Vaderdag…

Wat onze vader graag voor zijn Vaderdag wil hebben? Een dikke kus. En een ontbijtje op bed natuurlijk. Liefst ook met een knutselwerkje. Gelukkig maken we dat op school nog in groep 4 en groep 7! Maar dit jaar zoeken we naar een extra cadeau voor papa.

Beetje van jezelf, beetje van Printcandy
Reken maar dat we iets origineels voor Vaderdag hebben gevonden. Een poster. Dat klinkt misschien wat vreemd, maar als je de foto’s van de posters ziet, ben jij ook om. Want, zo’n Vaderdag poster is een beetje zelfgemaakt en een beetje gemaakt door Printcandy. Een super cadeau voor Vaderdag. Op de nieuwe collectie Vaderdag Posters kun je de naam van je vader (of opa) plus een extra tekst invullen. Je ziet op je scherm meteen hoe je poster wordt.

Superdad en klembord
Aan de slag want dan is de poster voor papa nog op tijd in huis. Trouwens, mocht je toch iets laat zijn dan kun je met de DIY download zelf printen. Wij hebben nog even de tijd dus wij kiezen eerst een gave poster voor onze vader.
 
Die met 100% Superdad is tof, maar onze vader heeft geen snorretje en die blijft wel op de poster staan. Wij kiezen voor een kant-en-klaar cadeau voor papa: de Papa-print met klembord. We kiezen de kleur, dan vullen we de naam van onze vader in en gaan creëren.
Het wordt een persoonlijke poster voor papa, geleverd op een klembord. Dit Vaderdag cadeau kan onze vader zo neerzetten of ophangen boven zijn bureau. Super!

Gaaf voor Kinderen mag iemand blij maken met een shoptegoed van € 25 bij Printcandy! 

Lees meer: Papa’s krijgen posters voor Vaderdag…

Sokken met antislip zool

Kinderen en zwembaden… het is een magische combinatie. Maar levert veel ouders toch wel wat spanning op. Want, oeh raken ze niet koppie onder of nog erger. Een logische zorg en toch is de kans dat je kind uitglijdt op een gladde zwembadvloer veel groter. Jaarlijks gebeuren er vele ongelukken rondom zwembaden, ruim 230.000 in Europa! Oorzaak wordt vaak gevonden bij de natte vloeren rondom zwembaden, die zijn namelijk glibberig en uitglijden komt veel voor. Hoe vaak papa of mama ook roept: “Niet rennen!”
Zwem sok
Dat uitglijden in het zwembad komt trouwens lang niet altijd doordat het kind rent. De vloer is soms gewoon glad. Daar valt kennelijk niets aan te doen. Dus, is de oplossing gezocht in ‘iets aan je voeten doen waardoor je niet uit kunt glijden’. En tadahhh, daar is opeens de zwem sok!
Sinds april 2016 is de gepatenteerde Sweakers® antislip zwem sok op de markt. Een doorslaand succes want de sok wordt al in 18 landen verkocht. De antislip is zwem sok draagt comfortabel, is hygiënisch en antibacterieel en sneldrogend. Maar bovenal dus met een antislip profiel aan de onderkant van je voet. Onze Pien test de Sweakers® uit in het zwembad want die sok is geschikt voor chloor, en zeewater.

Rare tenen
Pien past de zwem sok en roept eigenlijk meteen, ik pas ‘m niet. Wat bijna niet kan, want er zijn verschillende maten Sweakers® en we hebben echt de juist schoenmaat gekocht. Wat blijkt… ze heeft niet begrepen dat je de sok als een soort tweede huid aan trekt en je tenen aan het eind weer uit de sok steken. Er is een ruimte voor de grote teen en de overige vier tenen. Dus, heel duidelijk een linker- en een rechter sok. Met de sokken aan staat zij heel stevig in de kleedkamer van het zwembad, op naar de douche en het zwembadwater. Haar reactie: “Ik heb zo rare tenen! Het lijkt wel of ik op mijn blote voeten loop, maar ik glij niet weg.” Yep, het unieke antislip profiel zorgt voor veel grip.
Getest
Pien duikt met de sokken aan in het water en zwemt lekker weg. Later als zij weer op de kant staat, zijn de sokken nog gewoon aan haar voeten te vinden. Ze wandelt er rustig op weg, zonder te glibberen op de natte vloer. Ideaal! Pien: “Ik vind de sokken leuk. Een mooie kleur en je voelt ze eigenlijk niet zo erg aan je voet.”
Onze test met de Sweakers® is dus geslaagd! En Gaaf voor Kinderen is niet de enige. De Sweakers® zijn ook getest door TUV, hét Europees testbureau veiligheidsproducten, én goed bevonden!  Onderzoek bij het Innosportlab De Tongelreep (de trainingslocatie van de Nederlandse Olympische zwemploeg), wijst uit dat het dragen van Sweakers®, anti slip zwem sokken, tijdens het zwemmen geen effect heeft op zwemsnelheid en techniek. Dit toont aan Sweakers® uitermate geschikt is om te dragen tijdens recreatief zwemmen maar ook tijdens zwemlessen en schoolzwemmen. Dit in tegenstelling tot traditionele waterschoenen.
De Sweakers® zijn ook positief getest door de consumentenbond. Lees maar: www.consumentenbond.nl/sweakers.
Kortom GaafvoorKinderen.nl vindt dit een super veilige en fijne uitvinding, die Sweakers®!

LAK. door Tijn

Ken je Tijn nog? Het zieke jongetje dat vorig jaar meer dan 2,5 miljoen ophaalde voor Serious Request met zijn nagellak actie. Hij heeft nog 1 laatste wens: 1 miljoen euro ophalen om een speciale machine op te halen zodat zijn lotgenootjes met hersenstamkanker, wel een overlevingskans krijgen. Dat doet hij door zijn eigen nagellak te introduceren: LAK. door Tijn.
Droom realiseren
Tijn werd in december 2016 bekend met zijn ‘Lak aan’ actie in Het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Hij haalde toen meer dan 2,5 miljoen euro op voor de behandeling van kinderen in Afrika met longontsteking. Nu hij zelf niet meer lang te leven heeft, wil hij nog één keer in actie komen voor kinderen die net als hij vechten tegen hersenstamkanker. De afgelopen maanden is er door veel partijen belangeloos gewerkt om Tijn te helpen zijn droom te realiseren.
Tijn is een nieuwe actie gestart om geld op te halen ten behoeve van een baanbrekende behandelmethode voor kinderen met hersenstamkanker. Door Tijns nagellak te kopen help je fondsenwerver Stichting Semmy een apparaat naar Nederland te halen, waarmee tot nu toe ongeneeslijk zieke patiëntjes behandeld kunnen worden. Hiervoor is minimaal 1 miljoen euro nodig. De nagellak is vanaf 30 mei voor een tientje te bestellen op lakdoortijn.nl.
Tijn roept heel Nederland op: #lakdoor!

#lakdoor
De potjes LAK. door Tijn zijn te koop in zijn vier favoriete kleuren: blauw, paars, rood en roze. Op het etiket is het herkenbare gelakte handje van Tijn te zien.
In de campagnefilm vertelt Tijn meer over zijn plan.

Vernieuwde 100% biologische zonnelijn

Voorjaar… zomer! Een lekker zonnetje aan de hemel. Zalig, genieten. Maar ook oppassen, daar is iedereen inmiddels van doordrongen. Dus, insmeren!
Voor de tere huid
Lovea BIO Suncare staat voor veilig genieten van alle goede eigenschappen van de zon voor groot en klein, op een 100% biologische wijze. De producten zijn zelfs geschikt voor de extreem gevoelige huidtypes en de tere huid van kinderen. Daar horen dus geen parabenen, chemische zonnefilters, synthetische parfums, kleurstoffen of andere chemicaliën bij!
Recentelijk kreeg de lijn een restyling met vernieuwde samenstellingen en deels vernieuwde verpakkingen. De Lovea BIO zonnesprays werken meteen en beschermen de hele dag. Regelmatig smeren is natuurlijk altijd verstandig, want door o.a. omkleden, zwemmen of spelen wordt een deel van de spray weggeveegd.
Sprayen
Hier bij GaafvoorKinderen.nl vinden wij een Sun Spray ideaal! In het assortiment: LOVEA BIO Sun Sprays SPF 15/SPF 30 – zelf gaan wij altijd voor de factor 30 of hoger. Het is een handige en hydraterende en waterbestendige sprays met respectievelijk SPF 15 en 30 voor het lichaam en gezicht. De 100% minerale zonnefilter zorgt voor een optimale bescherming tegen UVA- en UVB-straling. Met arganolie, kokosolie en vitamine E.
Extra gaaf voor kids
De LOVEA BIO Sun Spray Kids SPF 50 Disney is niet alleen handig, maar ziet er ook nog eens leuk uit met de afbeeldingen van o.a. Ariël de Zeemeermin, Winnie de Poeh, Nemo en The Lion King. Deze handige waterbestendige spray met SPF 50 is de meeste veilige bescherming van de tere kinderhuid tegen zowel UVA- als UVB-straling. De formule is 100% natuurlijk, vrij van parfums en parabenen en bevat een mineraal zonnefilter.

Lees meer: Vernieuwde 100% biologische zonnelijn

Happy met hamamdoek van 100% biologisch katoen

De hamamdoek is inmiddels helemaal ingeburgerd in Nederland. Een perfecte multi-inzetbare doek. Ideaal om mee te nemen als je een dagje naar het strand gaat, wilt picknicken, mee naar de yogales of gewoon voor thuis te gebruiken als handdoek of om op je stoel in de tuin te leggen. Mogelijkheden te over.
Klein opvouwen
Ons gezin neemt als we op reis gaan dus graag een hamamdoek mee. Iedereen heeft z’n eigen kleurtje, want hierin zijn veel mogelijkheden. Waarom wij liever een hamamdoek dan een strandlaken meenemen? Zo’n doek is lekker klein op te vouwen en is dus lichter dan een handdoek. Een ideaal reismaatje!


Zo droog!
Nog een voordeel van een hamamdoek: ze zijn zo lekker snel droog. Ze zijn namelijk gemaakt van katoen en dat is fijn snel droog. Natuurlijk zijn er kwaliteitsverschillen… net als prijsverschillen. De ene hamamdoek voelt dan ook net iets fijner en zachter dan de andere.
100% biologisch katoen
Wij vallen voor de nieuwe hamamdoek van 100% biologisch katoen. Op Happy Towels lezen we: “Na de biologische bamboe-doeken is nu ook in het katoen geen enkel vervuild draadje meer te vinden. Goed voor het milieu én de huid. Om dit heugelijke feit te vieren, mochten klanten van Happy Towels via sociale media hun favoriete ontwerp voor de nieuwe biodoeken uitkiezen.” Wij begrijpen die keuze wel ! Een subtiele streep en eigenwijze (basis)kleuren. Maar wat het meest opvalt is de extra lengte van 2.10 meter. Wauw.


Lekker lang
De hamamdoek biokatoen is er in zes verschillende kleuren en ze zijn met die 2.10 meter lekker lang. Leg je handdoek in het zand of op het gras en je kunt languit liggen. Dát hebben wij laatst ervaren tijdens een dag in speeltuin Linnaeushof. Onze nieuwe Happy Towel in azuurblauw – en lichtgewicht - ging mee. Net als een koeltas met versnaperingen. Onze hamamdoek viel op vanwege het extra fijne en grotere formaat (al ‘won’ een andere moeder met een tweepersoons hamamdoek). Onze hamamdoek werd meermaals omgeslagen, tot wel twee keer om het lijfje van dochterlief. Fijn om je in af te drogen, of je tegen de zon (of kou) te beschermen. Het grappige groene label van Happy Towels stak er steeds vrolijk bovenuit. Bovendien, handig voor als je de hamamdoek in het zwembad of thuis in de badkamer wilt ophangen.
Turkse onderscheiding
Gaaf weetje: Cor Sandburg wil met zijn Happy Towels de wereld een stukje beter maken. Deze doeken worden niet alleen duurzaam geproduceerd, Cor investeert ook in de regio waar de hamamdoeken worden gemaakt. Van elk verkocht exemplaar gaat twee euro naar het Turkse doel ‘Papa Laat Me Naar School Gaan’. Daarmee kunnen meisjes uit arme gezinnen een studiebeurs krijgen om na hun 14e verder te leren. Die inzet van Happy Towels in Turkije blijft niet onopgemerkt; recent ontving Cor van de Vereniging ter Ondersteuning van het Moderne Leven een eervolle onderscheiding die in Turkije zelfs de krant haalde.

Kom je ook zwemmen?

Het is een aangename dag in het voorjaar. De temperatuur stijgt, zeker in de zon, naar boven de 20 graden. Yes, tijd om het zwembad op te zetten! Een traditie…
Een dag van te voren – als het ook al redelijk zonnig is – roepen de kinderen al “morgen gaan we het zwembad neerzetten!”. Papa is gewaarschuwd dat hij aan de slag kan; opblazen en water in het zwembad krijgen. Even probeert hij nog: “Of zullen we naar het gróte zwembad. Daar zijn ook al jullie vriendjes en vriendinnetjes.” Maar nee, de kids zijn onverbiddelijk en willen gewoon in de tuin zwemmen.


Veiligheid
En zeg nou zelf, een eigen zwembad in de tuin is gewoon een ultieme musthave. Bovendien, lekker bij huis en als ouders kun je vanuit je eigen stoeltje de kinderen in de gaten houden. Want veiligheid – zeker als er water in het spel is – boven al. De GaafvoorKinderen-kids zijn inmiddels 11 en 8 jaar, dus een babyzwembad is al lang uit beeld. Maar die kinderzwembaden met een glijbaan blijven ze gaaf vinden… al zijn ze er iets te groot voor aan het raken. Hét succes bleek het kinderzwembad in de vorm van een krokodil, de Intex Gator Play Center. Met als toppunt: de watersproeier (d.m.v) de aansluiting op de tuinslang waarbij er water uit de staart komt. Die sproeier zorgt voor extra veel water op de glijbaan. Wedstrijdjes gegarandeerd! En ook hier is weer aan veiligheid gedacht, want aan het einde van die glijbaan is een landingszone…


Met palmboom
Dat zwembad is heel intensief gebruikt vorige zomer (en die zomer daar weer voor)! Het was vorig najaar einde verhaal en dus kwam er een nieuw kinderzwembad, weer met glijbaan. Iets kleiner, maar het Ocean Play Center van Intex had wél een palmboom en eigenlijk twee zwembaden. Dit zwembad ziet er super gezellig uit en alle kinderen uit de buurt zijn in onze tuin te vinden.


Zwembad met filterpomp
Maar de tiener in huis klaagt en wil “Zo’n groot zwembad” voor nog meer zwem fun. Hij wordt op zijn wenken bediend bij Top-zwembadshop.nl. Wij scoren hier een kinderzwembad met een doorsnede van 366 cm, de Intex Easy Set 366x76 cm. Okay, we hebben hier wel een filterpomp bij nodig, maar verder is het een prima opblaasbaar zwembad voor in de tuin. Dit zwembad is extra stevig dankzij 3-laags zwembadfolie, zo lezen wij. We lezen verder: “Easy Set = Uw zwembad binnen 10 minuten klaar om te vullen.” Hebben!
Reken maar dat de kinderen – en wijzelf als ouders – reuze plezier hebben van dit zwembad. Wij voorspellen dat wij deze zin de komende periode heel vaak gaan horen: “Kom je ook zwemmen?”

Foto's via Top-zwembadshop.nl.

Gehoorbescherming voor jonge kinderen

Tijdens de Koningsmarkt bij ons in het dorp speelde er een heel leuk bandje op het plein. Met diverse gezinnen stonden we nog wat te kletsen, wat te drinken en zelfs te dansen. De kinderen vermaakten zich prima voor het podium. Een top middag. Toen we naar huis fietsten vertelde ons dochtertje dat ze zo’n piep in haar oor hoorde. Eenmaal thuis was die weer weg, gelukkig. Maar het zette ons toch aan het denken.
Bescherming van het gehoor
Met het festivalseizoen in het vooruitzicht – check www.festivalinfo.nl voor alle festivals op een rij – waar wij vast wel weer voor een muziekpodium belanden, gingen we zoeken naar bescherming voor het gehoor. Voor volwassenen is er ruime keus, maar voor kinderen? Reken maar dat er ook aan kids is gedacht als het om gehoorbescherming gaat. Er is zelfs een Nederlands merk - Alpine Hearing Protection – met speciale oorkappen voor baby’s en peuters. De Alpine Muffy Baby.
Een oorkap, speciaal ontwikkeld voor baby’s en peuters
De Alpine Muffy Baby (voor 3 t/m 36 maanden) voorkomt niet alleen gehoorschade, maar geeft ook rust. Zo kunnen ouders hun baby meenemen naar een druk evenement en kan de baby lekker en ongestoord slapen. Dit maakt de oorkap ook ideaal voor baby’s en peuters die snel overprikkeld zijn.


Wat doen die oorkappen?
Ze dempen harde en schelle geluiden.
Trekt een jong kind kappen voor over het oor niet af?
Daar is bij de Alpine Muffy Baby natuurlijk aan gedacht. Deze gehoorbeschermers worden geleverd met een elastische band die om het hoofdje van de baby of peuter wordt geschoven. De hoofdband is dusdanig ontworpen dat hij nooit te strak zit, maar de oorbeschermers wel op zijn plek houdt. Dankzij de klittenbandsluiting is de hoofdband makkelijk op de gewenste maat af te stellen. Ook de twee afzonderlijke oorkappen kunnen dankzij een kliksysteem op de gewenste plek aan de hoofdband bevestigd worden. Deze zijn gemaakt van stevig kunststof en kunnen dus tegen een stootje. De toplaag van het geluidsreducerende foam is hygiënisch en makkelijk te reinigen. Net als de losse hoofdband die zelfs in de wasmachine gewassen kan worden.
Kortom, geen enkele reden meer om kinderen aan het gevaar van hard geluid bloot te stellen. Deze oorkappen zien er ook nog eens gaaf uit en zijn dus dé ideale must have tijdens feesten, optochten, festivals, de kermis, oud en nieuw en bij bijvoorbeeld auto- en motorraces.
Het merk heeft overigens ook de Muffy voor kinderen vanaf 2 jaar en prima oordopjes voor oudere kinderen. Voor bijvoorbeeld op school (concentratie tijdens een toets), muziek, vliegen, zwemmen en oordopjes voor kinderen met autisme.

Meer weten? Lees verder op www.alpine.nl.

Zilveren kinderoorbellen

Kinderen en oorbellen… daar zijn vele meningen over. En ervaringen. Zo ging onze dochter van net 4 jaar (bij onze juwelier schieten ze niet eerder oorbellen in kinderoortjes) naar de juwelier om gaatjes te laten schieten. Ze wist het zeker! Zij moest en zou oorbellen. Mama vond het wat vroeg, papa vond het okay. Dus ging zij met papa naar de juwelier en bij het eerste oor ging het prima. Het oorbelletje was zo gezet. Maar dat tweede oor… daar kon mama voor op komen draven, want madam wilde niet meer. Kortom, een klein drama.
Zere oren
De ‘zweerknopjes’ bleven weken lang in en werden keurig aangestipt met Sterilon. Dochter was blij, maar er mochten absoluut geen andere oorbellen in. Dat zou pijn doen. Wél wilde ze graag nieuwe, maar niet om te dragen. Haha. Na een klein half jaar gingen we toch de knopjes verruilen voor andere oorbellen. Met moeite. En dochter wilde wel regelmatig nieuwe oorbellen in, maar die mocht mama alleen verwisselen als zij sliep. Tja, hoe ver ga je! Uiteindelijk kreeg zij één zeer oor en ging een oorbelletje zweren. Zij en wij waren er klaar mee.

Doorprikken
Toch bleef het kriebelen. Zij wilde gewoon oorbellen. Toen zij zeven jaar was en wij allang dachten dat de gaatjes dichtgegroeid waren, prikte de juwelier de gaatjes in haar oren weer door. De zilveren zweerknopjes bleven weer keurig in en dochter was trots. Maar nu… wat zou zij na de zweerknopjes gaan doen? We kozen voor echte zilveren kinderoorbellen. Eigenaresse Tanja van KAYAsieraden.nl vertelde dat zij alleen écht zilveren kinderenoorbellen heeft. Tegen heel schappelijke prijzen. En leuke! Alle oorbellen van KAYA zijn afgewerkt met een juwelierskwaliteit rhodium laagje. Wij kochten drie verschillende: een afdruk van een hondenpootje, een snorretje en een oorbel met kristallen. Er is nog veel meer keus aan zilveren oorbellen voor kinderen, denk aan eenhoorns, dolfijnen, balletschoentjes, vosjes, cupcakes, bloemen, uiltjes, vlinders, hartjes, pootjes, infinity symbool, eekhoorn, beertjes, kruisjes, crealen, parels, kristallen.

Cadeautje
Dochter draagt nu al weken de oorbellen en we mogen zowaar steeds wisselen. Het gaat prima! Mede te danken aan de goede kwaliteit. KAYA mag dan haar oorsprong hebben bij de verkoop van moeder - dochter sieraden, wij weten het merk nu ook te vinden voor kinderoorbellen. Betaalbare zilveren oorbellen voor kinderen zijn echt een cadeautje. En over cadeautjes gesproken, ieder paar oorbellen wordt geleverd in een mooi cadeaudoosje. Maar nóg een cadeau vinden wij het dat KAYA sieraden aan het goede doel doneert! Per verkocht kindersieraad wordt een bedrag aan een stichting voor Gambia die het mogelijk maakt dat kinderen naar school kunnen overgemaakt. Top!