Gaaf voor Kinderen

Welkom bij Gaaf voor Kinderen

dé website met gave lifestyle tips, cadeaus en uitjes voor je kind, kleinkind, neef, nicht, vriendje, vriendinnetje, buurjongen, buurmeisje…

getestdoorkinderen_transparant

Getest: Insectenbeetheler

Om te lezen is het al een lastig woord ‘Insectenbeetheler’… en als ik er dan uit ben dat vast draait om een apparaat wat helpt (en heelt) na een insecten beet… wil ik het meteen proberen. Ja toch? Zo irritant namelijk die jeuk na een prik of beet van een mug. Of erger, een bij.

Insectenbeetheler

Begin van de zomer ontving ik via Beurer één van hun BR Insectenbeetheler om te proberen. De range bestaat uit drie verschillende apparaatjes, met allemaal dezelfde oplossing namelijk het verlichten van jeuk en zwelling na een insectenbeet.

Bij Beurer leggen ze uit dat “Insectenbeethelers zijn geschikt voor het behandelen en genezen van insectenbeten en steken van muggen, bijen of andere kleine insecten door middel van warmteopwekking (lokale hyperthermie). In ons assortiment: de BR 90, BR 60 en BR 10. Alle drie zijn medische hulpmiddelen voor een medicijnvrije verlichting van jeuk en zwelling. De warmte vernietigt de geïnjecteerde eiwitten die de afweerreactie van het lichaam veroorzaken in de vorm van zwelling en jeuk. Dit zorgt tot verlichting van deze symptomen.”

Test met BR 90

Wij proberen de BR 90 Insectenbeetheler dag & nacht uit, een klein en handzaam zwart apparaatje. Eerst lezen we even goed de gebruiksaanwijzing want om eerlijk te zijn klinkt het voor ons best spannend om door warmte de jeuk/zwelling te vernietigen.

Toch blijkt het heel simpel, want je zet het kleine warmteplaatje op je plek waar je geprikt bent, drukt op de knop en de plek wordt zo’n 3 seconde verwarmt. Best warm trouwens! Het kan voor kinderen eerst even schrikken zijn. Het is een fel warmteplekje op je huid.

Zonder chemische stoffen

Wat voor ons een groot voordeel is van deze manier van verlichting van jeuk of zwelling na een muggenbeet: je hoeft geen chemische stoffen te gebruiken. Pak de insectenbeet heler erbij, verwarm de plek waar je bent geprikt met het apparaat en de jeuk verdwijnt. Wonderbaarlijk bijna. Bovendien, geneest het plekje ook sneller. Dankzij de warmteontwikkeling versnelt de genezing

Onze BR 90 Insectenbeetheler Dag & Nacht draagt trouwens niet voor niets deze naam, want het apparaatje heeft zelfs een lichtfunctie. Zet met het schuifknopje aan de zijkant het lichtje aan om in het donker je muggenbult precies te vinden. Activeer de keramische verwarmingsplaat terwijl je de insectenbeetheler op de plek drukt en na drie seconde ben je klaar. Je merkt meteen dat de jeuk minder wordt. Gelukkig hebben wij geen ervaring met een bijeensteek maar dan werkt het apparaat ook.

De BR 90 heeft twee aparte programma's; geschikt voor gevoelige huid en regelmatige gebruiker. Kies uit twee verschillende programma's met 3 of 6 seconden warmte.

De andere twee insectenbeethelers zijn wit van kleur en de B10 is een extra klein ontwerp met karabijnhaak - handig om altijd bij je te hebben.

Wij zijn overtuigd en vinden dit echt een gave gadget! Doei jeuk… wij hoeven niet meer te krabben aan een muggenbult.

Mee in de koffer: doe- en stripboeken

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent maar één ding: tijd voor een lange en zonnige vakantie! Ben jij er ook zo aan toe om lekker aan het strand of aan het zwembad te liggen en een stripboek te lezen. Of op het balkon van je hotelkamer of voor de caravan/tent te kleuren en te knutselen.

Tijd om de koffer in te pakken en op reis te gaan. Bij GaafvoorKinderen nemen we van alles mee om te lezen, puzzelen en kleuren. We lieten ons in de winkel van BoekenVoordeel verrassen en inspireren door de leukste meepakkers. Dat is echt wel lastig kiezen want er is zoveel keus; van puzzels tot boeken en van spelletjes tot knutselspullen. Wij ontvingen heel veel inspiratie, in een praktische koffer. Weet je wat… we laten al die tips van BoekenVoordeel er in zitten en nemen álles mee op reis!

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben we alvast een top 10-lijstje opgesteld met producten die zeker niet mogen ontbreken tijdens jouw vakantie.  

Ik ga op vakantie en neem mee …

1. Spider-Man Stripboek

Slinger door New York en lees welke avonturen Spider-Man dit keer weer te wachten staat in The Amazing Spider-Man 4. Leuk om te lezen tijdens een bezoekje aan het strand of het zwembad.

2. Donald Duck Vakantieboek

De vakantie begint pas echt met de vakantieboeken van Donald Duck, vol zonnige puzzels, moppen, spelletjes en natuurlijk heel veel grappige en avontuurlijke verhalen over Donald en zijn vrienden uit Duckstad! Zo’n Donald Duck Vakantieboek moet je eigenlijk altijd bij je hebben. Gaaf voor jong en oud.


3. Memo Bagage

Het spelen van spelletjes kan natuurlijk niet ontbreken op vakantie. Zo ook het gezelschapsspel Memo Bagage. Het is de bedoeling dat je om de beurt een nieuw object in de koffer plaatst en van de andere spelers onthoudt welke spullen zij in de koffer hebben gedaan, zodat je ze vervolgens terug kan halen.

4. Slim vakantie puzzel- en doeboek vanaf 9 jaar

Nog een manier voor kinderen om zich te vermaken op vakantie is het dikke doeboek van Slim. Alle favoriete puzzels, doolhofjes, spelletjes, kleurplaten en raadsels staan erin. Zoek een plek in de schaduw, aan het water, onder een parasol of in de auto en ga aan de slag!

5. Het Doeboek van Rutger, Thomas & Paco

Ga op avontuur met Rutger, Thomas & Paco en los het mysterie van de verdwenen halsband van Paco op door te puzzelen, tekenen en lezen! Het doeboek staat boordevol puzzels, uitdagingen en moppen. Leuk voor in de auto onderweg naar een zonnige vakantiebestemming.

6. Dinosaurus activiteitenboek

Urenlang speelplezier voor kinderen op vakantie met dit leuke dinosaurus activiteitenboek. Het boek bevat onder andere kleurplaten, stickers en opdrachten. Alles in het thema van de bijzondere dieren die miljoenen jaren geleden op aarde rondliepen. Ook zeer geschikt voor en tijdens wat slechter weer.

7. Kleur- en stickerboek

Een andere manier om creatief bezig te zijn in de vakantie is een kleur- en stickerboek. Zo staat het Pokémon kleur- en stickerboek vol met leuke kleurplaten en herbruikbare stickers van al je favoriete Pokémon, van Pikachu tot aan Charmander.

8. Kleurpotloden en stiften

Aan een doe-, kleur- of stickerboek heb je natuurlijk niets zonder potloden en stiften om in het boek te tekenen en kleuren. Bij BoekenVoordeel is er veel keuze aan kleurpotloden en stiften

9. De Zoete Zusjes lossen het op

Dit vrolijke speurverhaal over de populaire zusjes Saar en Janna is ideaal om onderweg in de auto of in het vliegtuig te lezen, en perfect voor kinderen die van spannende raadsels en avonturen houden.

10. Film voor in de vakantie

Vakantie betekent vaak ook langer opblijven en later naar bed. Tijd genoeg om een film te kijken. DVD in de speler en kijken maar… bijvoorbeeld naar Disney-film Frozen, Super Mario Bros. Movie, Minions of Luca. Keus zat!

Squishy slijm maken

De Doctor Squish Squishy Maker is al een poos een groot succes in huize Gaaf. Er zijn al heel wat mooie squishy’s mee gemaakt. Lees de vrolijke review hier nog even terug.

Het trendy apparaat was een tijdje iets moeilijker verkrijgbaar in de speelgoedwinkel maar het is er gelukkig weer volop.

En… Fijn dat er ook refill sets met ballonnen (de RPR-squishies), glitterende deco’s en afsluitclips verkrijgbaar zijn.

Nieuw in het assortiment is de Doctor Squish slijm. Onze lieve tester Sarah heeft het voor ons uitgeprobeerd. 

DIY-slijm

Wij vinden het knap hoe je een merk zo lang succesvol kunt houden. En van frisse nieuwe ideeën kan voorzien.

Het is duidelijk dat Doctor Squish luistert naar haar eigen liefhebbers. Dat doet ze natuurlijk heel slim via YouTube, TikTok en Instagram. Ze maakt er allerlei gave DIY-slijm en beoordeelt putty en alles squishiliscious!

Magisch DIY slijm

Okay het principe van ballon oppompen, vullen en squishen ken je vast van de Squisky Maker. Welke eigen squishies heb jij al gemaakt?

Wij gaan aan de slag met nieuwkomer: Doctor Squish Magisch DIY slijm. Tester Sarah pakt de paarse en groene slijm erbij. Hup, paarse slijm in de Maker en dus in de ballon, heel veel glitters erbij en yes, een eigen slijm squishy.

Mooi! Inderdaad de DIY Magic Slime valt in de smaakt.

Spelen en leren met National Geographic

Ouders en opa’s en oma’s geven kinderen graag een cadeau waar ze echt iets aan hebben. Speelgoed waar ze iets van leren. Leuk bedacht natuurlijk, maar in de praktijk best lastig. Want wat is leuk én leerzaam?! Daar weten ze bij National Geographic wel raad meer. Het bekende tijdschrift staat er om bekend mensen – jong en oud - te inspireren en te leren over de wereld waarin wij leven.

Zowel in het tijdschrift as via de tv-zender leer je over dieren, planten, culturen... kortom over de wereld.

De National Geographic Society investeert in innovatieve leiders op het gebied van wetenschap, verkenning, onderwijs en verhalen om ons over het wonder van onze wereld te verlichten en die wereld te beschermen.

Speelgoedset over Wetenschap

Om op een ontspannen manier meer over wetenschap te ontdekken heeft National Geographic voor jonge ontdekkers prachtige wetenschapssets uitgebracht. Zo is er een set waarmee je kristallen kunt kweken of fossielen kunnen worden opgegraven. Speelgoedsets die tot de verbeelding spreken! Een gaaf cadeau voor kinderen vanaf 8 jaar. De sets liggen nu in de grotere speelgoedzaken.

Kristallen kweken

Wij mogen de set National Geographic - Kristal Lab uitproberen. Heel gaaf, want we zijn dol op kristallen en ook op edelstenen. Stapje voor stapje leren we meer over kristallen. Nooit geweten dat je ze zelf kunt maken…

In de doos treffen we 1 zak kristalgroeipoeder (95 g), 1 zaad steen, 1 leergids met instructies, 1 vergrootglas, een houten lepel en een standaard.

Aan de slag om in drie dagen zelf een kristal te laten groeien! We mengen het kristalgroeipoeder met water, dan voegen we de speciale zaad steen toe en… tadaaaa, er groeit een kristal in een paar dagen. Het National Geographic Kristal Lab is een gemakkelijke en leuke manier om thuis een kristal te maken!

Er zijn diverse sets om zelf kristallen te kweken; van een paarse tot een glow-in-the-dark kristal.

Haaientand en dino

Ook heel gaaf zijn de sets waarmee je een haaientand of T-Rex tand kunt opgraven. In die sets zitten een beitel en borstel, vergrootglas, leergids, borstel en een spannende graafsteen (in de dino set heet het een dino-poep-exemplaar). Met de borstel en beitel ga je aan de slag om de verborgen haaien- of T-rex-tand te vinden. Gevonden? Bekijk de tand eens van dichtbij met het vergrootglas. Een leuke en leerzame manier om meer te leren over fossielen en paleontologie in de gedetailleerde leergids. In de Haaientandset kun je zelfs drie haaientanden vinden!

Vulkanen

Voor liefhebbers van vulkanen is er ook nog een speciale National Geographic - Volcano Wetenschapsset waarmee je met een mal van gips zelf een vulkaan gaat bouwen. Nadat je de vulkaan hebt beschilderd komt het écht werk… gebruik uitbarstingspoeders om een borrelende, vloeiende uitbarsting te creëren.

Wil je zo'n gave set van National Geographic hebben? Ze zijn te koop via o.a. Bol.comOverweeg je het product aan te schaffen, klik dan op onze link naar Bol.com. GaafvoorKinderen maakt gebruik van bol.com affiliate links. Als jij dus op één van de links klikt, dan krijgen wij daar mogelijk een percentage commissie over. Het kost jou niets extra!

Ruby Kieuwmans – Tiener met Tentakels

Vorige week hadden we een winactie op Facebook GaafvoorKinderen. Deze film in het kort:
Ruby Kieuwmans is een lieve, onhandige meid van 16 jaar. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder heeft haar verboden om het water in te gaan. Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar imponerende oma die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is.

De vraag over Ruby Kieuwmans – Tiener met Tentakels (vanaf 28 juni in de bios) was: Welke kleur aan haar Ruby?

De namen van de winnaars zijn: Barendina van Poorten, Marije V. TentBeeking en Henny Leijen. 

Gespeeld: EA SPORTS F1 23 Champions Edition

Iedere F1 liefhebber en gamer kijkt uit naar de release van F1 23 (en natuurlijk naar FIFA). Sinds vrijdag 16 juni 2023 is ‘ie er hoor! En de tiener in the house heeft al heel wat uurtjes achter het racestuur gezeten. Eigenlijk heeft hij geen tijd om een review te maken (grapje).

In het kort:

Van de terugkeer van de verhalende spelmodus Braking Point tot nieuwe Precision Drive™ Pad-technologie en verbeterde besturing: EA SPORTS™ F1® 23 zit boordevol nieuwe features. Daarnaast bevat de game ieder team, iedere coureur en alle circuits uit het 2023 FIA Formula One® World Championship.

Volgens de tiener:

“In deze nieuwe F1 game zijn veel nieuwe dingen, zoals bekende en nieuwe personages in het nieuwe Braking Point verhaal met Aidan Jackson in zijn nieuwe team. Hoe dat gaat aflopen zijn we allemaal benieuwd naar. Braking Point 2 focust zich op het leven van de jonge Aidan Jackson en zijn aartsrivaal Devon Butler. In dit hoofdstuk van het verhaal worden de coureurs teamgenoten in het nieuw gevormde raceteam Konnersport Butler Racing Team.

Maar een nieuwe belofte doet ook haar intrede: Callie Mayer. Callie is de allereerste vrouwelijke winnaar van het F2™ World Championship en doet een gooi naar het bereiken van de Formula 1. Er staat veel op het spel en ze zal belangrijke beslissingen moeten nemen die invloed hebben op haar Performance en Reputation. Daarnaast zijn er via Callie extra doelstellingen en beloningen tijdens twee hectische seizoenen vrij te spelen. 

Wat ook nieuw is in deze game zijn de nieuwe circuits dit zijn: het Losail International Circuit in Qatar en het Las Vegas Street Circuit in de Verenigde Staten. Supergaaf om daar nu te racen!

En zoals vaak met nieuwe games is het veel realistischer geworden. De career mode is ook weer veranderd, dat is zo mooi geworden en veel realistischer!”

Officiële videogame

EA SPORTS™ F1® 23 is een officiële videogame van het FIA Formula One World Championship™. F1® 23 is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam.

Niet alleen is de besturing geüpgraded met behulp van feedback van echte F1-teams, maar ook bevat F1® 23 Precision Drive™-technologie. Hiermee scheuren spelers die de game met een gamepad besturen nog authentieker en realistischer over het circuit. Alle circuits uit het 2023-seizoen, inclusief het Las Vegas Sprint Circuit en het Losail International Circuit in Qatar, zijn gedetailleerd nagemaakt. Spelers hebben de mogelijkheid het op te nemen tegen ieder team en iedere coureur die dit seizoen deelnemen.

Volgens de Creative Director

“F1 23 heeft alles in huis om onze spelers op hun wenken te bedienen als zij op jacht gaan naar de wereldtitel en opgaan in de wereld van Formula 1. Dit jaar brengen we nog meer spelers samen met F1 World, houden we de spelervaring verfrissend met tijdelijke uitdagingen gedurende het 2023-seizoen en hebben we een nieuw safety rating-systeem geïmplementeerd om competitief racen in multiplayer gezond en respectvol te houden”, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters.

“Ongeacht of zij de game spelen met een racestuur of gamepad: dankzij directe feedback van echte F1-coureurs en de toevoeging van Precision Drive-controllertechnologie wordt de besturing en controle over de auto naar een hoger niveau getild. Spelers krijgen nog sterker de indruk hoe het is om de snelste voertuigen in de motorsport te besturen.”

Community-feedback

Als reactie op feedback van spelers is er 35% race-afstand toegevoegd aan de game. Deze feature was voorheen enkel beschikbaar als onderdeel van de Formula 1® Esports Series. Ook vormen rode vlaggen een nieuw spelelement om meer strategie aan de races in F1® 23 toe te voegen. Naast alle 23 circuits van het 2023 FIA Formula One World Championship, inclusief updates uit het echte leven die het huidige seizoen weerspiegelen, bevat F1® 23 drie additionele racecircuits: Paul Ricard (Frankrijk), Shanghai (China) en Portimão (Portugal). Deze circuits zijn speelbaar in alle F1®- en F2™-events.

De game bevat door de fans gewaardeerde spelmodi, waaronder Carrière, Mijn Team en het aanzienlijk verbeterde Leagues, dat toegankelijk is via het EA Racenet. Hier zijn spelers in staat om custom multiplayer-kampioenschappen vorm te geven, te plannen, te managen en eenvoudig deel te nemen.

Speciale editie met hoofdrol voor Max Verstappen

Naast de Standard Edition kunnen spelers kiezen voor de F1® 23 Champions Edition. Deze editie is alleen digitaal verkrijgbaar en niemand minder dan huidig wereldkampioen en EA SPORTS-ambassadeur Max Verstappen prijkt hier op de cover. De Champions Edition bevat, naast de volledige game, een Max Verstappen Racewear Pack, Braking Point 2 Icons- en Vanity Item Pack, Dual Entitlement*, een XP Boost, F1® World Bumper Pack, 18,000 PitCoin en vier nieuwe Mijn Team-Icons: Nigel Mansell, Jamie Chadwick, Pastor Maldonado en Kamui Kobayashi.

De eventkalender begint met de 60ste verjaardag van McLaren

Om de release van de game en de 60ste verjaardag van McLaren te vieren kunnen spelers deelnemen aan een speciaal F1® World-evenement en het McLaren Triple Crown-ontwerp vrijspelen voor hun eigen F1® World-auto. Het design is gebaseerd op een speciale livery die het team eerder presenteerde tijdens de Monaco Grand Prix om zijn grootste prestaties in de motorsport te symboliseren. Meer events met speciale beloningen die in lijn liggen met de racekalender in het echte leven volgen in de komende maanden.

Zonnebril voor jonge kinderen

Kinderogen, ja daar ben je natuurlijk zuinig op. Dus... op zoek naar een geschikte zonnebril voor jonge kinderen.

Bij het merk IZIPIZI's hebben ze goede glazen en ook nog eens leuke modellen kinderbrillen. Nieuw in 2023 is het #C model voor kinderen. 

Het #C montuur
Zes jaar na de lancering van de bestseller, de #D, heeft het Parijse merk IZIPIZI de collectie uitgebreid met de #C. Het is een variatie op het iconische IZIPIZI model met dezelfde naam voor volwassenen.
Deze zonnebril voor kinderen is unisex en is beschikbaar in drie maten: Baby, Kids en Kids+. Zo kun je de ogen van kinderen vanaf de geboorte tot vijf jaar beschermen.

Het dikkere #C montuur maakt de bril retro, maar tegelijkertijd trendy waardoor je kleine er stijlvol uitziet maar toch ook comfortabel is. De #C is meer uitgesproken dan het voorgaande montuur #D, maar heeft toch vergelijkbare afmetingen.

Uiteraard blijft de bescherming van de ogen onveranderd en optimaal. De acrylglazen van categorie 3 zijn gepolariseerd en blokkeren 100% van de UV-straling. Ze zijn bevestigd aan een montuur van bio-based materiaal dat zowel flexibel als schokbestendig is. En omdat IZIPIZI het leven door een kleurrijke bril ziet, wordt dit nieuwe model in tien kleuren aangeboden, van sprankelende tot meer sobere tinten.

 

Weet je dat… Europa-Park een showroom is

Voor oplettende GaafvoorKinderen volgers én natuurlijk attractieparkenliefhebbers is het Duitse Europa-Park geen nieuws meer. Dit attractiepark is gaaf! We hebben er al vaak over geschreven en al het nieuws uit 2023 staat op een rijtje (als je hier klikt) en onze ervaring in Waterwereld Rulantica is ook uitgebreid genoteerd. Nu lijkt het ons juist interessant om eens informatie te delen wat je wellicht nog niet wist over Europa-Park. We gaan er even voor terug in de tijd…

Want, weet je dat… Europa-Park is dé showroom voor eigen attracties.

Hoe dat zo is gekomen?

Al meer dan 240 jaar geleden begon de geschiedenis van het attractiepark in de Duitse plaats Rust. Om precies te zijn, in 1780 richtte Paul Mack in het Duitse Waldkirch een bedrijf op dat gespecialiseerd was in het bouwen van houten postkoetsen. Oplettende parkbezoekers kunnen tegenwoordig hier en daar (kijk vooral bij het entree) nog iets terugzien van de houten wagens… Het bedrijf liep meteen goed en er werd in 1880 om wagens te bouwen die geschikt waren voor het transport van orgels. Later kwamen daar ook nog de wagens bij voor de kermis en het circus. De pipowagen en huifkar, zeg maar. Grappig dat je nu in het Camp Resort naast het park kunt overnachten in een huifkar.

Terug naar de geschiedenisles… Vanaf 1920 ging de fabriek zich bezighouden met de ontwikkeling van attracties voor jaarmarkten. Al meteen een jaar later werd de eerste houten achtbaan voor een attractiepark gebouwd. Tadaaaa… nu gaat het je vast dagen. Want sinds die tijd is het familiebedrijf Mack verschillende soorten attracties gaan bouwen. De attracties gingen al snel naar pretparken over de hele wereld.

Familie Mack

Nog weer later waren Franz Mack en zijn zoon Roland (in 1972) op reis en kwamen op het idee om een eigen attractiepark te bouwen. Met dit park konden zijn andere pretpark laten zien wat zij konden maken. Dus, een ‘levende showroom’ van de producten die de fabriek in Waldkirch kon maken.

Het attractiepark van de familie Mack kon gebouwd gaan worden in een klein dorp in het Zwarte Woud, aan de rand van de Elzas. De plaats heet Rust (echt waar!) en ligt dus hartstikke centraal, juist ook voor Franse bezoekers. En voor een hoop Nederlandse gasten als ze op reis zijn naar bijvoorbeeld Italië of een vakantie in het zuiden van Duitsland.

Showroom van achtbanen

Op 12 juli 1975 opende Europa-Park voor het eerst de deuren. In dat jaar bezochten al 250.000 mensen het pretpark. Omdat het eigenlijk een showroom is voor andere attractieparken zijn alle attracties ‘full option’ en dus het meest mogelijk uitgebreid. Want, als bouwer van attracties wil je natuurlijk alles wat je kunt maken laten zien. Ja, ook aan attractieparkliefhebbers.

Inmiddels, in 2023, bestaat Europa-park uit 19 themagebieden waarvan er in 16 gebieden Europese landen tot in de kleine details zijn nagebouwd. Je loopt zo via Italië naar Ierland of van Spanje naar Nederland. Grappig he!

Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich meer dan 100 attracties (90% van Mack Rides) en shows, waaronder 13 achtbanen. Als achtbaanliefhebbers moet je echt naar Europa-Park!

Nieuwe producten van Mack Rides worden steeds als eerste in Europa-Park geplaatst. Hierdoor maken parkbezoekers steeds als eerste kennis met innovaties. Virtual reality op achtbanen werd bijvoorbeeld voor het eerst in Europa-Park toegepast. Bezoekers dragen een speciale bril en bevinden zich in een andere wereld terwijl ze tegelijkertijd de wind, krachten en bewegingen van een echte achtbaan ondergaan. 

Inmiddels gaat 95% van de productie naar het buitenland. Ook in tientallen Nederlandse en Belgische parken, waaronder de Efteling, Walibi en Plopsaland, staan attracties van deze fabrikant: Mack Rides. Dit bedrijf hoort nu tot een van de vijf grootste achtbaanbouwers ter wereld.

En, weet je dat… als jij als kind graag een spreekbeurt over Europa-Park wil houden, dan kun je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een spreekbeurtpakket aanvragen. Als je daarbij aangeeft hoeveel klasgenootjes er zijn, dan sturen ze graag extra brochures mee.

Wil je nog meer weten of kaartjes voor Europa-Park boeken? Lees dan verder op www.europapark.de/nl

Zonnebrand smeren zonder vette handen te krijgen

Zonnebrandcrème bij jonge kinderen opsmeren kan een uitdaging zijn. Ze bewegen graag en veel of lopen gewoon weg. En jij wil gewoon dat ze goed beschermt in de zon zijn. Dus blijf je met die fles of spray achter ze aan gaan. Je wilt ook ieder kwetsbaar plekje op de huid goed insmeren met zonnebrandcrème.

Aanbrengen met kwast

Dat je niet de enige bent die het lastig heeft om je kind in te smeren blijkt wel uit dit verhaal:

Het avontuur begon toen Samantha van Maurik besloot dat ze genoeg had van de eindeloze strijd om elke zomerse dag haar kinderen van top tot teen in zonnebrandcrème te smeren. Ze hoorde over een handige lifehack waarbij je zonbescherming gemakkelijk kon aanbrengen met een make-upkwast. Maar helaas was dit verre van ideaal, omdat de zonnebrandcrème vaak van de kwast gleed, waardoor je uiteindelijk met te veel zonnebrandcrème en een vieze kwast achterbleef.

Het idee bleef echter knagen en na verschillende pogingen kwam uiteindelijk, twee jaar later, de langverwachte oplossing: de AMICI Refillable Brush.

Hervulbaar

Voor mij klonk dit product ook ideaal, zeker omdat je zo zonnebrand kunt smeren zonder vette handen te krijgen en lastige plekjes te missen? Bovendien kun je de AMICI Refillable Brush ook inzetten om foundations, tans en gezichtsolie zonder te veel gedoe aan te brengen.

De hervulbare kwast heb ik dus snel besteld. Na het uitpakken was het nog een beetje zoeken hoe ik de interne tube met mijn eigen zonnebrandcrème kon vullen. Na even zoeken is het gelukt en joehoe, het werkt. Ik kan de crème via de kwast smeren… al moet ik wel een paar streken goed oefenen want kwaststreken in het gezicht moest ik in het begin nog wat uitsmeren.

Hypoallergeen, vegan en zacht

Nog even in het kort de uitleg van het merk zelf:

Je vult de AMICI Refillable Brush met je favoriete product, waarna je de cosmetica of zonbescherming gemakkelijk op de huid aanbrengt. Door de zachte, fijne haren van de borstelkop wordt bijvoorbeeld je foundation of zonbescherming gelijkmatig over de huid verdeeld. Uitsmeren met je vingers is verleden tijd en daarmee plakkerige handen na het insmeren ook.

De hoogwaardige synthetische vezels van de AMICI Refillable Brush zijn hypoallergeen, vegan en zacht genoeg voor iedereen met een (over-)gevoelige huid, eczeem en acne. Om de levensduur van de kwast te verlengen, is de borstelkop afneembaar. Hierdoor kun je de hervulbare kwast eenvoudig reinigen, zodat het gebruik van de AMICI Refillable Brush altijd hygiënisch blijft. Maak je geen zorgen als de borstelkop versleten is, want vervangende opzetborstels zijn apart verkrijgbaar.

Ben jij #TeamMonoi of #TeamCoco

 

Oehhh, ruik dan! Met de Monoï-lijn en Coconut-collectie van Lovea droom je toch meteen weg naar exotische bestemmingen? Dompel je haar en lichaam onder in de geur van Monoï of Kokosnoot… hmmm.

Hagelwit strand

Bij Lovea beschrijven ze het wel heel mooi: “Stel je zelf eens voor op een hagelwit strand met de warme zomerwind die door je haren blaast. Je wordt omringd door de heerlijke geur van de Lovea shampoo die je vanochtend gebruikt hebt. Een heel fijn beeld als je ’s ochtends onder de douche staat.”

Okay, even terug naar de realiteit. Tienerdromen zijn al ingewikkeld genoeg.

Team Monoï

Maar serieus, die geur van Monoï brengt voor mij persoonlijk herinneringen uit mijn eigen tienerjaren terug. Voor wij naar het zandstrand in Italië liepen, smeerden mijn bestie en ik ons haar in met Monoï-olie. Daar werden onze gepermanente krullen nóg mooier van. Ja, dat waren de jaren ’80...

Wat gaaf dat die geur weer terug is! Geniet van de zonnige geur van de Monoï-lijn of laat je meevoeren naar de tropen met de Coconut-collectie.

Bij Lovea vragen ze zich af: Ben jij #TeamMonoi of #TeamCoco?

Ik ben dus voor het eerste team… hoewel, als ik de shampoos, conditioners en bodylotion met Coconut ruik, droom ik ook weg naar tropische oorden.

Tahiti

Lovea is altijd al geïnspireerd geweest door eilanden aan de andere kant van de wereld. Het merk gebruikt de onmiskenbare geur voor al haar iconische producten: Monoï uit Tahiti. Een product dat 100% natuurlijk is, boordevol voordelen, geboren uit het weken van de Tiaré-bloemen in kokosolie.

Mooie haren

Goed om ook te weten: De shampoos en conditioners van Lovea bestaan voor minimaal 95% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Voor de Monoï-lijn wordt uiteraard Monoï-olie gebruikt en bovendien is er shea-olie aan toegevoegd om droog en beschadigd haar intensief te voeden.

De formule in de Coconut-collectie bevat biologisch kokoswater dat boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten zit. Yep, dat is goed voor je haren. Ze voeden, hydrateren en versterken het haar. De toevoeging van groene thee-extract helpt de elasticiteit van het haar te verbeteren, waardoor het minder snel breekt. De producten zijn vrij van sulfaten en siliconen en de shampoo die je uitspoelt is biologisch afbreekbaar.

Ook niet onbelangrijk: De flacons zijn gemaakt van gerecycled materiaal en kan ook volledig gerecycled worden.

Aloha zachte huid!

Na de shampoo en conditioner kun je de zalig geurende douchegel gebruiken om vervolgens na het afdrogen de badkamer in een klein wellnessmomentje om te toveren met de bodylotion. De romige, niet-plakkerige textuur trekt snel in. Het resultaat? De droge huid is intens gevoed, zacht en ruikt heerlijk! Een badkamer ritueel om je tienertijd wel mee door te komen. 

Lees meer: Ben jij #TeamMonoi of #TeamCoco