Speelgoed

Stem op Speelgoed van het Jaar 2021!

Een deskundige vakjury heeft 92 stuks speelgoed en 53 spellen en puzzels uitgebreid getest. Hieruit zijn drie winnaars in 12 categorieën verkozen. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod.
Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam en puzzels, en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd.

Stemmen!
Nu is het aan het publiek om - tot en met 25 oktober - te stemmen op hun favoriete winnaars. Dus jij kunt meebepalen wie de publieksprijs verdient! Stem op de winnaars van de vakjury via www.speelgoedvanhetjaar.nl en bepaal wie de publieksprijs ontvangt. Je maakt dan ook nog eens kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket.


GaafvoorKinderen.nl onderstreept al jaren het belang van de verkiezing Speelgoed van het Jaar, ik zat zelfs enige jaren in de vakjury, dus we schrijven er graag over.
En nu komt het leuke nieuws lezers… als jij hebt gestemd maak je daarnaast nog eens kans op mooie prijzen door ons formulier in te vullen. 

Lees meer: Stem op Speelgoed van het Jaar 2021!

Strijden met Battle Cubes

Heb jij al gestemd op Speelgoed van het Jaar 2021? Dit jaar heeft de vakjury per leeftijdscategorie drie winnaars aangewezen. Nu is het aan de consument, aan jou dus, om dé Publiekswinnaar(s) te kiezen. Surf dus naar Speelgoedvanhetjaar.nl en stem!
In de categorie 6 & 7 jaar, de leeftijdsgroep waarin het competitie-element een grotere rol krijgt bij het spelen, is Battle Cubes een winnaar!
Steen-papier-schaar
Strijden, daar draait het om bij Battle Cubes. Het draait om elkaar uitdagen en strijden, dus dit doe je met je vrienden of familie. Je kiest een superheld en dan stel je als uitdaging de steen-papier-schaar in op de Battle Cube. Daarna verberg je achter het masker van jouw gekozen held het symbool, dus of schaar of steen of papier. Je vouwt de Cubes naar de aanvalspositie, dus binnenstebuiten. Strijden maar… gooi de helden naar en tegen elkaar. Eén van de helden zal openklappen en de tegenstander ‘verslinden’.
Yes, je ziet meteen wie de winnende superheld is.


De jury vindt Battle Cubes een winnaar omdat: De botsing en omhulling ziet er spectaculair uit. Van tevoren is niet duidelijk welke superheld gaat winnen. Dat zorgt voor extra spanning. Dit speelgoed zorgt vooral voor gezellig en spannend speelplezier om met twee of meer kinderen samen te spelen.
Bekijk vooral ook de video op YouTube via Boti! 

Wie vind jij winnaar van Speelgoed van het Jaar 2021?

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar, waar ik zoals jullie vast weten, behoorlijk fan van ben (ik mocht zelfs een aantal jaar zitting nemen in de jury) heeft het dit jaar anders aangepakt. Nóg beter, denk ik. Want er wordt nog beter naar de consument geluisterd én er is een duurzaamheidsprijs.

Winnaars

Een deskundige vakjury heeft 92 stuks speelgoed en 53 spellen en puzzels uitgebreid getest. Hieruit zijn drie winnaars in 12 categorieën verkozen. Deze winnaars mogen met trots het keurmerk Speelgoed van het Jaar dragen, waardoor consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed kunnen herkennen uit het enorme aanbod.

Tot en met 25 oktober kan het publiek stemmen op deze winnaars. Ze bepalen wie de publieksprijs verdient en daarmee maken ze zelf kans op mooie prijzenpakketten. Op 2 november vindt het Nationale Speelgoed Gala plaats waar de winnaars van de publieksprijzen bekend worden gemaakt.



De verkiezing
De verkiezing Speelgoed van het Jaar is een begrip en een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen, al dan niet om cadeau te geven. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam en puzzels, en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd.

Emile Kalis, organisator van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing: “Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de consument en de speelgoeduitgevers. Daarom is deze categorie dit jaar toegevoegd. Bovendien hebben we het afgelopen jaar een enorme toename in populariteit van puzzels gezien. Dat was voor ons de reden om puzzels ook mee te nemen in de verkiezing”.

De vakjury winnaars
Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid. Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen.

Publieksprijs
Stem op de winnaars van de vakjury via www.speelgoedvanhetjaar.nl en bepaal wie de publieksprijs ontvangt. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket.

 

Driedimensionaal bouwen met magnetisch speelgoed

 

Voor iedereen die van bouwen houdt en gefascineerd is door magneten is Geomag Super Color Recycled gaaf speelgoed. Bouwen in 3D! Maak jij een piramide of bouw je meteen een toren? In de doos vind je in totaal 78 stuks, driehoeken, vierkanten en vijfhoeken met magnetische staafjes en bolletjes. Allemaal gemaakt van 100% gerecycled plastic. Heel duurzaam dus!
2x een winnaar
De doos Geomag Super Color Recycled 78 delig is maar liefst 2x een winnaar bij Speelgoed van het Jaar 2021. In de categorie 6&7jaar én in de categorie duurzaam speelgoed. Sinds 2021 is de Verkiezing speelgoed van het jaar anders, namelijk dat er in vele categorieën al winnaars zijn gekozen door een vakjury en daarnaast het publiek een stem mag uitbrengen voor de Publieksprijs.


Ben jij dus fan van het ingenieuze constructiesysteem van Geomag? Of van ander speelgoed (dat kan natuurlijk ook), surf dan door naar SpeelgoedvanhetJaar.nl en breng jouw stem uit. Je mag bij iedere categorie een artikel nomineren, of gewoon alleen op jouw favoriet stemmen. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs.
Stemmen kan tot 25 oktober 2021 en alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt.
Duurzaam
Bij GaafvoorKinderen.nl vinden wij de duurzaamheid van speelgoed belangrijk. Daarom is het dus zo top dat er een categorie duurzaam aan de verkiezing is toegevoegd. Even voor de duidelijkheid wat Speelgoed van het Jaar onder duurzaam speelgoed verstaat: “Duurzaam speelgoed is gemaakt van veilige, niet-giftige en ecologische materialen. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de ontwikkeling van speelgoed. Veel bedrijven zijn hier actief mee bezig, bijvoorbeeld door bouwstenen van organisch materiaal te maken en het opzetten van inruilprogramma’s voor oud speelgoed.”
Geomag is gemaakt van 100% gerecycled plastic en biedt jarenlang speelplezier! Ook belangrijk: Geomag bevordert constructievaardigheden, ruimtelijk inzicht en creativiteit.

 

Getest: L.O.L. Surprise! Remix Pets

Sinds eind september 2020 is er weer een nieuwe serie L.O.L. Surprise! ™ verkrijgbaar. Supergaaf hoe het speelgoedmerk steeds weer blijft vernieuwen. Nieuwsgierig naar de nieuwe L.O.L. Surprise! –series waarbij alles om muziek draait, gaan we de Remix Pets uittesten.


Disco Doggie
De 6-jarig Loïs is een grote L.O.L. Surprise!-fan. Zij verzamelt alle leuke poppetjes en zij komt graag de Remix Pets van L.O.L. Surprise! unboxen. Na het verwijderen van de kartonnen doos, waar al een cassettebandje op afgebeeld staat, zegt zij dat ze niet weet wat het is. Dus een korte uitleg over muziek volgt. Daarna opent ze de gele radio en dan gaat het snel met de unboxing. Vijf papiertjes (yes, beter dan plastic) verdwijnen snel van de schoenen, roze bril, trompet en beker. Ook het hondje komt tevoorschijn met een grote bos paarse krulletjes. Het is Disco Doggie! Yes, die vindt ze leuk.


Deel van lied
Loïs bekijkt de verzameling op het papiertje en komt al snel tot de conclusie dat haar fancy hondje één van haar favorieten is. Verzamelen it is, dus ze wil heel graag de andere dieren ook!
Bij L.O.L. Surprise! ™ laten ze weten: “De gloednieuwe pets vertegenwoordigen elk een muziekgenre met op de muziek geïnspireerde accessoires en een bijbehorende stijl. De pets willen het concert bijwonen, maar er mogen geen huisdieren naar binnen. Dus trekken ze hun NIEUWE vermommingsoutfits aan, waardoor ze net poppen lijken. Nu kunnen ze naar binnen glippen. De casette-verpakking van de Pets onthullen een deel van het Remix lied.”


Dat begrijpt Loïs nog niet en eerlijkgezegd begrijpen wij ook niet hoe je het cassettebandje kunt afspelen. Ze trekt het papiertje uit het bandje en daar staat een gedeelte van een songtekst op. Voor een 6-jarig niet helemaal duidelijk, maar na het lezen van de bijlage en de uitleg dat je een deel van een lied in handen hebt wordt de uitdaging om verder te verzamelen groter. Dus, je begrijpt wel wat er op haar Sinterklaas-, Kerstmis- en verjaardaglijstje staat. 

Lees meer: Getest: L.O.L. Surprise! Remix Pets

Armbanden met Lego maken

De armbandenset van Lego kenden wij nog niet, tot we de nominatie bij Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2020 zagen. Wauw, dat ziet er gaaf uit.
Verkiezing
Omdat GaafvoorKinderen.nl een aantal jaar in de vakjury van Verkiezing Speelgoed van het Jaar heeft gezeten, weet ik dat áls een product is genomineerd dat het een leuk en goed stuk speelgoed of spel is. In 2020 was ik niet aanwezig, maar heeft den vakjury, bestaande uit een pedagoog, journalist, een influencer en experts uit de speelgoedbranche, in zeven leeftijdscategorieën het beste speelgoed en de leukste spellen genomineerd. Nu is het de beurt aan de consument!


Door een stem uit te brengen via de Speelgoedvanhetjaar.nl site, bepaal jij mee wie de winnaars per categorie van het Speelgoed van het jaar 2020 worden én maak je zelf kans op een van de genomineerde artikelen. Op 4 november worden de winnaars van de Speelgoed van het Jaar verkiezing bekend gemaakt.
Knutselen
Terug naar de armbanden… we vinden de set in de categorie 8 & 9 jaar. Het is een grote set en dus een super creatief knutselprojecten om met je vriendinnen te doen.

In de LEGO® DOTS BFF armbandenset vind je vijf verstelbare, flexibele bandjes in verschillende kleuren die zowel rond bredere als smallere polsen passen. In de set vind je 295 tegels, waaronder tegels met speciale opdruk en heel misschien een superzeldzame tegel die is versierd met 5 hartjes. Ieder maakt zijn persoonlijke vriendschapsarmband. Het mooie… je kunt je armband telkens weer veranderen met de bouwstenen.


Zou jij zelf willen proberen om zo’n armband met LEGO bouwstenen te maken?

Lees meer: Armbanden met Lego maken

De Magische Speelboom

Okay, ik geef toe. Ik ben nu al jaloers op de winnaar van dit speelgoed. Als kind wilde ik maar wat graag zo’n speelboom. Wij hadden er thuis dus geen, maar zo’n boom met kamers en poppetjes leek mij zo geweldig! En met mij vinden velen dat nog steeds, want de Magische Speelboom is er nog altijd. Nu met de vrolijke figuren van Klorofil.
Boom mee op reis
Hét fantastische verrassingseffect van de speelboom zit ‘m in het bladerdak. Druk op het groene dak en plop… de boom opent zich en shot alle kamers van de ‘boomhut’. Een woonkamer, garage, keuken, badkamer en slaapkamer mét twee poppetjes. Een compact speelgoedsetje wat praktisch mee op reis kan.


Land van Klorofil
Deze versie van de Magische Speelboom is van Klorofil, een speciaal land waarin dieren in harmonie met de natuur leven. Bij de boom wordt een vos (met de naam Eliot) en beer (Ruby) geleverd, maar er zijn veel meer lieve en leuke Klorofil dieren. Zij leven in het Land van Klorofil en beleven er zo veel avonturen. Zoveel als ja als kind kan bedenken als je met de speelboom speelt. Verzin het maar; de dierenfamilies werken in de tuin, slapen in de speelboom, gaan met de bus of varen een stukje. Ze kunnen dankzij diverse speelsets ook op bezoek bij andere families in andere huizen. 

Lees meer: De Magische Speelboom

Spelen en knuffelen met interactieve eenhoorn

Op de vraag of wij de Little Live Pets – Rainglow de Unicorn Verzorgingsset – willen ontvangen om deze interactieve eenhoorn te testen, zeggen we ja. Natuurlijk, eenhoorns zijn altijd gaaf. Toen we de set via Bot-i ontvingen, drukten wij eindeloos in de verpakking op ‘try me’ op het pootje. Niets. Wat bleek, en dat is op zich natuurlijk logisch, er moesten nog batterijen in. In iedere achterpoot (te openen met een ienieminie kruiskop schroevendraaier) twee AA batterijen. Je raadt het al… die hadden we niet in huis.


Schattig niezen
En toen ging er een tijd voorbij. Zo suf, want nu we de eenhoorn voorzien hebben van de vier batterijen, is het toch zo'n lieverdje. We willen haar nog amper wegleggen.

Eerst testen we de unicorn zonder accessoires uit. Druk op het hartje en de hoorn gaat van kleur veranderen, ze knippert met haar oogjes (in stilstand kan ze best boos kijken) en ze maakt geluidjes. Druk je op haar neus… dat gaat ze superschattig niezen. Hatsjooeeehhh.
Magisch
Het hartvormige knopje op de poot blijkt bestemd voor de special Dream Cream. Maar dan moet je eerst uit de verzorgingsset naar haar hartje geluisterd hebben met de glitterscope. Is ze ziek? Maak de eenhoorn beter met de Droom Crème en geef haar drinken uit het Uni Drops flesje. Wat maakt ze lieve geluidjes. Zelfs als je je vinger in haar mond steekt is Unicorn tevreden. Oh en vergeet haar niet te temperaturen met de magische thermometer. Onze eenhoorn laat alles geduldig toe en alleen wij kunnen haar beter maken. Plak er een magische pleister/verband op en alles gaat weer goed.


Wat is ze lief en schattig, onze eenhoorn. Aai over haar rug en je hoort muziek. Heel ontspannen allemaal. Zo rustgevend, dat de eenhoorn er van in slaap valt en je zachtjes Zzzzz hoort. Slaap lekker en we spelen volgende keer verder.
Je kunt eindeloos met deze schattige, aaibare eenhoorn spelen. Een succes! 

Lees meer:  Spelen en knuffelen met interactieve eenhoorn

Stoer zwaardvechten

De Screamsaber uit The Rise of Skywalker van Star Wars, wát is dat eigenlijk? Een stuk stoer speelgoed, kunnen wij nu melden. Maar tot voor kort hadden wij geen idee, als Star Wars-leek.

Hasbro vroeg ons of wij de Scream Saber Lightsaber wilden uitproberen en dat hebben we met plezier gedaan. Of beter gezegd, er is hier thuis ‘om gebattled’ wie er met het lichtgevende zwaard de meest rare geluiden kon maken.

Licht en geluid

Het zwaard is dus veel meer dan een ‘stok’ om mee te zwaardvechten. Zet het ‘aan’ knopje om en druk op de gele, rode of blauwe knop. Zoefff, de blauwe lichten in ons zwaard schieten aan en er klinkt en brul. Het blijkt het geluid van de razende TIE fighters en krijsende Porgs te zijn. Als je het zwaard snel beweegt, gaat het steeds vreemder klinken.

Eigen stem

Het allerleukst vinden wij de functie waarmee je zelf iets in kunt spreken of schreeuwen. Dat maakt indruk naar je zwaardvechtende tegenstander… Er wordt bij ons van alles ingesproken: van ‘Ik ben Star Wars’ tot ‘Jij laat Takkie zo uit’. 

Lees meer: Stoer zwaardvechten

Motor maakt wheelie

Wij hebben de Road Rippers Wheelie bike ontvangen om te testen. Een gaaf stuk speelgoed voor jonge kinderen. De rode motor van plastic maakt meteen coole motorgeluiden als we op het oranje knopje drukken. Okay, je kunt het ‘lawaai’ noemen maar wij vinden het vooral stoer.
Wheelie
Met een druk op het knopje gaan de lampen knipperen en start de motor of er gaat een pittig muziekje draaien. Als je op het knopje van de motoraandrijving drukt, komt de motor in beweging. Wauw.
Onze motor rijdt met slippende banden weg en maakt een wheelie. Dat is lachen.
De motor doet het, het best op een glad wegdek.

Lees meer: Motor maakt wheelie