Kinderboeken

Feest met de drakenoppasser

Wij hebben het boek De Drankenoppasser viert feest gelezen en wat is dat top geschreven – en dus te lezen – voor kinderen tussen 7 en 9 jaar. Als je net zelf kunt lezen is het heerlijk om je te verliezen in een verhaal. Reken maar dat dat kan met dit kinderboek. De letters zijn wat groter, er staan veel plaatjes in en het verhaal speelt zich geheel af in e-mails. Dat leest leuk!
Goochelaar en draken
Het verhaal start met een e-mail van Eddie aan zijn oom Mart waarin hij vraagt om zijn oom de uitnodiging voor zijn feest – waar een goochelaar komt – heeft gehad. Oom Mart antwoordt de e-mails van Eddie keurig en dat leest zo snel en soepel.
Het verhaal gaat – heel kort gezegd – zo: Eddie heeft veel zin in zijn verjaardagsfeestje: taart eten met vrienden, leuke spelletjes doen en... draken? Yes, nice! De draken Ziggy en Arthur zijn ook van de partij en hun idee van vermaak verschilt nogal van dat bij mensen. Draken vinden het bijvoorbeeld heel leuk om alles wat ze zien op te eten en om de trucs van de goochelaar te verpesten. Eddie houdt van verrassingen, maar dit is er duidelijk eentje van de verkeerde soort…
De Drakenoppasser viert feest van Josh Lacey, illustrator Garry Parsons, uitgeverij Unieboekspectrum.nl.