Kinderboeken

Yogaboek voor kinderen


Yoga kan een fijne manier van in- én ontspannen zijn. Ook voor kinderen! Kinderyoga willen we geen trend noemen, want het bestaat al járen. Toch is er wel iets in die trend veranderd, namelijk het ‘geitenwollensokken-gevoel’ is er af. Iedereen kan het en iedereen lijkt wel aan yoga te doen.
Rustgevende activiteiten
Het boek Rustgevende activiteiten is een fijn en stevig boek voor kinderen met yoga-oefeningen. Het wordt op een speelse manier gebracht met spelletjes, liedjes en verhalen. Zo kan er iedere dag op een andere manier een yoga-activiteit worden ondernemen. Het boek is op verschillende manier te gebruiken en het is leuk om de draaischijf op de voorkant te gebruiken. De slurf van de olifant wijst de rustgevende activiteit aan. En daarna, kun je relaxen en/of fijn slapen.

Draaischijf
Aan de hand van kleuren en symbolen kun je de verschillende activiteiten, of dus door de olifantenslurf op de draaischijf aan laten wijzen. Wij komen bij groen uit, en gaan aan de slag met ontspanningsoefeningen. Er zijn tekeningen en uitleg bij diverse oefeningen, zoals de kat, de egel, de cobra of de vlinder. De omschrijving is duidelijk, voor jong en oud.


Ook gaaf! De dierengeluiden. Dit hoofdstuk is er om kinderen met veel energie lekker uit te laten razen en tot een juiste ademhaling te laten komen. Knor als een varken, grom als een leeuw of kwaak als een kikker. Gooi de energie er maar uit… Daarna kun je in het boek bijvoorbeeld een verhaal voorlezen of samen liedjes zingen.

Ons favoriete hoofdstuk in dit boek Rustgevende activiteiten (van uitgeverij Holland) met stevige kartonnen bladzijden gaat over knuffels en kusjes. Kietel onder je voeten, doe een eskimo-kus met je neus of blaas een zacht vlinderkusje.

Zeker weten dat je kind daarna lekker slaapt, en jij ook! Rust.